Schválili vám ZŤP pri chodiacich deťoch s DMO?
Ahojte, maminky, prosím vás, čo máte deti s DMO, chodiace, schválili vám ZTP? Prípadne ma zmysel žiadať nanovo, či odvolávať sa pri neschvaleni?
5 ročne dieta, síce chodí, ale len pár metrov prejde sama bez pomoci, nožičky sú vytočene dovnútra a pri chôdzi ich prekrizuje, čiže stále sa potkyna a padá... Ja si myslím, že nárok by mať mala, ale žiaľ zamietli to. Aj keď v správe má, že stav sa zlepšuje ( pred rokom a pol bola ešte leziaca) , ale toto je už definitívny stav podľa neuro. Plus k tomu mitochondrialna metabolicka porucha , na výsledky z genetiky sa čaká už nieco cez rok.
však napíš do relácie Občan za dverami - býva v nedeľu okolo 13 hod. na Jednotke.
komu už nie zťp preukaz ak nie tvojmu dieťaťu...by som dieťa doniesla na upsvar nech sa na dieťa lepšie pozrú...
Ďakujem za odpovede, budem sa to snažiť presadiť. Nemáme vôbec ztp, nie parkovaciu kartu riešime, to som ani nevedela, že sa vybavuje ešte zvlášť.
@deti95060810 presne tak máš pravdu suhlasim s tebou
@jaga18 hoväda idu šetriť na postihnutých.Zavolaj občana za dverami ináč to nepôjde.
Nám tiež neschválili a nejdem sa ani odvolávať
Sú to svine a vždy hľadajú dôvod prečo niečo neuznať

@jaga18 ahoj,máme DMO jednej strany tela.chodi samostatne.
Máme schválené zťp , ale zťp na parkovanie opakovane zamietli.nakoľko sa môže presúvať autobusmi a podobne..no nebudem sa vyjadrovať.
Predám auto,ktoré denne využívame na presuny,liečenia, procedúry,aby som chodila autobusom, bez možnosti autosedačky, kde je riadne pripútaná a vieme toho za deň obehnúť viac ,než keď by sme presuny robili autobusom,vlakom..
Ale zťp ako také máme.
Znova má to udivuje,podľa tvojho popisu stavu dieťaťa,že to nemáte uznané..odvolaj sa .