Riziká kliešťa u detí
Ahojky mám otázku na Vás. Moja dcéra mala dnes ráno kliešťa som jej našla pod pazuchou bol malí hneď jej známa odstránila kliešťa celého bol malí a ešte žil. Ale ona chudinka ho mala od včera musela ho dostať večer keď sme boli na záhrade s mala ho tam celú noc. Má tam teraz červenú bodku trocha jej to tam ostalo červené môže sa jej niečo stať alebo dostať ešte aj keď je kliešť preč ? Alebo po niekoľkých rokoch sa jej to môže prevziať Ďakujem
Cervene to moze byt este par dni.
Treba sledovať ak sa urobí biely kruh a okolo červený kruh hneď volať lekárke pre antibiotiká. A ak čokoľvek jej bude zdravotne hneď volať lekárke že mala kliešťa a toto jej je. Môj dostal takto boreliózu asi tri roky dozadu....( Boleli ho nohy a oko mu zčervenalo) Včas som zareagovala a vyliečil sa úplne ❤️ netreba nič podceniť ale ani stresovať. Ak ju budeš sledovať aj vpich pár dní tak bude ok.
Odporúčam po 3 týždňoch odber krvi. Pre istotu. Moja dcéra ani kliešťa nemala, teda vôbec sme si ho nevšimli, nemala ani fľak a teraz bola na odbere krvi kvôli inej veci a vyšli jej protilátky. Takže prekonala boreliozu...dostala na 2 týždne antibiotiká na preliečenie.

Netreba panikarit. Ak v priebehu mesiaca nebude sa cítiť zle. Nič nebude.