icon

Riziká kliešťa u detí

nadaa1
23. apr 2025

Ahojky mám otázku na Vás. Moja dcéra mala dnes ráno kliešťa som jej našla pod pazuchou bol malí hneď jej známa odstránila kliešťa celého bol malí a ešte žil. Ale ona chudinka ho mala od včera musela ho dostať večer keď sme boli na záhrade s mala ho tam celú noc. Má tam teraz červenú bodku trocha jej to tam ostalo červené môže sa jej niečo stať alebo dostať ešte aj keď je kliešť preč ? Alebo po niekoľkých rokoch sa jej to môže prevziať Ďakujem

sisska96
23. apr 2025

Netreba panikarit. Ak v priebehu mesiaca nebude sa cítiť zle. Nič nebude.

marica61
23. apr 2025

@nadaa1 kliešť bol vybratý správne, zostala len červená bodka, ktorá zmizne. Nemáš sa prečo obávať.

maryetta
23. apr 2025

Cervene to moze byt este par dni.

veronikavaneska
23. apr 2025

Treba sledovať ak sa urobí biely kruh a okolo červený kruh hneď volať lekárke pre antibiotiká. A ak čokoľvek jej bude zdravotne hneď volať lekárke že mala kliešťa a toto jej je. Môj dostal takto boreliózu asi tri roky dozadu....( Boleli ho nohy a oko mu zčervenalo) Včas som zareagovala a vyliečil sa úplne ❤️ netreba nič podceniť ale ani stresovať. Ak ju budeš sledovať aj vpich pár dní tak bude ok.

monro
24. apr 2025

Odporúčam po 3 týždňoch odber krvi. Pre istotu. Moja dcéra ani kliešťa nemala, teda vôbec sme si ho nevšimli, nemala ani fľak a teraz bola na odbere krvi kvôli inej veci a vyšli jej protilátky. Takže prekonala boreliozu...dostala na 2 týždne antibiotiká na preliečenie.