icon

Riešenie problémov s predkožkou u detí

2. júl 2025

Ahojte, ani neviem kde začať... V apríli sme boli s 3 ročný na urológii mali mu preťahovať predkožku, mával často zápal, aj sa mu tam zbierala smegma a pod... Dali sme mu to spraviť aj keď ľutujem, ale človek nevie, myslí si ako dobre spraví a opak je pravdou... Syn bol v pohode... Umývali sme, doma natierala framikoinom samozrejme reval ako bláznivý...A po mesiaci prišiel zlom a nepohli sme s ním... Už mi nechcel ísť ani do vane, ani z trenie sa prezliecť lebo proste nechcel pretiahnuť a umyť... Začal sa mi tak báť ze stále o tom hovoril, nechcel sa kúpať stále sa pýtal kedy budeme musieť ísť do sprchy a pod...keď sa ho spýtam ci to boli že nie ale ze to je neprijemne a plače akoby sme ho rezali... Prestali sme s tým lebo to nemalo význam a nechceli sme v ňom vyvolať nejaké depresie alebo ze sa nám úplne zablokuje... On ma aj od malinka extrémny strach z doktorov.. Dr radi obriezku, ja by som sa jej rada vyhla hlavne koli strachu z doktorov a celého toho okolo... Samozrejme ze sa mu to zalepilolo s5... Moja otázka z nie ma stým niekto podobnú skúsenosť že sa to po odlepení znova zalepilo a šlo to niak prirodzene stiahnuť pomaly bez stresu popostupne? Alebo je cesta len obriezka?

autor
2. júl 2025

Dodám že teraz sme v štádiu kedy umývame pipika aspoň ako sa dá, pomaly, netlačíme nanho, sťahujeme fakt len milimetre.... Snažíme sa naučiť ho aby to robil sam... Lebo on sa ho už aj bál chytiť predtým 🙄

kitycat
2. júl 2025

Umyvajte tak ako chce on a ty skus v noci ked ozaj tvrdo zaspi?

autor
2. júl 2025
@kitycat

Umyvajte tak ako chce on a ty skus v noci ked ozaj tvrdo zaspi?

@kitycat presne toto ma napadlo ze v noci lebo naozaj spi tak tuho že ho ani cikat nevieme zobudiť... Len som si už prišla divná že preboha v noci 😃🤦🏼‍♀️

biba_18
2. júl 2025

ja som to nechala na manžela ... nech mu vysvetlí a naučí ...

autor
2. júl 2025
@biba_18

ja som to nechala na manžela ... nech mu vysvetlí a naučí ...

@biba_18 u nás to nefunguje... Od muža si nenechá ani umyť... 🙄 Všetko len mama... Pritom to chápe aj mu muž vysvetlil aj ja....ale umyť a podobne záležitosti len ja 🤷🏼‍♀️

bale1rinka
2. júl 2025

my mažeme predkožku od 1roka, do jedného roka sme sa toho ani nemali dotknúť, a predkožka je úzka, iba na 4mm sa dá stiahnuť, stále mažeme, už som z toho chorá, ja som ale všetko nechala na syna, úplne od začiatku ako bol vo vani,som mu vravela, naťahuj a hraj sa s pipikom pod vodou, vytiahni si do vody, hore dole,stále rozpdáva HORE-DOLE mami HORE-DOLE a keď pozerá TV, vyzlečiem ho a poviem: Timko, HORE-DOLE a on už vie čo má robiť, predkožka je stále rovnaká,ale aspoň nemám už stres, nechávam to úplne na ňom, asi tiež pôjdeme na operáciu, urolog povedal, že počkáme do 5rokov, má 4roky, takže necelý rok...skús proste všetko nechať na ňom, vysvetli dohodni sa s ním, že je čas aby on skúšal tak aby ho to nebolelo a že sa ani nemusíš pozerať, že mu veríš, že si ho pekne umyje, pošteklí sa, že sa pri tom isto aj zasmeje, proste ON to musí cítiť,že pokiaľ ho to bolí a pokiaľ je to zábava, inak ti poradiť neviem, nám to ako tak funguje pred TV si ho stále naťahuje a vo vani tiež, pomaly a skúšať...držím palce

kitycat
2. júl 2025

Ja som takto v spankunlepila ten odberny sacok, lebo za bdeleho stavu sa bala. Takze ked nieco potrebujem tam dole skontrolovat, nechty strihat ked to bolo s revom, tak s malym svetlom a ked vytuhne 🤣

autor
2. júl 2025
@kitycat

Ja som takto v spankunlepila ten odberny sacok, lebo za bdeleho stavu sa bala. Takze ked nieco potrebujem tam dole skontrolovat, nechty strihat ked to bolo s revom, tak s malym svetlom a ked vytuhne 🤣

