icon

Reimplantácia močovodov-chirurgická operácia Kramáre

svecana
27. jan 2019

Mate uz niekto za sebou tuto operaciu? Rada by som vedela, co nas caka. Dcerka ma od 4 mesiaca zivota reflux aj dilataciu lavej oblicky, pravidelne zapaly s teplotami, dlhodobe uzivanie atb a za sebou dva endoskop.zakroky. v sucasnosti ma 25mesiacov. Rada by som vedela, ako to prebieha po operacii, ci davaju detom aj nejake sedativa, aby si netahali vyvody, resp.nenatrhli stehy pri prudkych pohyboch, lebo udrzat moju dcerku kludnu by bolo dost narocne.

lindusss2016
27. jan 2019

@svecana pridam sa sem, lebo aj nas to oravdepodobne caka. Boli sme na kramaroch, ked to tam robili jednemu 15 m chlapcekovi a 5 dni musel len lezat v postielke. Bol nejak tlmeny, ale neviem, ci cely ten cas. Ked sme tam prisli my, chlapcek uz zacinal chodit, zvladol to fajn, ale viac podrobnosti neviem. Mamicka ho v postielke zabavala vsemoznymi hrackami a telefonom.

cervenynos
28. jan 2019

ahoj @svecana, veríme, že všetko dobre dopadne. O zlepšenie nálady sa postarajú aj naši zdravotní klauni. Chodia rozveseliť deti v nemocnici na Kramároch každý deň od pondelka do piatku, často zlepšia náladu nielen deťom, ale aj rodičom. 🙂 Tu je náš plán návštev: https://cervenynos.sk/plan-klauniad/kalendar-2/ Držíme palce! ❤

lindusss2016
29. jan 2019

@svecana ahoj, podsrilo sa ti zistit nieco blizsie? My sme sa dnes dozvedeli, ze tiez maleho caka reimplantacia...

svecana
autor
29. jan 2019

@lindusss2016 ahoj..no moc info nemam..z diskusii tu na fore iba to, ze by mali mat vyvody po cely cas az do prepustenia. Ja predpokladam, ze nejake utlmovacie prostriedky budu pouzite, ale rada by som poznala aj ine odpovede. Ako napr. Krmit dieta v noci, ked ma tie stehy. Daju jej miesto mlieka glukozu na utisenie hladu alebo ako to poriesit, ked s nou hybat velmi nebudem moct. A ked bude musiet cele dni lezat, ja pri nej tie cele dni a noci presedim na tej stolicke?ved to je absurdne zvladnut to po fyzickej i psychickej stranke...na izbu matiek ju nevezmes, kedze musi lezat a bude ponapajana a pristelky nie su. Viem si priniest z domu napr. Nafukovaciu postel aspon na noc? To su dost podstatne informacie, aby sa na to vedel clovek pripravit.

lindusss2016
29. jan 2019

@svecana a to budete na kramaroch? Lebo tam ti daju postel k jej postielke na noc, cez den musi byt zlozena, myslim. Ale normalne budes moct byt pri nej, da sa to zvladnut. A tie vyvody daju dolu mozno 1-2 dni pred prepustenim.

svecana
autor
30. jan 2019

@lindusss2016 ahoj..ano na kramaroch...no nie som si ista tym, co vravis...na detskom oddeleni mali pristelky, ale nemali izbu matiek...na urologii viem iba o izbe matiek, kde mi dovolili malu vziat na noc a boli tam aj ine mamicky..akby tam boli pristelky, tak by predsa nechodili na izbu matiek sa vyspat. Takze skor si myslim, ze tam pristelky nemaju.

lindusss2016
30. jan 2019

@svecana je to tak, ako ti pisem. Deticky, ktore musia po operacii lezat len v postielke su na takej izbe, kde s nimi spia mamicky na pristelke. Inak ak ste na urologii boli len na nejakom vysetreni, tak sa spi na izbe matiek a deti spia s matkami v posteli. Pridaj sa do skupiny nefrologicke problemy u deticiek, tam najdes viac skusenosti.

svecana
autor
31. jan 2019

@lindusss2016 mas pravdu..ja som si tam zavolala, aby som bola kludnejsia, tak povedali, ze si nad tym vobec nemam lamat hlavu, ze oni s tym rataju, ze to nie je mozne zvladnut to po cely cas iba na kresle. Takze mi urcite nejaky pristelok daju, ale inak vraj o tom rozhoduju sestricky prave podla typu operacie, dlzky pobytu a veku dietata. Uz len teda zvladnut tu operaciu a pooperacny stav. Dakujem za info. Potom pisem, ked sa vratime domov, tak cca koncom marca.

lindusss2016
31. jan 2019

@svecana no vidis 😊 bude to ok, zvladneme to. Nam chcu dat termin na polku marca, tak sa tam mozno aj stretneme. zajtra mam volat dr.polakovi a dohodnut to s nim. Kedy presne idete a ku komu?

svecana
autor
6. feb 2019

@lindusss2016 no my prideme 12.3.takze je sanca, ze sa vidime 😊

lindusss2016
6. feb 2019

@svecana nam dali termin na 26.3.nakoniec, tak dufam, zesa tam nestretneme, ale daj vediet, ako ste dopadli

svecana
autor
7. feb 2019

@lindusss2016 dufam aj ja veru, hadam bude vse ok...urcite ti napisem, aby si mala aspon psychicku podporu, ze sa to da.

zuzipet
17. jan 2020

Chcela by som sa opýtať, ako dopadli tie vaše operácie,ja idem s dcérou,3r.,v stredu na reimplantáciu močovodu do MT, doterajšia liečba(instilácia vantris, stent, balónikové rozširovanie...)bolo neúspešné, dcéra mala VUR IV.stupňa...prosím odpíšte.