icon

Skúsenosti s mesenterium ileocolicum commune u detí

bazarik84
26. máj 2025

Ahojte,
synovi v 9tich rokoch diagnostikovali Mesenterium ileocolicum commune, tj nema akoby spravne ulozene prirastene creva, kde ma mat, ale mu labdzuju po bruchu hore dole (moj lajcky pohlad 😀).

Doteraz a tym zil, riesili sme len, ze ho obcas boli brucho, ale ma obdobie, ze par mesiacov nic a vlastne to bolo take nijake, ze som si aj pripadala ako matka hypochonder, ze s nim chodim na vysetrenia. Ze kludne by sa dalo povedat, ze je to psychika. Len dva krat zvracal akoby bez priciny a v 2 tyzdnovom intervale, co bolo cudne.

A teraz mame o tyzden termin u chirrurga a ja mam pocit, ze moze umriet kazdu chvilu na uskrtene crevo a neviem co vsetko strasne google povedal.

Mate s touto diagnozou niekto skusenosti? Ako to riesili lekari?

marhulka13
26. máj 2025

@bazarik84 ja mam niečo podobne od narodenia, mne to skôr spôsobuje zápchy, príp.bolest keď sa zle uložia. Mne to nijak neriešili, iba zmenou stravy a chodím na kolonoskopiu a sono brucha

bazarik84
autor
27. máj 2025
@marhulka13

@bazarik84 ja mam niečo podobne od narodenia, mne to skôr spôsobuje zápchy, príp.bolest keď sa zle uložia. Mne to nijak neriešili, iba zmenou stravy a chodím na kolonoskopiu a sono brucha

@marhulka13 ahoj. A prosim vies, preco to neriesili operacne?