@kitycat ďakujem za typ, toto vyskúšam 😃😃

autor
2. júl 2025
@bale1rinka

my mažeme predkožku od 1roka, do jedného roka sme sa toho ani nemali dotknúť, a predkožka je úzka, iba na 4mm sa dá stiahnuť, stále mažeme, už som z toho chorá, ja som ale všetko nechala na syna, úplne od začiatku ako bol vo vani,som mu vravela, naťahuj a hraj sa s pipikom pod vodou, vytiahni si do vody, hore dole,stále rozpdáva HORE-DOLE mami HORE-DOLE a keď pozerá TV, vyzlečiem ho a poviem: Timko, HORE-DOLE a on už vie čo má robiť, predkožka je stále rovnaká,ale aspoň nemám už stres, nechávam to úplne na ňom, asi tiež pôjdeme na operáciu, urolog povedal, že počkáme do 5rokov, má 4roky, takže necelý rok...skús proste všetko nechať na ňom, vysvetli dohodni sa s ním, že je čas aby on skúšal tak aby ho to nebolelo a že sa ani nemusíš pozerať, že mu veríš, že si ho pekne umyje, pošteklí sa, že sa pri tom isto aj zasmeje, proste ON to musí cítiť,že pokiaľ ho to bolí a pokiaľ je to zábava, inak ti poradiť neviem, nám to ako tak funguje pred TV si ho stále naťahuje a vo vani tiež, pomaly a skúšať...držím palce

@bale1rinka unas je problém ze si ho chytiť nechce, už pomaly začína ale ako mal z toho strach tak úplne ostal taky ze akoby sa ho bál, teraz konečne aj keď cika si chytí pipika... Predtým ani za svet... No strašne ľutujem ze som mu to dala spraviť, ale zas ani zápaly nie sú sranda....ani tak ani tak... A aj z obriezky mam strach...ja to neodcudzujem berieme to normálne, aj sa so synom bavíme, není ani on vychovaný že by sa niekomu smial, skôr sa pýta je zvedavý, ale to je normálne... Bojím sa aby sa mu v škôlke nesmiali, deti sú dnes už naozaj všelijaké... Mal nastúpiť do škôlky ale nedali sme ho koli bábätku a deti sa mu smiali aj za to ze do škôlky nechodí.. Ach 🥲

behulka
2. júl 2025

Odporúčam porozprávať sa s urológom, nechať si vysvetliť riziká a prínosy. Ak nie si stotožnená s týmto lekárom, pohľadať iného. Naša pediatrička mala k tomu prístup - pokiaľ nie je problém, nechať na pokoji do 6 rokov, aby sa z toho problém nestal. Urológ dokonca tomu dával čas až do puberty, že chalani to zvládnu v rámci poznávania svojho tela aj sami. No ako som písala, nemali iné problémy.
Pokúšať sa o to v noci je myslím si veľmi zlý nápad, to by som nerobila.

autor
2. júl 2025
@behulka

Odporúčam porozprávať sa s urológom, nechať si vysvetliť riziká a prínosy. Ak nie si stotožnená s týmto lekárom, pohľadať iného. Naša pediatrička mala k tomu prístup - pokiaľ nie je problém, nechať na pokoji do 6 rokov, aby sa z toho problém nestal. Urológ dokonca tomu dával čas až do puberty, že chalani to zvládnu v rámci poznávania svojho tela aj sami. No ako som písala, nemali iné problémy.
Pokúšať sa o to v noci je myslím si veľmi zlý nápad, to by som nerobila.

@behulka lenže jemu urológ už predkožku stiahol a odvtedy nastali problémy.. On bol práve toho názoru že už by mal mať predkožku uvolnenu aj tým ze mával zápal... Preto dúfam a verím ze sa to ešte napraví lebo predkozka sa opäť prilepila a 2x mu to stiahnuť nenechám.... Preto dúfam ze sa to spraví niak časom tým ako bude rásť... 🙄

brest9
14. júl 2025

@anonym_autor Obriezka a bude mať pokoj do konca života. V dospelosti príde na to, aké to má výhody 👍😉

autor
14. júl 2025
@brest9

@anonym_autor Obriezka a bude mať pokoj do konca života. V dospelosti príde na to, aké to má výhody 👍😉

@brest9 áno je to možnosť, ale pokiaľ není treba by som sa jej rada vyhla... Preto ma zaujíma ci to niekomu šlo aj bez toho

misomichal
16. júl 2025

Pokiaľ to nie je veľký problém asi by som počkal, čoraz častejšie hovoria že predkožka sa uvoľní okolo puberty, v takom nízkom veku ostáva zalepená. Samozrejme každý doktor hovorí inak. Poznám ľudí čo s tým mali problém ale do puberty sa samé uvoľnilo. Ja sám som tiež mal problém, ale vtedy doktorka automaticky poslala na obriezku, ani neskúšala iné riešenia, mal som 9 rokov, neskôr sa pár lekárov vyjadrilo že to ešte nebolo nutné, pokiaľ to neprekážalo. Ak je ale väčší problém, alebo pri cikaní asi nie je iná možnosť. A neviem ako je to teraz, ale svojho času som si v škole užil aj posmech...takže psychicky to môže byť ťažké

autor
17. júl 2025
@misomichal

Pokiaľ to nie je veľký problém asi by som počkal, čoraz častejšie hovoria že predkožka sa uvoľní okolo puberty, v takom nízkom veku ostáva zalepená. Samozrejme každý doktor hovorí inak. Poznám ľudí čo s tým mali problém ale do puberty sa samé uvoľnilo. Ja sám som tiež mal problém, ale vtedy doktorka automaticky poslala na obriezku, ani neskúšala iné riešenia, mal som 9 rokov, neskôr sa pár lekárov vyjadrilo že to ešte nebolo nutné, pokiaľ to neprekážalo. Ak je ale väčší problém, alebo pri cikaní asi nie je iná možnosť. A neviem ako je to teraz, ale svojho času som si v škole užil aj posmech...takže psychicky to môže byť ťažké

