Reflux a jeho prejavy - liečba gastrotusom
Malá má mesiac a zistili, že ma reflux. Po každom dojčení by som mala podať 1 ml gastrotusu. Napínalo ju z neho ale pokračovala som v podávaní, raz sa moc prejedla a gastrotus spôsobil zvracanie prúdom. Bezne mi nezvracala, len som si všimla, že jej ide hore a plače. Doktorka mi ešte poradila čistiť nostek libenarom. Vraj refluxne deti mávajú chrápkanie zo soplov. Libenar však spustil tieto sople a dnes sa mi skoro dusila. To ju už asi nenechám vôbec nikdy samu, lebo sa o ňu bojím. Ako ste to riesili vy? Podávanie liekov, čistenie nosa, polohovanie a nebáli ste sa nechať deti bez dozoru,keby v spánku zvracali alebo by km stekali sople...( kúpili ste aj refluxny vankúš a deti kojili na ňom alebo vo vyvýšenej polohe?) a co vaše deticky, priberali normálne na váhe, alebo menšie priberanie spojitosť s refluxom? Ak máte pre mňa nejakú skúsenost, nejaký trik ako to zvládnuť a ako ste to mali vy, napíšte. Vďaka.

@simcika kúp klin do postieľky. Nech na ňom dcérka spinká. Aj keď ju prebalujes, aj pri kŕmení. Neustále vyvýšena poloha. Opatrne s nou hýb. Jemne. Po kŕmení aj 30min odgrgnut. Nedávať po papani ležať na bruško.
Píšem z vlastnej skúsenosti. Mojej malej zistili reflux v 5 týždni. A priberanie veľmi pomalé. Aj doteraz tak. A to už ma rok.