icon

Skúsenosti s liekom Petinimid 250 u detí s epilepsiou

angyalka8226
16. feb 2025

Pomoc pri epilepsie u 6rocneho chlapca

Dobrý večer. Poprosím o radu. U syna sa zhoršil stav epilepsie zas. Ešte stále máme záchvaty, už teraz nie veľké ale malé a viac krát za týždeň niekedy aj 4-5x. A aj nové typy záchvatov. Aj pri eeg máme že vraj veľa stimulov na záchvat. Teraz nám doktorka dala zas nové lieky už teraz tretí. V decembri nám pridala Depakine sirup, ale máva z toho vidiny, Teraz nám ho berie preč a dala lieky Petinimid 250. A máme ešte aj Kepra sirup. A teraz otázka. Ten nový liek teraz dávam druhý deň a dnes večer po lieku asi hodinu sa mu začala točiť hlava môže to súvisieť s tým novým liekom? Ale už od poobedia mi hovoril že ho bolí hlava. Nemá niekto skúsenosti s týmto liekom Petinimid 250.? Ďakujem

susanneh
17. mar 2025

@angyalka8226 dobrý večer prajem. My použivame tiež petinimid. Syn nevie zhltnúť tie kapsule tak ich vytlacame. Je mu z toho na vracanie, a často ho bolí hlava. Teraz ako píšete áno môže byť ze od liekov. Bohužiaľ. V aprili ideme na kontrolu tak uvidime. Syn má záchvaty petit mal , zadivanie, mrmle,.

angyalka8226
autor
17. mar 2025

@susanneh ďakujem za odpoveď. No mi ideme zas na kontrolu v apríli. A aj na CT. Tak uvidíme čo povie doktorka.

susanneh
18. mar 2025

@angyalka8226 aj mi ideme na kontrolu v aprili a aj na Ct. Držím palce nech všetko je v poriadku.

angyalka8226
autor
18. mar 2025

@susanneh ďakujem. Aj my vám držíme palce nech je všetko v poriadku.

susanneh
14. apr 2025

@angyalka8226 dobrý deň prajem. Boli ste na kontrole u lekárky?

angyalka8226
autor
14. apr 2025

@susanneh áno boli sme v pondelok v nemocnici na CT . Utlmilo ho s diazepan -nom. Utorok nám to robili ale ešte pred tým ako nás pustili domov sme mali raz záchvat. Potom bolo dobré prešlo to, pustili nás domov. V stredu šiel do škôlky celý deň bolo dobré ale večer o deviatej zas záchvat a veľký, a v noci ešte raz. A na druhý deň ho celý deň bolela hlava ,triasli sa mu ruky ale strasne celý deň. A pri záchvate po prvý raz keď mal v noci tak sa mi aj pokakal čo teraz ešte nikdy nerobil. Musela som mu dať zas plienky. Podľa mňa aj to vyvolalo ,že som mu nemohla dať lieky čo berie lebo sme šli na to CT. Len mu nadopovali diazepan. A keď už začal vyprchat vtedy začali tie záchvaty.

susanneh
15. apr 2025

@angyalka8226 dobrý deň prajem.
Oh jaj chúďatko, tak to je mi veľmi ľúto. Áno môže to byť od toho že nemal v sebe lieky a aj to že ešte dostal na útlm.
Bože, tak to nemáte ľahké.
My teraz čakáme na Eeg, lieky takisto nevie brat lebo boli ho z toho hlava, ma závraty a vyvraciami liek.
Koncom aprila ideme k lekárke. Tak uvidime co povie.
Držím Vám palce, nech už nepribudnu záchvaty a nech bude všetko v poriadku.
Držte sa. A ďakujem za správu, aj ja napíšem keď uz budem vedieť viac.

angyalka8226
autor
16. apr 2025

@susanneh dobré ráno. Ďakujem za odpoveď a aj ja vám držím palce nech všetko dopadne dobre. Pekný deň. Ďakujem