icon

Riešiť výsyp pri infekčnej mononukleóze?

24. dec 2024

Mamičky, prosím poraďte. Neviem sa dovolať na pohotovosť. Syn má aktuálne mononukleózu potvrdenú už vyše týždňa. Dnes sa objavil výsyp. Riešiť to,či počkať?

slaviivals
24. dec 2024

Berie atb? Mozte nasadit antihistaminika

autor
24. dec 2024

9ty deň cefzil,lebo mal aj streptokoka. Spirabel užíva od začiatku liečby

slaviivals
24. dec 2024

Zaujimave… aky je ten vysyp? Nema do toho este virozu? Mononukleoza bola potvrdena ako? Streptokok je pyogenny? Na mandliach?

slaviivals
24. dec 2024

A ake stare je dieta?

autor
24. dec 2024

@slaviivals viridujuci streptokok v hrdle. Mononukleóza z krvi. Syn 5 rokov. Má to také červené, na tvári sa to začína zalievať

sella38
24. dec 2024

ak berie atb, tak to moze byt reakcia na ne. Pri mononukl..sa nemaju podavat atb prave kvoli takejto reakcii.

slaviivals
24. dec 2024

Nesli ste nakoniec na tu pohotovost?

autor
24. dec 2024

@slaviivals išli. Zvýšená dávka spirabelu a 1/4 dithiaden na noc. Ak by sa stav zhoršil, zajtra do nemocnice.

mariynka
25. dec 2024

Lenze na strept.sa dava atb, ktore sa nesmie pri mononukleoze.. ake berie?

autor
25. dec 2024

@mariynka bral cefzil,čo je v pohode. Nakoniec má kortikoidy,lebo výsyp sa zhoršil.

slaviivals
25. dec 2024

A moc ma v poriadku? Kontrolovali?

autor
25. dec 2024

@slaviivals ten veru nie. Naposledy mal robený odber krvi v pondelok

janulkaa82
9. mar 2025

Ahojte. Viem, ze sa tu píše o mononukleóze kadečo..no mam i ja jednu otazku. Pred 2 dnami sme boli u kamarátky na navsteve a jej dcéra 2rocna bola práve vysypana, mysleli že z jedla. No dnes som s nou volala a ze dostala i horucky a u doktorky jej z krv.testov potvrdili mononukleózu.
Bola som u nich s mojimi 2 dcerami 11a13r. Hrali sa s nou, s hrackami, chytali ju za ruku.
Prosim, Myslite, ze to chytíme aj my?

Prosim take, ze nemali sme chodiť keď mala vysyp a pod.odpovede nepotrebujem, ideme za 4 dni do zahranicia na 2.týždne. prip.ake vitamíny, lieky by ste nam preventívne odporucili užívať?

Vopred vam velmi ďakujem 🙏❤️

autor
9. mar 2025

@janulkaa82 preventívne zrejme nič nepomôže. Inkubačná doba tam je niekedy aj mesiac. Pri deťoch všeobecne kratšia.