S bábätkom nemôžeme cvičiť cviky od fyzioterapeuta
Ahojte, mali ste niektora problem ze sa vam nedalo cvicit cviky s babatkom ktore vam dal fyzioterapeut na doma ? - nam konkretne na podporu stvornozkovania, kedze sa iba plazime.... Za prve dcerka absolutne nespolupracuje, krici len co ju dam do vychodzej pozicie a vystrie sa cela ako doska ,mam pocit ze jej akurat ublizujem lebo kadejako s nou hadze do stran...za druhe, natiahla som si pri tom uz slachu na nohe, manzela tiez z toho rozbolel chrbat , nakolko ju treba fakt tak uplne nasilu drzat a v takej dost blbej polohe pre nas....Je to normalne ? Som z toho frustrovana ze s nou neviem normalne zacvicit, a ze nas pediatricka sprdne na dalsej poradni ze sme necvicili dobre s nou :( ....A to fakt chcem, aj sa snazim len fakt sa iba natahujeme nasilu , ona nezacvici, ja som dopotena jak prasa a pomaly sa nepostavim zo zeme....
Skúsila si pustiť telku s nejakými pesničkami pre bábätká a pomalým obrazom? U nás to zabralo - na 10 sekúnd až minútu 🤣. Ale stačilo to na to, aby jedného dňa pochopil, čo tým sledujeme a naučil sa stvornožkovať. Áno, veľa sa aj naplakal a najedoval, že mu robím zle 🙈. Ale dala som fakt že Max minútu dve, zas som ho netrápila pol hodiny alebo čo. A potom šiel na prso, kde sa ukľudnil.
Samozrjeme že kričí, lebo ju nutis cvičením používať tie svaly ktoré ona nepoužíva a to sa jej nepáči
To je celé, cvičenie ju neboli, len sa jej nepáči
Zaplaťte si fyzioterapeuta, ktorý príde k vám domov, ešte raz vam v kľude ukáže ako treba s bábätkom cvičiť, hlavne, aby ste sa vy, rodičia, nedokaličili. Tieto služby sú už bežné, niečo síce stoja, ale efekt je viditeľný. Držím palce
@simonah73 je to vraj dosť podstatné, súvisí to nejak s vývojom mozgu a následne jemnou motorikou o x rokov neskôr. Ak sa dieťa nenaučí stvornožkovať, môže mať v budúcnosti problém s písaním. Sú nejaké výskumy, že "násilím" naučené deti mali výsledky porovnateľné s prirodzene štvornozkujúcimi, zatiaľ čo neštvornožkujúce mali problémy v škole (ale sú samozrejme aj výnimky v oboch skupinách, všeobecne však platí, že naučiť dieťa štvornožkovať je prevencia budúcich eventuálnych problémov s jemnou motorikou). Výskumy neviem uviesť, reprodukujem len, ako mi to vysvetľovala fyzioterapeutka. Malý mal ale podľa mňa už vyše roka, keď som ho tu učila, musím kuknúť lekárske správy. On sa nikdy neplazil, to ale nikto neriešil.
A co cvicite?Vojtovku? Bobath?
Moja nestvornozkovala pomaly do roka.kazde.dieta ma svoje tempo a tabulky na kazde dieta nefunguju davaj na brusko cez podusku na 4 nic sa neda nasilu urychlit.
Kazde dieta place a nespolupracuje pri cvičení, je to normalne.čím skôr začnete cvičiť tym je to lahšie.Staršie deti uz nechcu spolupracovať ale musia.
Skus cvičiť s fit loptou alebo s uterákom..ked mi napišeš ip poslem cez messenger cviky ktore sme my cvičili
@denisah6 dobre vsak si znicte chrbat kludne, neviem preco vravite ze su to vyhovorky ked nas nepoznate 🙂 ...manzel aj pracuje nemoze cvicit s dcerkou 3 x denne, a ako vravim ja som si natiahla pri tom slachu, tak som rada ze som rada....
@denisah6
@pribinak a to s tym kricanim nevravim preto ze mi to vadi, ide o to ze ona sa rozreve natolko ze si buchne hlavu o zem a a proste neda sa s nou nic robit...ako vy cvicite s deckom ktore je nepouzitelne a zatnute vo svaloch ako doska ??? to mi teda mozte ukazat, pozrela by som sa na to...
@saxana000 neviem co proste nejaky cvik cez lytko kde ju rotujeme akoby z kolienka na ruky...lenze ona ked vystrie nohy tak sme skoncili, a jednoducho ju tak neudrzim naislu...len sa vzdy prevrati na hlavu a buchne sa alebo nieco podobne...
A ako vám ich ten fyzioterapeut ukazoval? Na sebe, na tebe, na tvojom dieťati?
Išla by som za ním a poradila sa, ako na dcérku, aké hmaty aby si neľahla na zem atď. Proste problémové body s nim prebrať.
na plysovej opicke, a aj na dcerke skusal, aj ja som s nou skusala, ale proste tam rycala a nedalo sa to cvicit ako ukazovali, tak zhodnotil ze to nema zmysel momentalne s nou nieco robit...len vraveli ze zaujat ju hrackou atd. co skusame, ale vacsinou uplne zbytocne....
