icon

Šiesta choroba u bábätka: Je to alergia?

kristinastojko
10. dec 2023

Dobrý deň chcem sa spýtať stretli ste sa už niekto 6 chorobou u bábätkach ? Malinká má 7 mesiacov o 3 dní .. predvčerom sme mali teploty 37.9 a dnes ráno som si všimla že je vyhádzaná .. prikrmujem zatiaľ iba zemiak ,mrkva ,kuracie mäsko,pribinacik 2 lyžičky ani to nie .. a detské výživy jablkové. Neviem či má alergiu na niečo z toho alebo je to ozaj 6 choroba .

Šiesta choroba u bábätka: Je to alergia?
nikpa
10. dec 2023

@kristinastojko to ani my nevieme. Musíš sledovať keď pridávas nové prvky do stravy aspon 2 dni či sa nevyhadže a nekombinovat 2 nové veci naraz aby si vedela, na čo mala reakciu.
Tieto vírusy 5.6.7. choroba sú všetky na jedno kopyto, teplota a výsev, ťažko povedať či je to ono.

domka222
10. dec 2023

Ja mám skúsenosť, že pri 6tej chorobe horúčky až tri dni okolo 39

petronellla87
10. dec 2023

@kristinastojko moja mala ako polrocna...najskor tak 3 dni teploty do tych 39 a potom sa vyhadzala a teplotu uz nemala

jaskolka
10. dec 2023

Pre 6 chorobu sú typické vysoké horúčky z plného zdravia a nijaké iné príznaky 3-4dni,potpm postupne výsev po tele, ale akonáhle sa vysype, uz horúčky nie sú.
Moji to mali obaja, syn v 1, 5 roku, jeho to zložilo až do nemo3, dcéra v 6 mesiacoch, zvládla to oveľa lepšie.
Výsev začína na chrbte a trupe, potom môžu byť končatiny,aj tvár.

svokrinjazykmonika
10. dec 2023

@kristinastojko moja mala v takom podobnom veku. 3 dni vysoké horúčky nad 39 a potom fľaky po tele

kristinastojko
autor
10. dec 2023

Ďakujem veľmi pekne každej 🙏

enoula
10. dec 2023

6ta choroba, vysev az po par dnoch horucky, ked bol vysev, teplota uz nebola
Inak pribinacik je este tazky pre take male babo, vela cukru a bielkovin.... Mozno skúste spomalit s prikrmami, hlavne pri zavadzani novych