Skúsenosti s aterómom vo vlasoch u detí
Dobrý deň, nemáte náhodou niekto skúsenosti s upchatou mazovou cystou vo vlasoch (aterómom) najlepšie u dieťaťa alebo keď tak aj u dospelého.
Malý (2r) má už ale 3 týždne vo vlasoch takú malú hrčku asi pol cm, ktorá bola najprv dočervena a teraz je doružova. Je to na dotyk také tuhé a navrchu to malo takú malinkú najprv dožlta a potom dohneda bodku ako vývod, no už ho tam nemá. Nebolí ho to ani nesvrbí. Vzniklo mi to, keď boli horúčavy a nosil klobúk. Boli sme samozrejme u kožnej, tá povedala, že ide o ateróm ale pôjdeme ešte k druhej kožnej na konzultáciu ale až za 2 týždne (keďže mu to len chytila a ani sa poriadne nepozrela). Nateriam mu to s čiernou masťou. Bolo nám povedané, že u detí sa to len sleduje a odstraňuje ak je dieťa staršie. Preto sa pýtam či nahodou nemal niekto niečo podobné, príp.či sa to vstrebalo samé alebo by mohlo ísť o nejaký iný druh pupáku napr.o nejaký folikul?
Ďakujem.
@sisa898989 V detstve som mala na chrbte. Rodicia to neriesili. Po mozno 4 rokoch sa dost zväcsil a praskol. Zostala po nom jazva. Za mna, to treba riesit s plastickym chirurgom.
@sisa898989 V detstve som mala na chrbte. Rodicia to neriesili. Po mozno 4 rokoch sa dost zväcsil a praskol. Zostala po nom jazva. Za mna, to treba riesit s plastickym chirurgom.
@anonym_ad88a2 a akej si ho mala farby?
@anonym_ad88a2 a akej si ho mala farby?
@sisa898989 Farba pokozky.

Ja som mala podobny "pupak" na chrbte. Mala som ho asi 10 rokov, mozno aj viac. Viackrat som si ho zaskrabla, isla som s tym na kozne a mudr ma vysmiala, ze chodim s takymi pupakmi. Ale trvala som na tom, ze si ho dam vybrat. Nakoniec histologia nebola dobra, museli mi 3x vyberat zakazdym vacsiu cast, lebo bol pod kozou rozrasteny. Z nevinneho "pupaka", ktory bol lekarke na smiech, mam 7 cm jazvu, ale dufam, ze konecne pokoj.