icon

Skonzumovala dcérka perníkový koláč a antibiotiká?

mischel12
11. sep 2024

Ahojte baby. Moja dcérka dostala dnes ATB cefzil 250/5ml ,o chvíľku jej mam dať dávku ,no teraz zjedla perníkový koláč,myslíte ,ze môže mať nejakú reakciu? Alebo jej mám dať neskôr ? Ďakujem

januska12323
11. sep 2024

Reakcia koláč a ATB? Prečo by mala byť reakcia?

mischel12
autor
11. sep 2024

@januska12323 len ma to zaujíma ,nakoľko je tam kakao,vajcia atď

kacena4
11. sep 2024
sticker
januska12323
11. sep 2024

A? Keď nie je na nič z toho alergická nemá sa čo stať

matullienka
11. sep 2024

A keby zjedla rezeň a zemiakovú kašu tak je to ok? Pri každom lieku je prívalový letacik, treba ho čítať pred použitím lieku

jaskolka
11. sep 2024

A čo má kakao a vajcia s ATB? Pokiaľ nie je alergická na to kakao a vajcia, tak s liekmi jej to nič neurobí. Ako ti to vôbec napadlo? Lebo mne by ani neprišlo na um nejako sa zaoberat jedlom a tým, ze dieťa berie atb

mandarinka555
11. sep 2024

@mischel12 Ja si stále myslím, že mňa už žiadna stupidita neprekvapí...a hoooop, stalo sa🙈

danyelia
11. sep 2024

...Ty si tu už zopár príspevkov na podobnú tému založila, keď sa nemýlim, či nenastane reakcia, keď zje dcéra to a tamto s tým a s tamtým 🤔 Neviem, z čoho by mohla mať nejakú reakciu, riešiš zbytočnosti...

fairyy
11. sep 2024

@mischel12 pribalove letaky liekov zvyknu mat napisane co smies a co nesmies...ak tam nenajdes pernikovy kolac smelo ho kombinuj s atb

mischel12
autor
11. sep 2024

@mandarinka555 tak nereaguj !!!!!!!

mischel12
autor
11. sep 2024

Mala mi vyvracala 2davky ,hneď po podaní. U nej je to veľký problém. Poraďte niečo

diewcatqoo
11. sep 2024

Ehm, to vazne? Pokial to nebol ten iny pernik, tak nechapem otazke 😳

michaela329
11. sep 2024

@mischel12 vracia, lebo ATB sú celkovo záťaž na žalúdok. Probiotiká a vývar skús, mne pomohlo aj vynechať mliečne. Sestra od mala vracia všetko penicilinove, dostáva preto iné ATB.

janage
11. sep 2024

@mischel12 odporúčam prečítať pribalovy leták. Úplne vážne. Máš tam interakcie s inymi liekmi, obmedzenia, časté vedľajšie účinky atď.
Probiotika uzivat s aspoň 2h odstupom od atb. Ak je jej zle a dá sa užívať s jedlom treba tak a nie na prázdny žalúdok.

mischel12
autor
11. sep 2024

Vyvrátila mi to hneď po podaní...takže to asi pernikom nebude. Vyvrátila aj ten . Celkovo ATB sú problém do nej dostať. Aši bude lepšie jej ich dávať pred jedlom že? Užívala ich aj predtým, síce prvú dávku stále Vyvrátila, ale potom už v pohode. Tak dúfam,že aj tentokrát to tak bude

januska12323
12. sep 2024

Prečítaj si leták ako sa majú užívať, keď ich nebude tolerovať musíte prejsť na iné.

janage
12. sep 2024

@mischel12 ak je pri atb zle, ja mam pocit na vracanie a už som mala aj také , že som vracala. Pokiaľ to nie je vyslovene zakázané vždy sa odporúča predtým niečo zjesť. Nikde nie pred jedlom na prázdny žalúdok.

mandarinka555
14. sep 2024

@mischel12 No musím...lebo podľa toho, ako agresívne reaguješ, tak si dala perník, len v inom zložení, že? Bolo to v práškovej forme?