icon

Silné mínusové dioptrie u dvojročného dieťaťa

lehotka
31. jan 2014

Chcem sa opýtať kocky ci ste mala nejaká problém s dioptriami u tak malého dieťaťa.syn ma 2,5 roka a začal škulil asi pol roka dozadu ,neriešili sme to nakoľko mi pediatrička povedala že to mu isto prejde,nepáčilo sa mi to tak som si vypýtala lístok na očné .tak mi povedali pre mna dosť zaťažujúci správ územia syn dioptrie -8 a jej to vraj vrodené.mali ste s tym nejaká skúsenosť? Ustali sa to?zlsit sa o vraj nemá,ja sa hlavne bojím aby to nešlo hore.dik

mammaroma
31. jan 2014

Ahoj, ja mám skúsenosť-sama so sebou, ak Ti to pomôže. Tiež asi vo veku Tvojho synčeka, aj menej som začala nosiť okuliare, čo sa týka dioptrií, zhruba tak isto, v prvom ročníku ZŠ som mala tak 6. Nosila som aj okluzor na druhé oko, ako prevencia tupozrakosti. Operovať sa to nedalo, podľa mojej detskej očiarky. Ale nezhoršilo sa to, skôr to malo tendenciu zlepšovať sa. Teraz mám 32 r. a asi 3 dioptrie, dávno som nebola na očnom.
Držím Vám palčeky, dobre si urobila, že si sa nedala odbiť. 🙂

lehotka
autor
4. feb 2014

@mammaroma ďakujem za odpoved 🙂 mna len zaujimalo ci sa to môže zlepsit 🙂

lucka11985
31. aug 2021

@lehotka ahoj,ako ste na tom s dioptriami momentalne? Moj syn mal v 5 rokoch -3, teraz ma 6 rokov a uz -4, som z toho zufala.