@misomichal áno ved toho sa bojím aby sa mu deti nesmiali, pretože dnes je škaredá doba, nevravím ze vtedy sa deti nevysmievali ale dnes je to omnoho horšie žiaľ... Zatiaľ problémy nemá 🙏 akurát ho to ťahá, keď pipik stojí, ale to je normálne keďže to ma prilepené. Zatiaľ to riešiť nebudem, ani nechcem uvidíme časom, ak nebudú problémy nechám to na prírodu ☺️

misomichal
19. júl 2025
@anonym_autor

@misomichal áno ved toho sa bojím aby sa mu deti nesmiali, pretože dnes je škaredá doba, nevravím ze vtedy sa deti nevysmievali ale dnes je to omnoho horšie žiaľ... Zatiaľ problémy nemá 🙏 akurát ho to ťahá, keď pipik stojí, ale to je normálne keďže to ma prilepené. Zatiaľ to riešiť nebudem, ani nechcem uvidíme časom, ak nebudú problémy nechám to na prírodu ☺️

Netreba to zbytočne siliť a traumatizovať v takom veku, keď je veľká šanca že sa to samo zlepší v priebehu rokov, našťastie dnes už aj doktori rozmýšľajú záchovne a nie hneď bez priemyslu odstrániť. Nie je to len psychická trauma, predsa len tá predkožka má nejaký vyznam a úlohu, chráni žaluď. Ja som ho do 18 tich už mal suchý a zosuvereny ako starec. Navyše sa aj dosť zníži citlivosť, mne odstránili aj uzdicku a niekdy sa proste nejde “dokoncit“. takže stojí za to ak sa dá predložky zachrániť

brest9
21. júl 2025
@misomichal

Netreba to zbytočne siliť a traumatizovať v takom veku, keď je veľká šanca že sa to samo zlepší v priebehu rokov, našťastie dnes už aj doktori rozmýšľajú záchovne a nie hneď bez priemyslu odstrániť. Nie je to len psychická trauma, predsa len tá predkožka má nejaký vyznam a úlohu, chráni žaluď. Ja som ho do 18 tich už mal suchý a zosuvereny ako starec. Navyše sa aj dosť zníži citlivosť, mne odstránili aj uzdicku a niekdy sa proste nejde “dokoncit“. takže stojí za to ak sa dá predložky zachrániť

@misomichal mňa obrezali až v 40 a práve naopak, mám len najlepšie skúsenosti, hlavne pokiaľ ide o sex👍🙂

autor
21. júl 2025
@brest9

@misomichal mňa obrezali až v 40 a práve naopak, mám len najlepšie skúsenosti, hlavne pokiaľ ide o sex👍🙂

@brest9 ale asi je rozdiel keď obriezku spravia v detstve a v dospelosti ci? ☺️ Tým ze sa to sucha v spodnom prádle tak je možné že časom to znecitlivie.... Neviem ci to je naozaj tak, nie som chlap, len teda príde mi to logické 😃😃😃

brest9
21. júl 2025
@anonym_autor

@brest9 ale asi je rozdiel keď obriezku spravia v detstve a v dospelosti ci? ☺️ Tým ze sa to sucha v spodnom prádle tak je možné že časom to znecitlivie.... Neviem ci to je naozaj tak, nie som chlap, len teda príde mi to logické 😃😃😃

@anonym_autor určite áno. Mne až v dospelosti zo zdravotných dôvodov. V boxerkach som pár týždňov všetko cítil veľmi, až som musel niekedy zastať radšej 😉 Po čase sa to dalo do normálu a teraz je to už v pohode😃Ak chces, kľudne napíš do správy, nechcem tu detaily písať 🙃

autor
22. júl 2025
@brest9

@anonym_autor určite áno. Mne až v dospelosti zo zdravotných dôvodov. V boxerkach som pár týždňov všetko cítil veľmi, až som musel niekedy zastať radšej 😉 Po čase sa to dalo do normálu a teraz je to už v pohode😃Ak chces, kľudne napíš do správy, nechcem tu detaily písať 🙃

@brest9 nie nie detaily nepotrebujem vedieť 😃😃

brest9
22. júl 2025
@anonym_autor

@brest9 nie nie detaily nepotrebujem vedieť 😃😃

Ale kľudne môžeeeeš 🤣🤣😜