Riešenie problému so zadržiavaním stolice u trojročného dieťaťa
Ahojte mozno len hľadám nádej ze to prejde. Syn 3 ročný od minulého leta zrazu prestal kakat proste dlho mi hovoril ze sa bojí. A po všetkých vyšetreniach a kadečom s stravy a podobne. Vidím na nom ze treba kakat ale ide na zem a je jedno ci je vtedy holý alebo oblečený alebo kdekoľvek. Stane sa ze aj 2-3 dní nekaka alebo len trochu. Inak je veselý chytrý. Píška ako ma vonku si stiahne teplaky. Po stojacky. Doma do záchodu. Ale kakanie je jedna alchýmia. Mikroklyzmi lactuloza....atď. boli sme aj u psychologicky. Doma to je ako je vôbec nie ideálne. Viem ze to moze ovplyvňovať psychiku. Úprimne ja už len verim ze z toho vyrastie alebo netuším.
u nas pomohol macrogol, uzival asi 2m. aj ked zadrziaval, aspon to nebolo tvrde, ked uz to konecne islo. postupne to preslo.
U nas pomohlo kazdy den pit 100% stavy z ovocia (kupujem hipp z billy) + probiotika.
Nas starsi syn a aj ja ako dieta sme to tiez robili. Zacarovany kruh - boji sa ist kakat, lebo ho to bolelo a cim dlhsie neide, tym to potom viac boli. Cim viac sme to so synom riesili, tym to bolo horsie. Vyrastli sme z toho. Proste musi len pochopit, ze je lepsie ist castejsie.
Moj kakal len do plienky. Darmo, ze bol daaavno odplienkovany a chodil do MS. Mohla som mu ja kupovat za odmenu aj kilo cokolady. Nic, bal sa. Prestala som na neho tlacit a on po case nabral odvahu. Moja skusenost je taka, ze nechat to tak. Ak je zdravy tak je to psychikou a tu pomoze len trpezlivost a laskavy pristup. Ono to casom pojde.
dulcosoft. môj muž sa tu o tomto zázraku dočítal. dá sa kúpiť v poľsku, kedysi sa dal aj u nás. mamina, zdravotná sestra, vravela, že je to naozaj v poriadku a zdravotne neškodný, nenávykový. zmäkčuje stolicu - dieťa prestane zadržiavať, lebo sa mu to nedá. moja malá (dvojročná), tiež pekne odplienkovaná, sa bála kakať. ale ona mala zápchy od narodenia, ona sa bála aj kým bola plienkovaná. nijako to nešlo, až keď sme začali dávať dulcosoft. u nás to už bolo také zlé, že ked už konečne kakala, tak si natrhla riťku, dlho jej to krvácalo, nedalo sa to zahojiť, lebo keď konečne už mala riťku zahojenú, zase si ju natrhla. no otrasný kolotoč. toľko čo sa za kakanie naplakala... zo začiatku sme dulcosoft dávali každý deň, asi mesiac, možno dva. ona sa úplne prestala báť kakať, už ani nekričala, že to bude bolieť, ani ju to nebolelo. postupne aj zabudla, že sa bála kakať. tak sme dulcosoft prestali dávať a už kakáva pekne bez plaču, kriku, problémov..
@anonym_autor moja zadrziava , ma 7 rokov.
@anonym_68e515 fuha. Tak to je mi luto. Ja verim ze raz z toho kolotoča vystúpite a ja tiez
dulcosoft. môj muž sa tu o tomto zázraku dočítal. dá sa kúpiť v poľsku, kedysi sa dal aj u nás. mamina, zdravotná sestra, vravela, že je to naozaj v poriadku a zdravotne neškodný, nenávykový. zmäkčuje stolicu - dieťa prestane zadržiavať, lebo sa mu to nedá. moja malá (dvojročná), tiež pekne odplienkovaná, sa bála kakať. ale ona mala zápchy od narodenia, ona sa bála aj kým bola plienkovaná. nijako to nešlo, až keď sme začali dávať dulcosoft. u nás to už bolo také zlé, že ked už konečne kakala, tak si natrhla riťku, dlho jej to krvácalo, nedalo sa to zahojiť, lebo keď konečne už mala riťku zahojenú, zase si ju natrhla. no otrasný kolotoč. toľko čo sa za kakanie naplakala... zo začiatku sme dulcosoft dávali každý deň, asi mesiac, možno dva. ona sa úplne prestala báť kakať, už ani nekričala, že to bude bolieť, ani ju to nebolelo. postupne aj zabudla, že sa bála kakať. tak sme dulcosoft prestali dávať a už kakáva pekne bez plaču, kriku, problémov..
@tanuuulka dakujem. Pozriem sa na to
Moj kakal len do plienky. Darmo, ze bol daaavno odplienkovany a chodil do MS. Mohla som mu ja kupovat za odmenu aj kilo cokolady. Nic, bal sa. Prestala som na neho tlacit a on po case nabral odvahu. Moja skusenost je taka, ze nechat to tak. Ak je zdravy tak je to psychikou a tu pomoze len trpezlivost a laskavy pristup. Ono to casom pojde.
@anonym_5b2b8a tiez si myslím ze hlavne aj u nas psychika.
@anonym_68e515 fuha. Tak to je mi luto. Ja verim ze raz z toho kolotoča vystúpite a ja tiez
@anonym_autor raz kaka 2-3 x do tyzdna , niekedy len raz. dakujem aj ja vam drzim palce

@anonym_autor moja zadrziava , ma 7 rokov.