Reflux u mesačného dieťaťa
Pomoc ... Mamičky ako ste bojovali s refluxom? ... Máme 1 mesiac .... A dnes celý deň riešime len toto a dokola nakoiim a modlím sa aby negrckala ...pri prebalovani sa modlím aby negrckala ....aj si odgrgne niekoľko krát a aj tak ...celý deň neklud ....spala dokopy 2 hodiny s toho hodinu v kočíku ... Bruško neboli lebo kakala pekne
Nam nepomahalo nic, syn grcal cely den vkuse, dokola som ho prezliekala, umyvala, prala, prezliekala... ale on doslova hadzal sable, mal velmi silny reflux. Trvalo to aj pri prikrmoch, aj pri hustych jedlach, cestovinach... pomaly to zacalo po roku prechadzat a preslo ked mal asi 14-15 mesiacov. Teraz ma 5r a stale je citlivy na supky a lahko ho z jedla napne. Ale jest lubi vela 😁
vylucit mliecne potraviny, nutriton alebo gastrotuss. krmit vo zvysenej polohe hlavy, opatrne manipulovat s babom.
Aj mne začal maly grckat v tomto veku. Moje tipy: 1.dávaj pozor na správne prisatie ( ak nie je správne tak sa nahlta vzduchu)2.mne najviac grckaval ráno keď som mala najviac naliate prsia, tak som mu začala robiť prestávky v kojení, aby nepil hltavo take veľké množstva 3. Prebalovat pred kojenim nie po 4. Po kojení chvíľu nosiť v zvislej polohe.
Ono sa to úplne asi zastaviť nedá ale nám toto pomohlo. Ak ti bude priberať tak nemusíš reflux riešiť.
nam lekarka odporucila sirup Gastrotus baby ...pred krmenim som trosku davala...
Je vhodny pre babatka od narodenia. Pomohol nam.
záleží aký silný reflux má - jednoduché opatrenia si už asi skúšala /opatrná manipulácia, zvýšená poloha, prebaľovanie pred jedlom.../ , a ak nepomáhajú a dieťa sa už ani nevie vyspať a nebodaj začne chudnúť tak treba zvážiť v spolupráci s lekárkou prechod na antirefluxné mlieko. Nie som zástanca nekojenia, žiaľ iná možnosť niekedy nie je. A nejde o 100 ogrcaných vecí za deň,- to je najmenej vyprať... veľa deťom sa uľaví až keď sa začne strava zahusťovať a začnú tráviť dni prirodzene v sede atď... Ak aj negrcká, tak to natrávené mlieko sa neustále vracia do pažeráka a to sa nevyspí ani dospelý nie to ešte malé stvorenie ktoré by malo prespať väčšinu dňa. Takže posleduj či sa to zlepší, nakoľko to obmedzuje spánok, priberanie a celkovú pohodu ,- aj tvoju...
Nasa mala tiez Gastrotuss baby, pomohol, mohla som dalej kojit a chutil jej.

Ahoj naša malá tiež má reflux len je na UM takže máme Sunar AR ale dávaj ju do zvýšenej polohy..my sme dosť nosili aby si odgrgla dobre len grcala strašne veľa až kosirom ...ale časom to prešlo hlavne keď sme potom prechádzali na prikrmy