Salmonelóza u syna

15. apr 2024

Ahojte ja som sem písala ohľadom iného ale teda ležala som so synom v nemocnici podozrenie na rotavirus dnes nás pustili a výsledok vyteru vraví že má salmonelozu len on nikto iný od nás už to má cca týždeň.
Mne sa začali ale mám pocit teda určite už skôr extrasystoly denne a takmer nonstop písala som že beriem egilok plus vysyp na tele a jeden deň má hrozne boleli klbym a ja teraz čítam o infekčnej aortitide že môže ju spôsobiť salmoneloza aj bolesť kĺbov a že to má aj vysokú úmrtnosť. Viem stresujem ale môžem mať niečo také? Syn začal mať teploty minulý utorok ja som bola na odbery minulý pondelok už vtedy som mala vkuse extrasystoly asi týždeň alebo dva. Krv som mala dobru. Mám sa báť? Dnes som bola u dr skrz tu alergiu dala mi len tabletky od alergie spomenula som jej že som bola do synom v nemocnici skrz salmonelozu dala mi tri vyterovky ja inemprejavy nemám. Čo myslíte preháňam zbytočne?

anna777115
15. apr 2024

JA, som mala salmonelozu spolu s dcerou, ktora skončila na infekcnom. Ako prejavy, mi hned na zaciatku zacali, hrozne bolesti, klbou, svalou, ako pri chripke.Par hodin na to veĺke zimnice a to uz bola riadna horučka a neskutocne bolesti v bruchu. Také škvŕkanie, prelievanie.Hlavný prejav, bola potom hnacka, ale takeho charakteru, ze z teba doslova strieka tmavozelena voda, farby, ako spenat, ktora trvala minimalne mesiac. Dcera, navyše, ešte neskutočne zvracala a nevedela udržať v sebe ani lyžičku vody,takže skončila uplne vusilena dehydrovaná na infúiach v nemocnici. Bolo, to v obdobi kovidu a nemohla som zostať ani pri nej. Salmonely sú bakterie ktoré, aj po odznení priznakov, dlhodobo zostávajú v tele a zvycajne sa usadzaju v pečeni a žlčniku. Ver mi že keby si mala salmonelozu, tak to vieš.podla tychto príznakov.

jakubrianka
15. apr 2024

Syn mal salmonelu bez akýchkoľvek teplôt a hnačiek. Len tá stolica kt mal 1x do dňa strašne zapáchala, bolelo ho bruško, mal nižší tep, taký bol spotený. Doktorka mi najprv zobrala stolicu na vírusy tým sme stratili čas. Trvala som na opakovaní testu a testovanie baktérií. Žiaľ dlho potom bol pozitívny. Nakoľko mu nenasadili atb, išla som podľa receptov starých mám a tu z MK. Niektorá písala Duphalac lebo salmonely neznášajú kyslé prostredie. Takže som zaradila céčko a tuším 3x som dala najnižšiu možnú dávku dufalacu. Takto sme sa jej zbavili. Strašné obdobie, neprajem nikomu lebo syn mal len jeden rok. U nás salmonela prišla ako vyústenie ignorovanej alergie na mlieko. Doktorka ho odmietla testovať keď som ju upozorňovala vkuse že msly mi sopli, kasle 6m vkuse. Jednoducho sa mu oslabila imunita :(. Zrazu mu diagnostikovala všetko.

autor
15. apr 2024

@anna777115 čiže ja sa nemusím obávať tej infekcie aorty čo tam bol priznak však 😂 tie extrasystoly nemám pripisovať tomu.
Ja len nechápem kde to chytil my sme tam ležali že s rotavirusom a dnes mu vyšla salmoneloza...strašne ho brucho bolelo týždeň kakal aj 50x za deň zelenú stolicu...už je to lepšie po týždni dokonca vraj by mohol aj do škôlky koncom týždňa tak ja neviem.

anna777115
15. apr 2024

@jakubrianka Dcera, mala nasadene na infekčnom intravenozne ATB , brala probiotika, smectu, neskor zivocisne uhlie, to jej lepsie zaberalo a cierny caj. Ale tie krče v bruchu trvaju strasne dlho, mna normalne oblieval studeny pot, keď to na mna prišlo.Dcera ma tiez alergiu na kazein a pediater to prehliadal azdo je osmich rokov, kedy som si vyžiadala testy na potravinove intolerancie a alergie. Ona mala strasne silny reflux, ktory sa nezlepsoval, ale naopak zhorsoval, casté larimgitydy ,zapaly uši , sople ktorych sme sa nevedeli zbavit.

