icon

Skúsenosti s BWL metódou a bezpečnosť detí

5. júl 2025

Ahojte. Malý má 7 mesiacov, od približne 4 sme začali s prikrmami. Ale zje mi tak dve lyžičky a končíme. Popravde ma to už ani nebaví variť. Zato keď mu dám kúsok chleba, uhorky, marhule, ide sa za ním zblázniť. Preto by som chcela skúsiť BWL metódu. Čítala som, že také kaslanie, je normálne, máte s tým niekto skúsenosť? Že deti treba len nechať lebo trénujú. Trochu z toho mám obavy, niekomu sa aj reálne dusilo? Že ozaj modré bez kyslíka? Či sú to výnimočné situácie?

evcagabi
5. júl 2025

V podstate ja krmim a aj dam do pacicky - ale v konecnom dosledku, ona sa s tym len hra, popuci, pohadze okolo seba, olepi si cele vlasy, tvar, body a az potom nieco z toho zje ale pozitivum je, ze ju to vie zabavit tak, ze zje niekedy az vsetko, co som mala v misticke 😅😅 a tiez som zacala asi v 7m davat do rucky, nikdy sa mi nedusila hoci sem tam ju natahuje ako koca 😅😅

luckajozko21
5. júl 2025

Ahoj. pozri si na yt videa 'choking vs gag baby blw'. + nejake videa s prvou pomocou.

Akoze ano je to trosku o sebazapreni nezacat panikarit, ked zacne vykasliavat to dieta. Musis zostat kludna. On to zvladne. Ver mu. To dieta si o sekundu zacne pytat dalsie jedlo akoby nic :D vtedy vies, ze je vsetko okej. Aj ked ja som v duchu este predychavala:D

Realne dusanie/zabehnutie - no mam 2 'BLW' deti. V 2.5 roku starsiemu prvy krat nieco realne zabehlo. Bol vo vezi, mne chrbtom a zabehol mu mesiacik z mandarinky. Bolo to uplne odlisne ako, ked mu nieco zabehlo pri stole a vyvratil/vykaslal to. Bolo to tiche, ziadne prudke pohyby a tak. On sa na mna proste otocil, ze nieco sa deje a vtedy tu mandarinku vykaslal na 1.krat v celku. Ja som si to uvedomila az ked to jedlo bolo vonku. Ani vo sne by ma nenapadlo, ze sa moze realne dusit. Lebo toto uz je velke dieta, ktore vie pracovat s jedlom. Stat sa moze vzdy.

Hlavne si nastuduj ako mas to jedlo podla veku servirovat. Ak ho budes davat tak ako treba, tak je to okej. Podla mna najpodstatnejsia je dobra stolicka, aby to dieta sedelo tak ako ma - ziadne lehatko a podobne, pultik/stolik v spravnej vyske, nohy do praveho uhla. Aj ked este 'nesedi' - toto sa nepovazuje za pasivne posadzanie, ak je to iba na cas jedenia.

michaelam2
5. júl 2025

A uhorku a chlieb mu davas zatial ako? Lebo my sme presne tak zacali ze dostala do ruk chlebik, rozok alebo uhorku nakrajanu na pasiky a to pekne jedla. Jasne obcas jej zabehlo, aj zabehne ale zatial chvalabohu bez problemov, vzdy to pekne vykaslala.
A ano ako sa pise aj hore, bude to porozhadzovane uplne vsade ale dieta ma radost, obcas daco zje a ja mam chvilu pokoj kym sa s tym zabava 😀

autor
5. júl 2025
@michaelam2

A uhorku a chlieb mu davas zatial ako? Lebo my sme presne tak zacali ze dostala do ruk chlebik, rozok alebo uhorku nakrajanu na pasiky a to pekne jedla. Jasne obcas jej zabehlo, aj zabehne ale zatial chvalabohu bez problemov, vzdy to pekne vykaslala.
A ano ako sa pise aj hore, bude to porozhadzovane uplne vsade ale dieta ma radost, obcas daco zje a ja mam chvilu pokoj kym sa s tym zabava 😀

@michaelam2 uhorku som mu dávala celú a chleb päťku takú hrubšiu, takže on vlastne len tými dvomi spodnymi zubami obhryzkaval a zuzlal. Netuším koľko toho zjedol 😃

autor
5. júl 2025

Ďakujem budeme skúšať ☺️