Reflux u bábätiek
Ahojte, 2 a pol mesacny syn ma skryty reflux. Mam pocit ze cim dalej, tym viac odmieta flasu a pije menej a menej. Posledne dni snad ani nepribera. Nepokojny, tazko zaspava. Vypije mi 40-50 ml, kope pri tom nohami, hadze rukami, vystiera sa, plače. Potom mi už fľašu ani nechce chytiť. Namiesto 800-900 ml, ktore by mal vypit pije hadam 400-500 aj to s plačom.
Skúsili sme už Bebu AR, mal po nej tmavozelenu hustu stolicu, prešli sme na Sunar AR, síce lepšia stolica ale pije strašne zle.
Pediater to nejak nerieši, vraj reflux ma každé druhé dieťa, neverim vsak, ze kazde druhe dieta sa takto trapi s pitim.
V postielke ma klin, jedava v kresle babybjorn v uhle 30-40 stupnov, po jedle odgrgavame, niekedy viac krat prerusim pitie kvoli odgrgnutiu, predtym to fungovalo a mlieko dopil, teraz už ani to.
Skúsila som aj gastrotuss sirup, asi 10 druhov cumlov roznej tvrdosti a dierok a stale neuspesne.
Nemali ste podobny problem? Ako ste to riesili?
Dakuuuujem pekne
ps: uz som strasne zufala
@julcinka19 kŕmila by som s fľašou pri mne a takmer "na stojáka" , ani v lehátku nie a po jedle nosiť aj hodinu. Tak som fungovala pri najstaršom synovi, ale on bol kojený, to nosenie som dodržiavala a pomáhalo to. Inú radu nemám, ak nemá iný problém (alergia na mliečnu bielkovinu napr.), tak len takéto režimové opatrenia.
Moja mala skrytý reflux a ten klinový vankúšik je veľmi nízky…mojej pomohlo až výrazné vyvýšenie postieľky - mala nohy postieľky podložené knihami tak, že sa mi šmýkala dole a pod ritku som jej dávala vankúšik ako “záražku”. Až potom sa jej uľavilo. Na klinovom vankúšiku mi zvracala už aj navonok, akoby jej na ňom bolo ešte horšie. A na denný spánok ma zachraňoval ergonomický nosič. Nezabudnúť vyvýšiť aj prebaľovák, kočík, skrátka každú plochu, kde je na chrbátiku.
@julcinka19 toto poznám, knihami podložená postieľka.. Skus klasický Nutrilon a ak nepomôže my sme mali síce aj kolíky ale skúsili sme nutrilon confort&colics.... Hlavne nech si co najčastejšie po jedle odgrgne... Ešte ma napadlo ci ma dobre prietoky na fľaške? Nam nechcel niekedy papať bud že sa moc ,, narobil'' alebo proste nesedelo mliečko... My sme s bebi mali vracacky úplne ako vodopád a sunar ho bolelo bruško
@ina2405 jeho sa neda bohuzial nosit normalne, lebo sa napina, hadze rukami, hlavou…. Stale sa o mna udrie… jedine ked ho mam otoceneho dopredu, ze pozera… :/
@ivusa1516 cumle sme uz poslusali barzjake, ten myslim ze ma fajn…
Ale zvysok som zufala… neviem ho mat ani poriadne na rukach jak sa hadze, nepije, plac plac plac pri jedle.
Tiez ste mali reflux?
Myslis ze je zbytocne davat AR mlieko, ci ako to myslis?
Dakujem
@julcinka19 áno skus nutrilon, podľa mňa nechce mliečko a je hladný jednoduchob😓skus nutrilon confort&colics ono je diétne, my sme mali kolíky a reflux, vymyzlo s prvými príkrmamy... Poprípade klasický Nutrilon... Tam a nechce mliečko keď si spomeniem co nás robil koli tomu😢
@julcinka19 ja používam avent a pre dvojmesačné som vtedy používala už tie co sú od 3 mesiacov
@julcinka19 a ešte sme používali probiotiká biogaja a espumisan... Ú nás tiež rev cez deň a noc ani si už nechcem spominat🤦
Ahoj autorka ako ste dopadli ?

@julcinka19 riedku stolicu po bebe*