icon

Riešenie tvrdej stolice u detí: Tipy a rady

15. jan 2025

Ahojte, idem si po radu, dcéra 1,5r má už asi tri mesiace problém s tvrdou stolicou, už sme boli aj v nemocnici na čistenie, ale problémy sa objavujú znovu. Nie je veľký jedák, nemá rada omáčky, polievky, pečivo len suché. Je veľký milovník zeleniny a ovocia. Snažím sa aby mala dostať vlákniny v strave, ovsené vločky moc nemusí...doteraz jej zaberal duphalac sirup a lecicarbon čipky...teraz bola tri týždne stolica v poriadku a teraz zase tvrdá... nemáte ešte niečo overené čo by pomohlo? Všetky vyšetrenia mala v poriadku.

autor
15. jan 2025

Ešte doplním že glycerín nezabral vôbec

parvinka0001
15. jan 2025

Ja som svojmu dávala dulcosoft na zmäkčenie stolice .je to sirup

lossless
15. jan 2025

Nasmu pomohlo zvysit prijem tekutin a upravit stravu, namacali sme susene slivky do teplej vody , vypil aj tu vodu a zjedol slivky. Obmedzili sme banany a suche pecivo, menej cestovin a ryze, ku každému jedlu nejaku zeleninu. Po pár tyzdnoch sa to zlepšilo, teraz ze je to ok vyse pol roka.

lossless
15. jan 2025

Inac glycerin ani nam nepomahal.

stefka33
15. jan 2025

Ak pije UM tak by to mohlo byť mliekom. Skús zmeniť napr moje zapekal sunar a obyč nutrilon. Nutrilon profutura naopak stolicu zmäkčil, rovnako Hipp combiotik.

ina2405
15. jan 2025

Slivková šťava z DM.Zaručené.

autor
15. jan 2025

@parvinka0001 ďakujem, ja som zatiaľ dávala len ten duphalac sirup ale zrazu nezaberá
@lossless ďakujem skúsim tie slivky
@stefka33 je kojená
@ina2405 tá nám nepomohla

parvinka0001
15. jan 2025

U nás vôbec slivky ani nič nepodobne nepomohlo .prv sme skúšali glycerínovy cipok ,keď už ani toto nezabralo dávala som easylax a keď už ani toto len ten dulcosoft. Bral ho dlho a potom si už uvedomil že musí vytlačiť aj keď to občas nejde .ale veľa sme si a dlho snim prežívali