icon

Reflux u bábätka - osteopatia

gr3tch3n
24. jan 2026

Ahojte, má niekto skúsenosti s refluxom u bábätka, ktorý riešil u osteopata? Pomohlo to ?
Prípadne ak je tu niekto z Košíc viete odporučiť konkrétneho?
Ďakujem ☺️

gr3tch3n
autor
11. feb 2026

Nikto? 😩

blondie_sk
7. mar 2026

@gr3tch3n ja študujem osteopatiu v zahraničí.. u nás na Slovensku nie je na dobrej úrovni.
Čo sa týka refluxu tak osteopatia vie pomôcť aj bábätkám.
Treba dať pozor, aby babo nebolo dlho vo vajci, keďže skrčená poloha tela vie ovplyvniť funkciu bránice. Môže byť aj drazdenie blúdiveho nervu, jeho znížená pohyblivosť v niektorom z prechodov. Tiež treba brať do úvahy, že bábätká majú pomerne veľkú pečeň a slezinu, ktorá ten maličký žalúdok vie utláčať najmä v prvých týždňoch, kedy aj čajová lyžička mlieka v tomto maličkom žalúdku vie spôsobiť ťažkosti. Sú na to techniky, patria však do rúk terapeuta a na doma pre rodičov až po zaškolení..
Ja som žiaľ z BA, tak ti neviem poradiť ani nikoho na východe. Popravde my tu ani nemáme veľa takých, ktorí študovali na dobrých školách, sú to skôr takí, čo o sebe hlásajú, že sú osteopati, hneď ako majú zopár kurzov. Toto osteopatii robí zlé meno, lebo to vôbec nie je o zázračnom priložení rúk a liečbe všetkého takmer ničím.

gr3tch3n
autor
8. mar 2026
@blondie_sk

@gr3tch3n ja študujem osteopatiu v zahraničí.. u nás na Slovensku nie je na dobrej úrovni.
Čo sa týka refluxu tak osteopatia vie pomôcť aj bábätkám.
Treba dať pozor, aby babo nebolo dlho vo vajci, keďže skrčená poloha tela vie ovplyvniť funkciu bránice. Môže byť aj drazdenie blúdiveho nervu, jeho znížená pohyblivosť v niektorom z prechodov. Tiež treba brať do úvahy, že bábätká majú pomerne veľkú pečeň a slezinu, ktorá ten maličký žalúdok vie utláčať najmä v prvých týždňoch, kedy aj čajová lyžička mlieka v tomto maličkom žalúdku vie spôsobiť ťažkosti. Sú na to techniky, patria však do rúk terapeuta a na doma pre rodičov až po zaškolení..
Ja som žiaľ z BA, tak ti neviem poradiť ani nikoho na východe. Popravde my tu ani nemáme veľa takých, ktorí študovali na dobrých školách, sú to skôr takí, čo o sebe hlásajú, že sú osteopati, hneď ako majú zopár kurzov. Toto osteopatii robí zlé meno, lebo to vôbec nie je o zázračnom priložení rúk a liečbe všetkého takmer ničím.

@blondie_sk ďakujem za odpoveď. Veru je to očividne takmer nemožné zohnať dobrého osteopata. Ja som sa už zmierila s tým,že to budeme musieť prečkať a snáď nie dlho.

jablkovastrudla
8. mar 2026

Mam, chodili sme s malym k osteopatovi a vzdy mu to pomohlo na par dni. My sme nakoniec skoncili v nemocnici lebo maly preplakal 2/3 casu co bol hore. Nakoniec skoncil na liekoch lebo u nas nefungovalo nic, satka, kocik, lehatko, ruky on plakal naozaj vsade. Pred jedenim, po jedeni fakt on si prvy polrok prereval asi cely.
Drzim velmi place nech to u vas pomoze. Mne z toho maly vyrastol ked mal cca 8 mesiacov.