icon

Rezistentná salmonela

marianka2585
3. jan 2022

Ahojte

Potrebovala by som sa poradiť. Mám 3 ročného syna ktorý mal v lete salmonelu. Stále aj po pol roku mu vychádza pozitívna a je rezistentná na antibiotiká. Viete mi poradiť čo ďalej? Naša lekárka len vždy povie že urobíme výter zasa o 3m... Mám už z toho strach.. Na slipkoch má stále špinavé aj keď mu neujde.. Mám pocit že začal v poslednej dobe aj málo papať. Na bolesť brucha sa za ten pol rok sťažoval možno 5x. S mladším synom chodím na gastro kvôli iným problémom a tam mi lekárska poradila prepísať niečo na hnačku. Vraj aby ju vykakal. Úprimne neviem si predstaviť u neho umelo vyvolať hnačku lebo mal z toho veľký blok a bal sa chodiť po salmonele na záchod istú dobu sa mi aj pocikaval aj pokakaval..
Ďakujem veľmi pekne za rady

viestta
Odpoveď bola odstránená
nikpa
3. jan 2022

@marianka2585 pripnem sa, mám podobný problém, s tým že malý nemá ani rok a salmonelu má pozitívnu asi 3 mesiace, ATB zatiaľ nebral. Ale stále sa mu vracajú páchnuce hnačky, brucho nevyzerá že ho bolí, jesť mu chutí. Starší syn tiež tak, pozitívnu 3 mesiace, zo začiatku silné hnačky, teplota, kŕče. Teraz už ,,len,, opakujúce sa bolesti brucha. Dr. kázala smectu podľa potreby, hylak dlhšie, ten vypili asi 3 veľké fľaštičky dokopy a probiotika dávam stále. Ale už som bezradná, nič nepomáha. Bojím sa, že aj im nasadí ATB pri ďalšej kontrole, rada by som sa im vyhla...

marianka2585
autor
4. jan 2022

@nikpa no nám by nepomohli ani atb keďže je rezistentná na všetky... Ja by som bola asi už radšej aj za ATB len aby sme sa toho zbavili už:(

kittykat22
4. jan 2022

@marianka2585 skus mozno napisat aj tu https://www.modrykonik.sk/group/6796/ su tam zdravotnici na MK. Drzim palce