S čím môže 5-ročná dcérka inhalovať?
Dobrý deň vie mi niekto poradiť s čím sa da inahalovat? Dcérka má 5r.
Viem ze vincentka a roztok ale ci sa môže ešte z niečím?
A prečo sa Vincentka nemôže používať po 2 dňoch? To mam vihodit plnú fľašu keď to nespotrebujem a nespotrebujem. Ďakujem za odpovede ❤️
@tinka_1807
Ďakujem za odpoveď 🙂
Terás som sa dočítala že na inchalovanie sa môže používať do 7 dní po otvorení.
Dcéru inchalujem s roztokom a vincentkou a sa mi zdá ze nezaberá tak ako má.
@tinka_1807
Na Vincentke je to napísané, že na konzumáciu je vhodná xy dní, na inhaláciu xy dní. Neviem teraz presne ten počet dní, preto to nepíšem. @ivanamarek záleží na tom, prečo má inahlovať. Moje deti inhalovali okrem Vincentky aj Ambrobene (zmiešané s fyziologickým roztokom), potom aj Yabro a raz aj Ventolin (toto len na predpis). Ja som sa snažila tie lehoty dodržiavať, keď to tam píšu, asi vedia prečo. Ostatnú vodu som vypila.
Vincentka sa má na pitie používať max 3 dní, ale o inhalovaní som sa nikde nedozvedela, ani v lekárni. Používame dlhšie na inhalovanie, ale ak mám fľašu otvorenú mesiac a zas potrebujeme, tak kupujem novú.
@17alexis Áno to chápe určite by som nepoužívala po mesjaci 🙂 dočítala som sa ze 7 dní po otvorení na inhalovanie.
@ivanamarek ja som dávnejšie hľadala a nikde som nenašla, aj v lekárni na mňa pozerali ako na mimozemšťana, že čo sa pýtam. 😀 Tak vďaka za info, som múdrejšia. Inak, odporúčam ti skúsiť sa napiť, je slaná, ale nie zlá. Samozrejme, pre dieťa asi nie.

@ivanamarek To prvýkrát počujem, že Vincentk sa má používať len 2 dni :D ... Neviem no, my ju máme dlho otvorenú bežne a aj sme takou inhalovali a všetci žijeme :D ...
Ale k inhalacii - môžeš použiť vincentku, vodu so soľou (ale jodovou soľou), alebo potom roztoky na to určené. Napríklad nám predpísala lekárka Ambrobene. Ten pri ninhalacii riedim s vodou a pomáha veľmi rýchlo, synovi zatiaľ najlepšie to, suchý kašeľ prakticky už po jednej inhalacii zvlci a za 2 dni krásne odkasliava.