S akými kvapkami do nosa ste spokojé?
s akymi kvapkami ste spokojne??maly ma už tyžden sopliky a davam nasivin no nezda že by sa mu polepšio stale teču ,davam mu ich ked ide spinkat aby si aspon odychol bez soplov.ale bojim sa už dlhšie aby sa mu nepoškodila nevysušila ta sliznica.
zuzi, liečená nádcha trvá týždeň, neliečená 7 dní 😀 😉
v každom prípade ja som malému hlavne odsávala, aby mohol dobre dýchať, lebo nevedel s upchatým nosom búvať ani mliečko piť (kojím). A na zvhlčovanie používam Libenar, s tým som spokojná.
ja som davala physiomer, a nasivin nie je proti soplikom ale na to aby sa volnejsie dychalo - zmernuje opuch sliznice
najlepsie kvapky do nosa??? ale NA CO do nosa??
ved kazde su na iny soplik?? biely? zeleny? zlty??
nieco je na volne dychanie, nieco je na nadchu, nieco je na zvlhcenie...
to sa nedaaaa... treba zistit co vas vlastne trapi, aky soplik a podla toho dat kvapky 😉
ja davam na hocijaky soplik nasivin a casto odsavam. a kedze nasivin mozem davat 2 krat denne medzitym dam ten psysiomer. a vzdy pri soplikoch zapnem aj zvlhcovac vzduchu. no a soplikovanie nam naposledy trvalo dva tyzdne, ale vdaka nasivinu aspon mohol maly dychat.....
no baby maly ma normalne len prisvitny soplik ,stym že teče a teče a nestačime utierat a odsavat.možno po noci je trocha hhustejši a do biela.ale sada mu to do hrdielka a často z toho odkašlava.zda s ami že sa mu pohorši ked ideme von a tak sme doma zavrety .dnes som ho zobrala na chviločku bolo celkom fajn tak s a už bojim ako bude v noci spinkat.a fakt teras neviem či nedat nič do toho nosa.pred tyždnom sme boli u dr a ta nam nakazal anasivin a calciovy sirup.ten u už nedavam a nasivin asi tiež už prestanem .ale ked mu ho nedam sa mi zda ako keby tažko dychal tak si aj myslim že mu ta sliznica opucha.inak ej pravda že aj ja mam stale plny nos hlavne po noci.inak mam edost vlhky dom nemyslim si že by ho trebalo ešte zvlhčovat,ale inak diky
zuzka, skús sa poradiť s lekárkou, alebo v lekárni s lekárničkou.
/ja som doteraz, keď mal soplík použivala sprej Mar - poradili mi ho v lekárni, je skôr na hygienu nosa. Pred týždňom som bola s malým u alergológa, dal mu sprej do nosa Allergodil a sirup Zodac - po 5 dňoch soplíky prešli. Teraz čakame za výsledkymi, či nebude na niečo alergický/
no mne nakazala nasivin ked sme boli u dr.a ešte aj fenistil kvapky ale tie osm mu anmi nedavala aby som pravdu povedala,nezda sa mi že by bol alergicky.ale asi ich začnem davat.teda a uvidim.ale včera som si kupila sprej so solou z oceanu tak davam ten aby som stym nasivinom neubližila.
nám ked nepomohol nasivin tak sme prešli na quix je to pre deti od 6 mesiacov a je to ako merimar, tiež voda smorskou soľou , ale uvoľnilo soplíky pekne
no nav ten sme prešli aj my.začala som davat cibulovy sirup a mucosolvan a zda s ami už lepši.
zuzi ako robis ten cibulovy sirup?
Ja cibulovy sirup robim tak, ze na drobno pokrajam cibulu, zasypem cukrom alebo zalejem medom a necham odstat na teplom mieste, volne v kuchyny prikryte. Cibula pusti stavicku a tu davam detom. Chuti im a fakt pomaha. Ale s medom opatrne, ak mate alergie...
Jednoznačne pri bielom soplíku len spreje s morskou vodou. Ja to vystrieknem do mištičky a so striekačkou natiahnem a kvapkám do nošteka. To pomáha aj keď je upchatý. Ak je soplík farebný, tak výter a po prípade ATB kvapky. Všetky ostatné voľne predajné kvapky len vtedy, keď prírodné nezaberie. Na odpuchnutie slizníc ešte dávam večer fenistil, ale len ak je aj kašeľ. Ale to tiež konzultuje najprv s lekárkou. A odsávať a odsávať.
smily tiež nasekam na drobno cibulu a posypem s cukrom nemala som med.a ked pusti štavu tak davam po lyžičkach .maly ich lubi ešte radčej ich ma ako mucosolvana pritom ten je ochuteny.ale inak pozor ja osm bola netrpezliva a cibulu som na drobno posekala aby čo jarychlejšie pustila štavu a hned to dala a maly sa mi pekne povrackal.ešte bola moc čerstva a štiplava.inak kolko vydrži taky sirup??ja ho urdržujem vonku.
dik za recept a ake je davkovanie? kolko tych lyziciek?
no ja davam dve male tri krat denne.myslim že to neuškodi .my sme tušim jedli velku lyžicu ale malemu by osm t asi nevedela take množstvo napchat.a myslim že to pomaha aj na sopliky.
ja mozem odporucit Quixx sprej do nosteka...mala ma 9mesiacov mala soplik a za jeden den bol prec..vyyyyyyyborny morsky je...
ahojte
tak mi pri soplikoch pouzivame skor otrivin ten nam skor pomoze ako nasivin!