jakubrianka
15. apr 2024

@anna777115 u nás presne sople stále do roka, celý rok a doteraz má ťažký reflux. Bola so u nej každý týždeň pomaly. Kým sa msly zdravotne nezosypal tak všetko ignorovala.

anna777115
15. apr 2024

@anna777115 To, keby bol taky zavažny dosledok pritomnosti salmonel, tak si myslim , že by si mala aspon nejake sprievodne priznaky, ktore som popisovala.Ja z dcerou som na stopro dostala salmonelu z vajec. Bolo leto velke horučavy a ja som na ranajky urobila volske oci a mala to lúbila, tak aby žltok nebol prepeceny aby si mohla namacat chlebik, no a uz to islo, do tych desiatuch dvanastych hodin po požiti. Nikdy, v živote už nebudem nič robiť aby sa to riadne tepelne ne upravilo. Salmonely napriklad prežiju aj mrazy, ale nepreziju vyssie teploty, ako 80°C.

autor
15. apr 2024

@anna777115 mne je len divné že ani doma nikto nič nemáme a ani v škôlke vraj deti nemajú ja neviem kde to nachytal. Ja mám akurát posypaný chrbát a ramená...nikoho doma nepreháňa. Len jeho tak kričal na záchode od bolesti antibiotiká ale nemal lebo pri hospitalizácii ešte nevedeli že má salmonelozu. Ale inak ja mám intoleranciu laktózy kto vie či aj on nie

anna777115
15. apr 2024

@jakubrianka Presne, aj mne stale len diety, ale pričiny z coho to je sa nehladaju. Malej, chceli aj mandlu vybrat nosnú, ze je to z toho , ale ja som nedovolila. Teraz, je na veganskych vyrobkoch, ako nahrada mliecnych a ked aj dostane sopel, ale za tyzden ma po nadche a pred tym v kuse jej tieklo z nosa, to jej potom zatekalo , tak aj kasle mala cele noci sme sa nevyspali. Ja, som si tiež prešla s nou svoje, kym som si potvrdila, ze to nebude len tak normalne.Netreba sa vzdavať a treba si ist za svojim a nenahať sa odbiť. Ja, som nemala potporu ani u svojho muža, vždy mi oponoval že stale si namyšlam diagnozy a keď sa to potvrdilo, tak nepovedal ani makke f.

anna777115
15. apr 2024

Treba si vyziadať u pediatra testy na potravinove intolerancie a treba to riešiť dalej . Tieto salmonely ,ze vraj sa daju chytit, aj ruky usta a u deti je to raz dva, kedze si pchaju ruky v kuse do ust.

autor
15. apr 2024

@anna777115 no presne aj môj muž že či som doktor a že to preháňam a robím z neho neviem čo...aj teraz keď som povedala že čo ak to nie je rotavirus ale napríklad salmoneloza hucal tam po mne či už som doktor a bum...

anna777115
15. apr 2024

Treba, sa spoliehat na svoj materinsky inštinkt, ktory ma nikdy nesklamal. Chlapy o tom prt vedia. Veď ty si s tym dietom 24/7 tak kto ma odsledovane lepsie, ako ty vsetky prejavy u toho dietata.

jakubrianka
15. apr 2024

@anna777115 nám zistili v tom roku naraz salmonelu aj ABKM a nasadili mu neocate mliečko.odvtedy žiaden sopel nemal mimo viróz.

jakubrianka
15. apr 2024

Autorka: existujú bezpríznskoví bavilo nosiči salmonely. Aj tvoj syn sa ním po prekonaní salmonely môže/nemusí stať. Bacilonosič môžeš byť kľudne aj ty, alebo hocikto z rodiny, či personálu v nemocnici. Dieťa keď malo virozu (u vás to bol rotavírus), malo oslabené telo, a tak tam nasadla baktéria (u vás salmonela).

jakubrianka
15. apr 2024

Pokiaľ máš akékoľvek pochybnosti o zdraví tvojho srdca, tak smer kardiológ. Tam konzultuj že sa ti objavili zhoršenie príznakov súbežne pri potvrdení salmonely u syna. V žiadnom prípade nepodceňuj ak si doteraz extrasystoly nemala. Teraz pozerám, že sa na srdce už liečiš… ale aj napriek tomu, ak sa ti príznaky zhoršili, tak konzultuj s kardiologom. Môže to byt vplyvom zvýšeného stresu a možno aj zápalom srdcového svalu- to musíš s kardiologom.

autor
16. apr 2024

@jakubrianka kardiológ mi cez telefón povedal že si to nemám všímať