Riešiť výsyp pri infekčnej mononukleóze?
Mamičky, prosím poraďte. Neviem sa dovolať na pohotovosť. Syn má aktuálne mononukleózu potvrdenú už vyše týždňa. Dnes sa objavil výsyp. Riešiť to,či počkať?
9ty deň cefzil,lebo mal aj streptokoka. Spirabel užíva od začiatku liečby
Zaujimave… aky je ten vysyp? Nema do toho este virozu? Mononukleoza bola potvrdena ako? Streptokok je pyogenny? Na mandliach?
A ake stare je dieta?
@slaviivals viridujuci streptokok v hrdle. Mononukleóza z krvi. Syn 5 rokov. Má to také červené, na tvári sa to začína zalievať
ak berie atb, tak to moze byt reakcia na ne. Pri mononukl..sa nemaju podavat atb prave kvoli takejto reakcii.
Nesli ste nakoniec na tu pohotovost?
@slaviivals išli. Zvýšená dávka spirabelu a 1/4 dithiaden na noc. Ak by sa stav zhoršil, zajtra do nemocnice.
Lenze na strept.sa dava atb, ktore sa nesmie pri mononukleoze.. ake berie?
@mariynka bral cefzil,čo je v pohode. Nakoniec má kortikoidy,lebo výsyp sa zhoršil.
A moc ma v poriadku? Kontrolovali?
@slaviivals ten veru nie. Naposledy mal robený odber krvi v pondelok
Ahojte. Viem, ze sa tu píše o mononukleóze kadečo..no mam i ja jednu otazku. Pred 2 dnami sme boli u kamarátky na navsteve a jej dcéra 2rocna bola práve vysypana, mysleli že z jedla. No dnes som s nou volala a ze dostala i horucky a u doktorky jej z krv.testov potvrdili mononukleózu.
Bola som u nich s mojimi 2 dcerami 11a13r. Hrali sa s nou, s hrackami, chytali ju za ruku.
Prosim, Myslite, ze to chytíme aj my?
Prosim take, ze nemali sme chodiť keď mala vysyp a pod.odpovede nepotrebujem, ideme za 4 dni do zahranicia na 2.týždne. prip.ake vitamíny, lieky by ste nam preventívne odporucili užívať?
Vopred vam velmi ďakujem 🙏❤️
@janulkaa82 preventívne zrejme nič nepomôže. Inkubačná doba tam je niekedy aj mesiac. Pri deťoch všeobecne kratšia.

Berie atb? Mozte nasadit antihistaminika