a popri tom aj sterimar (morsku vodu) 😉
inac vzdy ked vela kurime aj celu noc tak davam vzdy pred spanim na radiator mokru plienku spi sa lepsie nam aj malemu! 🙂
ahojte, mne sa z tých všetkých morských najlepšie osvedčil physiomar, ten nový quixx sme však ešte neskúšali. A pri soplíkoch nám pomáha aj homeopatia- coryzalia, malej to rozpúšťam vo vode.
ahojte,
chcem vam len napisat, ze asi pred tyzdnom som sledovala jednu relaciu v TV, kde diskutuju lekari stale na nejaku temu - rozpravali ohladom nosnych kvapiek, co by ma v zivote nenapadlo, ze ludia a aj deticky, vdaka rodicom ☹ sa mozu stat zavislymi na nosnych sprayoch a kvapkach - ze proste sliznica nosa si tak zvykne na kvapky (hlavne tie viac "chemicke", ktore sice uvolnia hned, ale...), ze potom nedokaze "normalne" fungovat a ludia (aj deticky) maju pocit stale upchateho nosa, vyzaduju si spray, resp kvapky atd atd dookola zacarovany kruh a co ma este viac prekvapilo, ze normalne lekari z vlastnej skusenosti hovorili ,ze pacienti potom stale citia urcity specificky "smrad", ktoreho sa nevedia zbavit... 😕
aha takze co teraz?
vyberme si! 😖
Ahojte, ja dávam nosné kvapky Mar, ked má malý upchatý noštek, vždy to pomáha, hlavne po prespatej noci sa ráno zobudí s plným noštekom, potom to je vždy dobré nadránom mu streknem a sa mu uľaví 😎
no my pouzivame Physiomer na zriedenie hlienu, potom to odsavacka krasne vytiahne. Mala je nachladena takmer stale a obvodna vravela, ze len odsavat a odsavat, pretoze babatko to inac dat von nedokaze a bolo by to ovela horsie, keby to nastekalo na priedusky, alebo keby to chytilo este aj uska. My odsavame kazdy den, hlavne rano-ved aj dospelak v obdobi - zima, jar aspon 1x denne musi vyfukat nos.
ahojte, my máme už v skoro v kuse nádchu mesiac, mali sme Pamycon, Nasivin + calciový sirup, nič nepomáhalo, tak nám urobili výter z nošteka a máme tam toho 😠 takže sme skončili s ATB ☹
len to som tým chcela povedať, že ked tie soplíky trvajú dlhšie, asi treba začať pátrať po príčinách (baktéria, alergia...)
nam teraz super rychlo pomohol olynth od 0 - 2 rokov. a doteraz mi pri kvapkani mala vzdy hrozne plakala a odkedy zistila ze olynth jej pomoze dychat tak si to pekne nechala nakvapkat 🙂
spevacka, my mame stafylokoka od narodenia, mala sa nadychla plodovej vody, takze sople mame stale. Pamycon jej ho na chvilu uspi ale o mesiac mame to opat. Lekarka jej nechce dat silnejsie ATB, vraj ked bude starsia -takze ficime: Physiomer, odsavacka na vysavac, Libenar...no hadam to niekedy prejde,lebo uz z toho sivejem, niekedy v noci musime aj 2x odsavat,ale cez den je to celkom v pohode
nam pomohol nasivin pre najmensich 🙂
ivka, a nejake kvapky do nosa jej nedavas? iba slane vody?
ivka a nemôže jej to potom prejsť ďalej?trebárs do ušiek alebo do priedušiek? Nie som lekárka, ale pýtala som sa nezávisle jednej dr.a tá mi tiež povedala, že radšej to preliečiť...tak uvidím, či to pomôže, keď nie, ďalšie ATB jej už nebudem dávať.
Odsávame každý deň hlavne pred spaním ale aj tak jej počujem tam vzadu, že jej to chrčí, zateká...možno pomôže v lete morský vzduch 😉
kafulienka, ano mas pravdu ... ja som na tuto temu dost zistovala informacie, my sa teraz trapime tiez soplikami, ono je to proste tak ... kazdy hovori odsavat, odsavat ... ale nedoporucuje sa velmi casto odsavat, lebo castym odsavanim sa zvysuje tvorba hlienu v nose, dolezite je zvlhcovat a to morskou vodou, zvlhcovanim prostredia (zvlhcovace, mokre uteraky), najma teraz su tie byty strasne suche, pokial nema dieta teplotu tak chodit von lebo vonku je vyssia relativna vlhkost. A s tym smradom mozem potvrdit, manzel si striekal do nosa asi dva tyzdne do nosa, drazdil si sliznicu, uz to mal vo faze, ze smrkal krvave sople, potom uz nevedel smrkat a vsetok ten sajrajt sa mu niekde usadil a on citil hrozny smrad v nose ... pomohlo, ze prestal casto smrkat, prestal si striekat do nosa, zvlhcoval len morskou vodou a bolo po probleme.
A ziadne kvapky by sa nemali pouzivat dlhsie ako tyzden, lebo maju opacny ucinok. Moze napr. nastat opuch sliznice, takze sople nie su, ale dieta ma stazene dychanie ...
Ja momentalne uz neodsavam, jedine ak pocujem chrcanie, alebo pred vecerom, aby v noci bol klud (a spi mi celu noc) a striekam 4 krat morsku vodu.
Ja momentalne zvazujem ci je vhodna navsteva solnej jaskyne ... zhanam informacie. Lebo myslim si, ze by to pomohlo.... nielen malej ale aj mne ... lebo soplime obe ... manzel zacal, potom mala a nakoniec ja ☹
egy, solna jaskyna je na tieto tazkosti fajn 🙂 urcite ju skuste

Zuzi, že vraj do 10dní mávajú také maléí detičky soplíky. že to nie je ako u dospelých, len 2-3dni...