icon

Rektálna manometria u 3-ročnej

lucana82
1. dec 2022

Dobrý deň. Naša 3rocna dcéra uz skoro 2roky nekaka sama. Fungujeme na cipkoch a EASYLAXe. Ma stale zapchy a pravdepodobne zadržiava. Samozrejme casto navštevujeme Gastro. Naposledy navrhli rektalnu manometriu.
Prosím vas máte skúsenosti u tak malého dieťaťa? Ako dlho ste boli v nemocnici? Ako to prebieha? Malá je navyše autistka. Ja som v tak obrovskom strese. Neviem ci to zvládneme. Mala neznasa zmeny a cudzie prostredia. Ďakujem veľmi pekne za radu

jasminka22
1. dec 2022

@lucana82 prepacte, nie je to odpoved na Vase otazky ale skusali ste jej davat susene slivky? Odporucam zaliat horucou vodou 5-6 sliviek, nechat napucat a nalacno vypit tu teplu vodu a zjest slivky. Drzim palce nech sa to zlepsi.

nikusssik30
9. máj 2024

@lucana82 dobry den, prosim Vas, ako ste zvladli manometriu. Nam to odporucili pre 2rocneho syna. Dost sa toho obavam a neviem, ci ho nechat vysetrit alebo pockat este. Dakujem

lucana82
autor
13. máj 2024

@nikusssik30 Dobrý večer. Prepáčte že až teraz píšem. Mame ťažké obdobie s malou. Je autistka. No veru boli sme a výsledky vporiadku. Vraj je to psychicky blok. Hmmm a uz 3roky trva??? Ja tomu fakt nerozumiem. Viete co ja vas nechcem strašiť. Vy mozno nie ste ten prípad. Ale mala ma všeobecne obrovský až panicky strach z lekárov a tak sme to tam prežívali strašne. Boli sme 2noci. Pred tym dostala klystir aj cipky a nemohla nic papat len doslova tekutu stravu. A niekoľko hodín pred ani pitie. Prístup a zákroky vsetko super. Len viete po psychickej stránke sme to mali my neúnosné. Trosku momentálne začína kakat a to ide mat 5rokov. 3roky sme boli nonstop na cipkoch. Neprajem to nikomu zažiť ja som uz bola na dne. Alergie ma vysetrene? Alebo preco vám to vlastne odporúčajú? Koly zapcham?

nikusssik30
1. júl 2025
@lucana82

@nikusssik30 Dobrý večer. Prepáčte že až teraz píšem. Mame ťažké obdobie s malou. Je autistka. No veru boli sme a výsledky vporiadku. Vraj je to psychicky blok. Hmmm a uz 3roky trva??? Ja tomu fakt nerozumiem. Viete co ja vas nechcem strašiť. Vy mozno nie ste ten prípad. Ale mala ma všeobecne obrovský až panicky strach z lekárov a tak sme to tam prežívali strašne. Boli sme 2noci. Pred tym dostala klystir aj cipky a nemohla nic papat len doslova tekutu stravu. A niekoľko hodín pred ani pitie. Prístup a zákroky vsetko super. Len viete po psychickej stránke sme to mali my neúnosné. Trosku momentálne začína kakat a to ide mat 5rokov. 3roky sme boli nonstop na cipkoch. Neprajem to nikomu zažiť ja som uz bola na dne. Alergie ma vysetrene? Alebo preco vám to vlastne odporúčajú? Koly zapcham?

@lucana82 Dobry den. Ja sa ospravedlnujem, ze som neodpisala, ale nedostala som notifikaciu o Vasej sprave. Este stale to riesim, tak som si to vsimla. Na vysetrenie sme vtedy neboli, ale teraz sa vraciam k tej myslienke. Syn mal dost casto zapchy. Uzival makrogolum. Teraz ma 3,5roka a uz je to lepsie. Zapchy nema. Ale jedna vec je, ze ho neviem odplienkovat. Jednoducho nechce. A neviem, ci to nesuvisi aj s nejakym jeho pocitom pri kakani. Stolicu ma velmi casto, su dni, kedy mozno aj 9x za den. A okrem toho sa casto stava, ze ma akokeby len trochu. Takze rozmyslam, ze ci vie ovplyvnit to tlacenie, alebo, ze kde moze byt problem. Nemozem ho ani nechat bez plienky (ako kazdy radi) lebo velmi casto sa stane, ze ma akokeby len trochu kaknute na zadku. A uz som zufala. V septrmbri potrebujem, aby uz bol v skolke bez plienky a neviem ako to zmenit.