icon

Relaktívne uzliny na krku u deti

zvonkohra
13. okt 2015

Ahojte,viem ze tu uz boli tie temy ale tam uz nik nechodi.Dcerka ma za sebou vsetky vysetrenia aj na hematologii a uzliny stale ...ze je to uzlinkovy typ,je stihla a uzliny su do 0,5 cm malinke,pohyblive zaujima ma ci tu je niejaka mamka co ma doma take dietatko a co s tym robite

inulienka11
13. okt 2015

Moj maly ma vecsiu uzlinu na krku.ma dva roky.pred rokom mi doktorka kazala to len sledovat.tak to odvtedy uz neriesim

narayan
13. okt 2015

môj ma zväćšené 3 už od tretieho mesiaca ( teraz má 9m) .... ak na neho niečo lezie, eśte sa mu trochu zväčšia, potom sa vrátia do pôvodného stavu, na poradni to mudra len skontroluje, skonštatuje, že sú v norme a tiež viac neriešim.

borka333
13. okt 2015

Nas maly ma tiez taku vacsiu hrcku na jednej strane. Myslela som si ze sa to objavi len ked na neho nieco lezie a potom to zmizne ale ma to tam stale. Boli sme aj na sono ale zevraj su to take zdureniny po chorobach (doktor ich videl viac ako len tu jednu volne viditelnu)....aj vysledky krvi boli dobre takze neviem, uz som si na to nejako zvykla a neriesim to...aj ked zo zaciatku ma to vystrasilo....

zvonkohra
autor
13. okt 2015

@inulienka11 a boli ste aj na hematolgii?
@narayan a nahmatas ich normalne bez stlacenia?
@borka333 ma len jednu?

narayan
13. okt 2015

@zvonkohra ano, aj tak.

borka333
13. okt 2015

no ja vidim jednu taku vacsiu ale doktor na ultrazvuku povedal ze ich tam ma viac...mensich...volnym okom neviditelnych

inulienka11
14. okt 2015

neboli sme nikde.dr
to neriesila.ma tam jednu velku je ju vidno ked otoci hlavu

zuzik16
14. okt 2015

@zvonkohra ahoj, ja skusenosti nemam, ale synovec to ma tiez, uz od malinka ma uzlinky na krku, na bokoch, a ked otoci hlavku tak ich aj vidno , ako take hrášky...ale ani to neriesia jeho rodicia, ma to fakt odmalinka, ešte nemal hadam ani pol roka a uz sa dali nahmatat, ked mu ich prehmatame tak su pohyblive a makksie...
z vlastnej skusenosti ti poviem, ze pokial su male a do 1 cm, tak su zrejme reaktivne, s tym sa zvyčajne nič nerobi, je to iba reakcia tela na nejaku infekciu, zapal...moze mat streptokoka, nejaky skryty zapal na ktory sa ani neprijde pri beznych vysetreniach a uz je to tam....
problem je pokial su tvrdsie a vacsie, zvyčajne viac ako 1-2 cm, u dospelych, u deticiek neviem aka velkost sa udava....ale na krku byvaju aj dost velke ked je človek chory .....