Silná laryngitída
Syn sa mi dusi skoro kazdu noc
...uz neviem co robit....myslite ze by mu pomohol nejaky pobyt napr.v tatrach alebo?
No vraj ano...berie vsetko.mozne tak ja uz neviem...3 rocne dieta mi hovori ze sa mu tazko dycha takze je to na....
Zatial len v obdobi 2tyzdnou...bojim sa kedy pride nedajboze take dusenie ze mu nepomozem.
@saxy1616 Ked sa dusi dva tyzdne tak to laryngitida nebude, ta je najhorsia prvy den u nas to tak bolo a vzdy nam zabral jedine cipok-kortikoidy. Ale na druhy den uz bolo lepsie a lepsie.
Cez den je pohoda..sem tam zakasle ale dysi sa len v noci ked spi.
ale ved to vyzera na astmu, ta sa v noci zhorsuje nie? Moje deti raz mali laryng. ale to dusenie do 24hod. bolo pod kontrolou a uz sa nevratilo. Urcite by som si dala predpisat inhalator. S dcerou som bola na pohotovosti ked to dostala, hned ju dali na nejaky inhalator, k tomu vzala nejake kortikoidove lieky a po 2 hod. domov isla v ovela lepsiom stave.
Tie Tatry urcite pomozu ale najprv by som sa dopatrala k diagnoze. Ak inac nepojde, skus skontaktovat detske sanatoruim v Smokovci a dohodnut ambulantne vysetrenie a potom liecnei s tym, ze si najdes nejake ubytko blizko a budes tam dochadzat. Alebo je este jedna detska liecebna Lucivna pri Svite. Moj kolega tam bol takto so svojimi dietkami.
@saxy1616 toto laryngitida nie je urcite.
Skor to vyzera za zadnu nadchu-teda dietatu nic z nosa netecie von,ale zateka do zadu,hlieny su v nosohltane a v noci zatekaju a drazdia k silnemu kaslu.
Chod na ORL a uvidis ze ti povedia ze ma cely nosohltan zahlieneny.
Teraz sa aj my s tym trapime uz skoro 2 mesiace-tiez sa v noci budi na kasel a cez den je uplne OK.
Nam sa z toho uz aj zvacsila nosna mandla. 😢
A este to moze byt zaciatok astmy-ale to ti povie len odbornik.
toto laringitida nieje na sto percent...ja by som ppvedala alergia....u nas to bolo tak isto a trvalo to rok....nakoniec saa zistila alergia.....
ked ti ide spať, dávaš jej hore vankúš? teda vyššie myslím , ak nie, začni a náhodou nemáš doma ventolin? ten by Vám bodol a zodac kvapky, a inhalovať pred spaním a nekúriť moc, viac ako nad 20st. neísť a nie je to laryngitída
môže ísť o alergiu, prípadne, ako už bolo spomenuté silná nádcha a zatekanie hlienov... z toho potom dráždivý kašeľ.... dcérka to tak máva, kašle tak, až sa ide povracať 😝
takisto to môže byť zväčšená mandlička...
čo na to dr? aké lieky syn užíva pri týchto záchvatoch?
neviem, aké vyšetrenia ste absolvovali, rozhodne by som navštívila ORL a alergológiu
a ako bolo spomenuté - spálňu neprekúriť, dobrý je aj zvlhčovač vzduchu, hlavičku udržiavať vo vyvýšenej polohe

@saxy1616 ahoj a čo na to lekár?.....myslíš že je to laryngitída,........?......ano liečenie často pomáha ....doma správna liečba a následné doliečenie.......budovanie imunity......návšteva imunoalergóloga......