Skúsenosti s inrotáciou chodidiel u detí
Ahojte. Hľadám mamičky, oteckov, starké ,tety .. proste hocikoho kto má skúsenosti s takýmto vtáčaním chodidiel do vnútra u malých detí ( fotku dám do komentára). Dcéra tak chodí od začiatku a robí jej to dosť problémy. Začala chodiť veľmi neskoro a do toho stále padá. Teraz má dva roky aj pár mesiacov a je nonstop na zemi. Ak máte niekto skúsenosť s touto inrotaciou, vyrástli deti z toho ? Kvôli čomu to robili ?

Ci vyrastli? Akoze len tak same od seba? To snad musis vidiet a vediet aj sama, ze sa potrebujete urychlene objednat minimalne k dobremu detskemu fyzioterapeutovi.
Toto z fotky (hoci tak sa neda a nema hodnotit a este v obleceni) na rotaciu nie len v clenku ale aj v kolene.
Ci vyrastli? Akoze len tak same od seba? To snad musis vidiet a vediet aj sama, ze sa potrebujete urychlene objednat minimalne k dobremu detskemu fyzioterapeutovi.
Toto z fotky (hoci tak sa neda a nema hodnotit a este v obleceni) na rotaciu nie len v clenku ale aj v kolene.
@anavixy samozrejme k lekárom a fyzioterapeutom chodíme , riešime to už od roka. Lenže nám nik nevie pomôcť. Teraz sme boli na kontrole po pol roku ako nosí pomôcky na vyrovnanie nôh a doktorka zhrozená, že je to horšie ako bolo . A to, že z toho vyrastie nám povedal ortopéd, aké táto teória sa mne osobne nepozdáva.
Z tohoto určite nevyrastie. Odporúčam navštíviť Dr. Radlera vo Viedni. Na Slovensku je to veľká slabota s detskými ortopédmi.
Z tohoto určite nevyrastie. Odporúčam navštíviť Dr. Radlera vo Viedni. Na Slovensku je to veľká slabota s detskými ortopédmi.
@koniarova ďakujem , pozriem na nete o koho ide. Lebo tu je to ozaj slabota, prešli sme rôznych ortopédov, štátnych aj súkromných a dokopy sme sa nedozvedeli nič. Možno tak to, že jej máme dávať topánky naopak aby sa nepotkýnala 🤦
Aha, prepac, tak mi to vyznelo.. skus zmenit odbornikov, radsej viac nazorov. Drzim palce.
Alebo Brno. Dr. Poul, Dr. Frydrichová. Pogoogli. Držím palce.
Alebo Brno. Dr. Poul, Dr. Frydrichová. Pogoogli. Držím palce.
@anavixy ďakujem, boli sme už u viacerých. Od štátnych po súkromných, ortopédov, neurológov, rehabilitačných, fyzioterapeutov a všade len sledujú lebo nevedia čo s tým. Nikto ani nevie prečo to robí. Ona vie nohy dať rovno keď stojí. Ale prirodzenejšie jej je mať ich takto. Keď nie jednu tak druhú. Cvičíme 5x do týždňa v súkromných centrách a zlepšenie o nula celých nula. Ja sa priznám , že už neviem ako ďalej.
@koniarova ďakujem, kontaktovala som pána doktora Poula , máme zajednaný termín ešte tento mesiac, tak snáď nám pomôže.
Super. Je to veľký odborník. Daj mi potom prosím vedieť, ako ste boli spokojní.
Rozmýšľam,že aj ja by som tam zbehla so synom.
Mila autorka, prof. Poul je najlepsia volba siroko-daleko. Ja som k nemu chodila od 80-tych rokov. Postavil ma na nohy. Teraz bude operovat mojho maleho synceka a som si ista, ze robim najlepsie mozne rozhodnutie tak ako moji rodicia pred mnohymi rokmi. Stretla som za svoj zivot velmi vela jeho pacientov. V podstate kazdy z nich bol taky maly zazrak. Nielen preto, ze u nas boli 'neriesitelni' a nerieseni, ale aj preto, ze islo zvacsa o vazne stavy. Pre mna je prof. Poul jeden z najklucovejsich ludi v mojom zivote. Zelam vsetko dobre!
Ahoj, môj 4 ročný syn tka chodí od 1 roku a 3 mesiacov, riešila som to keď mal 1,5 u ortopéda tma ma vysmial že to je bežna chôdza, jasne ked vam decko nostop podkyna o vkastné nohy, aj sme cvičili s fyzio tiež nula bodov, v 3 rokoch som sa rozhodla ineho ortopeda osloviť, a ten hned že cele zle, ze v hodine 12stej sme prišli, čiže hned mu dal nočné ortézy a sandale ortopedicke, ma aj ploche nohy, ortezy mame už ponaly 10 meskace a vôbec žiadne zlepšenie, tka teraz nam predpisal plus aj celodenne derotačné pásy..... už ma 4 roky a stale dava špičky nôh k sebe pri chôdzi, a je jedno v akej je obuvy, alebo bosí.... teraz bude mať zatial na 3 mesiace tie pásy , aj nas uz poslal na rengen panvy aj dolných končatín.... že bohužial sme asi 5 pacient len čo nezabrlai ani ortézy, ato v nich spi kazdu noc od septembra 😭, syn to ma zdedene asi po svojre, ona tka vtaca jednu nohu dnu...