icon

Skúsenosti s kortikoidmi na zúženú predkožku u detí?

2. sep 2024

Ahoj mám 2 ročného chlapčeka a začal nám problém so zúženou predkožkou. Zo začiatku si nechal aby som mu ju vo vani posťahovala, teraz ani za svet. Bojím sa aj kvôli hygiene. Chcem ísť s ním k lekárke, aby mi poradila čo ďalej ale sa bojím, že nás odbije kortikoidmi. Nemám s nimi žiadnu skúsenosti ale keďže sú to hormóny, bojím sa to podať 2 ročnému dietatu. Viete mi poradiť? Čo robia tieto maste? Štípu? Cíti to dieťa, že sa mu po nanesení s tou predkožkou niečo deje? Poprípade iný krém/masť/čaj čokoľvek.

yosi
2. sep 2024

Nerob paniku. Tá masť má vyše 90% úspešnosť. Nič neštípe. Stačí večer alebo aj ráno natrieť ten konček a postupne to pôjde dole bez bolesti. Neboj, nezarastie na prsiach z tých "hormónov"

jaroe
2. sep 2024

mna neodbila kortikoidmi. Najskor odporucila nejaky krem so slezom a az ked ten nezaberie, tak kordikoidy. Mam pocit, ze zabera.

petamich
2. sep 2024

Slezovy krem od Just alebo Pinda mast odporucaju na zaciatok

yosi
2. sep 2024

@petamich Ten Just bol úplne k ničomu. Pomohla až kortikoidná masť od lekára na predpis

alenamihal
2. sep 2024

@yosi suhlas..2mes pinda masticku sme davali a nic az kortikoidna mast zabrala behom tyzdna...natierala som som rano a vecer prvy tyzden a teraz len rano...napisal nam urolog na 4-6 tyzdnov..

monikamama
2. sep 2024

Aj u nas zabrala a rychlo uz treti den to mal dobre a zostalo to tak ( hrozila uz operacia, a pri cikani sa mu spravil az "balonik" )

thirstymonk
2. sep 2024

@monikamama Fuha, tak to si nechcem ani predstaviť :O

martiinka2
2. sep 2024

Prečo preťahujete predkožku u tak malého chlapca? Myslím, že to netreba.

petamich
2. sep 2024

@yosi niekomu pomoze niekomu nie, aj tu na MK su velmi dobre recenzie a niektori pediatri zvyknu toto poradit pred kortikoidmi, ci to stoji za to skusit, to uz si musi rozhodnut napr. autorka

yosi
2. sep 2024

@petamich Hovorím z vlastnej skúsenosti. Môj 5 ročný syn si to aj sám natiera už. Tiež som mu ukázal ako s tým musí cvičiť a ide to. On sám najlepšie cíti koľko to ide, takže ho to nebolí, a čoskoro bude hotovo

andreatytler
3. sep 2024

Preco stahujete predkozku 2 rocnemu chlapcovi? Ved na to ma este kopec casu.

bubuzu
3. sep 2024

Nedávno som sa bavila s dr, ktorá vyzerala, že vie o čom hovorí..pekne mi to vysvetlila. Sťahovať predložky treba, nie nasilu, jemne, pokiaľ to ide. A to nie preto, aby ste mu ju stiahli, ale pre to,.aby sa tam nerobili zrasty. Tie sa vedia vytvoriť veľmi ľahko, su to vlhké sliznice, ktoré sa vedia o seba akoby prilepiť, spojiť a začať zrastať najprv takou tenkou blankou, neskôr až kožou. A to je problém
Je to podobné, ako u dievčat synechia. Niekto je na to nachylnejší a niekto nie, ale to zistíte, až keď to začne zrastať a potom je problém to oddeliť.

juliana4755
Odpoveď bola odstránená