icon

Riziko po páde 21-mesačného dieťaťa z postele

2. aug 2025

Ahojte,dnes okolo 21:00 dcerka padla z postele.Mame dosť vysokú manželskú posteľ a dcerka sa naučila z nej zliezať sama tak že sa chyti o deku či o paplon a zlezie pomali dole,ale jašila sa mame male šteniatko tak chcela isť za nim a šmikla sa a zletela dole,nepadla vyslovene na hlavu skôr z boku ako liezla tak dolahla na ruku a bok hlavičky,plakala ale hneď sa utišila nie je vôbec malatna ani nevracala nema nič ani modrinku ani hrčku na hlave,hrala sa normalne pila uplne normalne ani už neplakala pre istotu som ju nechala hore a dala som ju až okolo 22:30 spinkať a uplne v pohode zahajala.Mam strach môže sa jej niečo stať?
Kamaratka ma uplne vystrašila ze ju mam pozorovať ako spi že sa jej ešte môže niečo stať😢pohotovosť mam od seba 2 hodiny cestu čo je uplne jedno ale nechcem malu zbytočne stresovať keď jej nič neni vidim že je normalna ako inokedy ale strašne ma vystrašila ta kamaratka narozpravala mi všeličo 🫣ďakujem vopred za každe rady .

pribinak
2. aug 2025

Take pády sú časté. Pokial dieťa nezvracalo, nebolo malátne a spave, nestazovalo sa bolesť hlavy tak je to ok
Nechaj ju spinkať
Proste pády patria k detstvu. Nepríjemne ale patria

autor
2. aug 2025
@pribinak

Take pády sú časté. Pokial dieťa nezvracalo, nebolo malátne a spave, nestazovalo sa bolesť hlavy tak je to ok
Nechaj ju spinkať
Proste pády patria k detstvu. Nepríjemne ale patria

@pribinak nie nebola malatna ani spava len trošku unavena len preto že by už davno spinkala len som ju nechala hore a zabavala aby som videla či je okey ale inak bola ako inokedy hrala sa utekala a podobne😕

dixitka
2. aug 2025

Nič jej nebude, v tomto veku už deti vedia padať a sú ako z gumy. Jasné, že z väčšej výšky keby zletela priamo na hlavu, môže to byť nebezpečné, ale podľa toho, ako to popisuješ, by som sa na tvojom mieste vôbec nebála.
Ešte je také "pravidlo", že pád z rovnakej alebo nižšej výšky, ako je výška dieťaťa, obvykle nie je nebezpečný. Tak ak nemáte posteľ v metrovej výške, malo by to byť ok 🙂

pribinak
2. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak nie nebola malatna ani spava len trošku unavena len preto že by už davno spinkala len som ju nechala hore a zabavala aby som videla či je okey ale inak bola ako inokedy hrala sa utekala a podobne😕

@anonym_autor tak strach o dieťa je prirodzený, ale sama ai videla, že bola čulá a žiadne zvracanie či bolesť tam nebola

autor
2. aug 2025
@dixitka

Nič jej nebude, v tomto veku už deti vedia padať a sú ako z gumy. Jasné, že z väčšej výšky keby zletela priamo na hlavu, môže to byť nebezpečné, ale podľa toho, ako to popisuješ, by som sa na tvojom mieste vôbec nebála.
Ešte je také "pravidlo", že pád z rovnakej alebo nižšej výšky, ako je výška dieťaťa, obvykle nie je nebezpečný. Tak ak nemáte posteľ v metrovej výške, malo by to byť ok 🙂

@dixitka nie nemame postel v metrovej vyške dcerka je o kusok väčšia ako postel ale ďakujem za radu 🙂

autor
2. aug 2025
@pribinak

@anonym_autor tak strach o dieťa je prirodzený, ale sama ai videla, že bola čulá a žiadne zvracanie či bolesť tam nebola

@pribinak ďakujem za radu citim sa už lepsie pre istotu som chcela napisať sem a počuť skusenosti rady viacerich mamičiek 😊

anonym_662fbb
2. aug 2025

Väčšina detí prežije pád z 2. poschodia len so zraneniami, z tretieho s vačšími zraneniami, ale je veľmi veľká šanca, že prežije. Aj pri páde zo štvrtého poschodia väčšina detí prežije. Takže z manželskej postele je to ok. Obzvlášť, keď vyzerala byť v poriadku. Len kontroluj 24 hodín po páde, či nevracia, neškúli a nemotá ju pri chôdzi.

anonym_2fd677
6. aug 2025

Moja tiež spadla z postele tiež máme vysoký.. ale chvála bohu všetko ok🩷 mala 9mesiacov