Nemyslum, ze pri cviceni ju treba zaujat niecim inym. Proste ju treba na zaciatku schulit, " nenapadne zlomit" a udrzat. Snad udrzite male decko ( ano aj my sme cvicili s 2 detmi, aj tehotna som bola). Treba sa odhodlat a verit tomu. A ak to fyziot.ukazoval na plysaku, tak ho zmenit a stazovat sa na neho. Nasa lekarka VZDY odcvicila pekne 20min.s deckom, jej to slo predsa len lepsie ako nam a aj sme sa co to naucili. A videla ako to dietatu ide, aky pokrok, znizenie tonusu a pod.urobilo. a este, dcera vyciti, ze vy sa bojite a nechcete.
Najdi si fuzioterapeuta/-tku ku ktoremu pojdes a priamo na dietati ukaze ako cvicit.
Pojdes tam aj kazdy den ak treba - 1 cvicenie s odbornikom, 2x doma s tebou. Alebo kazdy druhy den pojdes... aby to malo efekt tak sa cvicit musi a navyse sa musi cvicit spravne
Najdi si lepsieho fyzioterapeuta. Neexistuje, ze skonstatuje, ze sa s dietatom neda a ukazuje ti cviky na plysovej opicke. Fyzioterapeut ti musi ukazat cviky na tvojom dietati a nasledne ty pred nim ich musis viackrat zopakovat a on musi kontrolovat ci to robis spravne. Pokial pri fyzioterapetovi sa s dietatom da cvicit a pri tebe nie, tak nieco robis zle. Tu evidentne mas uz zleho terapeuta. Pohladaj nejakeho normalneho.
Môže byt aj to, že už je na tie cviky veľká. Nás dr poslala so silnom k Fyzio lebo nesedel nestvornozkoval… mal vtedy asi 8 mesiacov a to bolo už neskoro, nedali sa tie cviky cvičiť aj keď sa nám Fyzio snažila ich prispôsobiť.
Ideálne vziať ju do súkromného centra kde s ňou bude cvičiť fyzioterapeut, jednak cviky mení podľa potreby a vie ich aj variabilne upraviť aby sa zachovala účinnosť.....
Čo i myslíš že si jediná ktorá cvičí s dieťaťom vojtovku alebo inú metódu?
Tak dám na koberec ešte napr penové Puzzle aby si nebuchla hlavičku
Však ak chceš tak necvic, tvoja vec, ale neposlali vás cvičiť asi len tak
Inak na Internete je kopec videí ako matky cvičia s deťmi rôzne rehabilitačné cviky
Si myslíš že moje dieťa spievalo hymnu? No nie! Tiež reval koľko vládal, aj mne tiekol pot dole chrbtom a doslova som sa bila s babatkom, ale robila som to pre neho a výsledok bol výborný
Cviky je potrebné opakovať viackrát denne. Ak chcete dosiahnuť požadovaný výsledok, musíte vytrvať a nepopustiť. Ona veľmi dobre vie, že keď začne plakať, mama prestane. Je to dôležité pre kríženie hemisfér. Podporuje sa rôznymi cvičeniami, aby sa tak prechádzalo (napr.) poruchám učenia. Ak to nezvládnete teraz, je dosť možné, že to budete musieť riešiť neskôr. Som špec.pedagóg. Držím prsty.
A ak si s dieťaťom nevie dať rady tento fyzioterapeut treba pohľadať iného.
Niektorí sú šikovnejší, niektorí sú lepši v cvičeni s väčšími deťmi
prestaň sa ľutovať... cvičíte asi vojtovku - dobre poznám, cvičili sme celé mesiace... áno bábo kričí, ale zas to vôbec nebolí. skúšala som cvičiť na starších deťoch a tie mi tvrdili že to vôbec nebolí....
Je dôležité aby ste cvičili pravidelne a správne. Kvôli tomu sme chodili do Olomouca...
ak potrebuješ zmeniť fyzioterap. - viem ti poradiť ...
je to sukromny fyzio ktoreho odobrila aj pediatricka, maju velmi dobre hodnotenia...povedala ze nema vyznam v momentalnom stave s nou cvicit, nechapem co to tak komentujete ked ste tak neboli a nevideli ste spravanie dcerky...nieco nam vysvetlovala a doslova sme si nepoculi vlastneho slova, tak zhodnotila ze lepsie bude ak to doma s nou zacvicime...skusili sme aj tam zo 2 krat ale aj to bolo len take nie na 100 %.....
zo 2 krát? to je málo ... min. 4
my keď sme cvičili tak sme najskôr zatvorili všetky okná na dome , aby nepočuli susedia krik dcéry...no a samozrejme starých rodičov ukľudniť a presvedčiť, že bábo cvičí presne tak ako máme a NIČ sa mu pri tom nestane, nemá žiadne bolesti...
nám cvičenie pomohlo...
A ako stará je dcérka?
@marhulka13 8 a pol mesiaca.
@deti95060810 vsak ja neviem co na tom nechapete ze proste sa s nou cvicit nedalo...
Pýtaš sa prečo to tak komentujeme…. mne to tiež znie ako výhovorka, prečo nemôžete cvičiť. Ver, že mám veľa toho za sebou, len vojtu som s dcérou cvičila do 3,5 roka a to už fakt boli plač a vzpieranie sa. Keď sa chce, tak sa dá všetko. Proste si nájdi fyzioterapeuta, ktorý ta poriadne naučí cvik a nepustí ta pokiaľ ho nebudeš vedieť, nahraj si video aj s komentárom, kup si zinenku aby bolo mäkko (napr. Ikea), zatni zuby a do toho.

a to kazde dieta musi stvornozkovat? nasa zacala stvornozkovat tusim kratko predtym ako zacala chodit.