Riešenie jačmeňa u detí
Dobrý večer, prosím vás mali ste skúsenosť a vedeli by ste mi poradiť . Už som zúfalá, mám 11 mesačného syna už 3 mesiace bojujeme z jačmenmi. Na začiatku nám dala lekárka opthalmo framikoin, pamykon potom sme mali tobradex kvapky. Ocko som mu dezinfikovala ocuflash, neskôr som mu dávala aj kvapky z ocianky ktorú som si vyvarila. Jačmeň praskol, so dvoch týždňoch sa nám začali tvoriť dve hrcky pod pravým a aj ľavým očkom, Ocna nám dala tobradex kvapky a aj masť. Vidím že ocko nemá červené, ale hrcky nemiznú 😔 neviete mi poradiť prosím vás ? Alebo máte nejakú skúsenosť?
@lauragalganakova syn mal v septembri 2 a tiež riešime tento problém od mája. Dávali sme ocuflash tobrex uniflox nakoniec framikoin plus na podporu imunity rybi olej a bcomplex. Niektoré hrčky praskli a vytiekli iné ostali hračkami akoby tam ten hnis už stvrdol a obávam sa že sa to bude musieť odstrániť chirurgicky. Z očného nám povedali nech ideme na imunologiu lebo je nezvyčajné u tak malého dieťaťa toľko jacmenov. Momentálne čakáme na výsledky z imun. Kamarátka vravela že jej syn keď mal 3-4 tiež mal podobne problémy, zistili že potrebuje dioptrie a odvtedy sa mu nerobia.
@lauragalganakova no tak o tomto by som vedela rozprávať.. syn ma 4 roky a jacmene sa mu zacali robit niekedy okolo 8-9 mesiaca.. a stale to neprešlo.. uz mal na oboch ociach hore aj dole aj viac naraz.. už niekoľko krat sme sa len tak tak vyhli operácii.. ale u nas by ta operacia ani zmysel nemala lebo vybrali by mu jeden a nikto mi nezaručí ze na druhy den sa mu nespravia dalsie dva.. vyšetrenia imunita ok, očné ok, akurat ma alergiu na jarne stromy a travy.. moze to mat nieco spoločne lebo najviac jacmenov sme vzdy mali na jar a leto ked kvitli stromy a bol pel.. my len udržujeme ciste oci a mihalnice aby sa ti neupchavalo, čistili sme mihalnice vodičkou blephasol.. abt maste ani kvapky nikdy nepomohli.. ako tak som mala pocot že sa stav zlepšil pri uzivani homeopatik, uz som bola faka zufala ze už by som vyskusala aj carodejnicu len aby to prešlo.. pri homeo sa sice neprestali tvoriť nove ale aspon sa rýchlejšie hojili.. niekedy aj mesiac mal hrcku s homeo bolo do tyzdna pp všetkom pd opuchu až po puknutie jačmeňa

synovi to museli nakoniec čistiť chirurgicky v celkovej narkóze… mal asi 3-4 roky… u tak malých babatiek neviem…