Skúsenosti s neviditeľným strojčekom Invisalign u detí vo veku 9-11 rokov
Ahojte, napíšete mi, aké máte skúsenosti s neviditeľným strojčekom u detí? Hlavne tých mladších (9-11 r). Dcéra (9,5r) ide v septembri na 3D scan, len si nie som istá, či by nebol pre ňu vhodnejší fixný, aj keď ortodontička aj ďalšia zubárka sú za neviditeľný..tak by ma zaujímalo, ako to mali iné deti v tomto veku - či mali nejaké problémy pri nosení/čistení atď.
@holubicka28 len jej pekne daj Invisalign. Jednak si ho vie vyberať a tým pádom udržiavať ústnu hygienu skoro ako bežne (pochybujem, že 9 ročná si bude každý deň dokonalo čistiť okolo zámkov) ale predovšetkým u aligners väčšinou netreba trhať žiadne zuby. U fixných strojčekov je bežné, že "aby sa zuby zmestili" musia niektoré (podotýkam) zdravé zuby vytrhnúť! Pri aligners vedia rovnať aj stoličky, čiže vedia vytvoriť komplet nový, zdravý oblúčik
Určite Invisalign, fixným by som dieťa netrápila.
Liečba je takmer bezbolestná, rýchlejšie vidieť výsledok, zuby si vie normálne umývať, nemá obmedzenia v jedle.
Nasadzovanie a skladanie dláh je jednoduché - zvládne aj 9 ročné dieťa.
Určite Invisalign, fixným by som dieťa netrápila.
Liečba je takmer bezbolestná, rýchlejšie vidieť výsledok, zuby si vie normálne umývať, nemá obmedzenia v jedle.
Nasadzovanie a skladanie dláh je jednoduché - zvládne aj 9 ročné dieťa.
@denkabemommy
@petracandle
@patka06
Dakujem, ja sa bojim hlavne toho cistenia v skole, a aby ho omylom niekde nevyhodila😅 v septembri len ide na scan, takze potom sa uvidi, ci je vobec vhodny. Ona uz ma vsetky trvale zuby, resp. mliecne jej vsetky vypadli uz a teda dorastaju trvale. Nosila nocny strojcek, ale kvoli padajucim zubom, ho skor nenosila, aj ked trochu pomohol na roztiahnutie celuste aj zatlacenie prednych zubov, ale len kusok.
@denkabemommy
@petracandle
@patka06
Dakujem, ja sa bojim hlavne toho cistenia v skole, a aby ho omylom niekde nevyhodila😅 v septembri len ide na scan, takze potom sa uvidi, ci je vobec vhodny. Ona uz ma vsetky trvale zuby, resp. mliecne jej vsetky vypadli uz a teda dorastaju trvale. Nosila nocny strojcek, ale kvoli padajucim zubom, ho skor nenosila, aj ked trochu pomohol na roztiahnutie celuste aj zatlacenie prednych zubov, ale len kusok.
@holubicka28 Ak by náhodou stratila dlahu, bude používať nasledujúcu dlhšie.
Moja dcéra dostala púzdro kam dlahy odkladala, mala ich 2,5 roka, žiadnu nestratila, ani nikde nezabudla
Neboj sa zvykne si a bude dávať pozor.
V škole nepotrebuje čistiť rovnako ako doma, dôkladne vypláchne vodou a je to.
@denkabemommy
@petracandle
@patka06
@holubicka28 aligners (či už Invisalign, Spark atď) sa dajú dat aj na mliečne zuby či korunky. A aspoň sa naučí zodpovednosti - vždy len do puzdra a dať si naň pozor.
Ale ak by aj stratila, nič by sa nestalo lebo len jednoducho prejde na ďalšiu dlahu.
A práveže v škole je to pohoda - sedí v triede a tam je umývadlo (prinajhoršom na toalete). Horšie je to u dospelých keď pracujú niekde, kde nemajú nonstop k dispozícii umývadlo s tečucou vodou.
@holubicka28 Ak by náhodou stratila dlahu, bude používať nasledujúcu dlhšie.
Moja dcéra dostala púzdro kam dlahy odkladala, mala ich 2,5 roka, žiadnu nestratila, ani nikde nezabudla
Neboj sa zvykne si a bude dávať pozor.
V škole nepotrebuje čistiť rovnako ako doma, dôkladne vypláchne vodou a je to.
@patka06 Kolko rokov mala tvoja, ked nosila strojcek? Ten nocny totizto 2x skoncil v kosi omylom (kedze ho zabalila do servitky a nechala na stole..) ale slubila, ze bude davat pozor, aj ho nosit ako treba, tak uvidime.
@patka06 Kolko rokov mala tvoja, ked nosila strojcek? Ten nocny totizto 2x skoncil v kosi omylom (kedze ho zabalila do servitky a nechala na stole..) ale slubila, ze bude davat pozor, aj ho nosit ako treba, tak uvidime.
@holubicka28 Moja bola už staršia /14r./, rovnako by to u nej bolo aj v 9r.
Teraz nebude baliť do servítky. Okrúhle plastové púzdro s priemerom cca 8 - 10 cm len tak nevyhodí.
@holubicka28 aj dcére 10 ročnej odporučili tento strojček,my ešte premýšľame..akú vam dali cenu?
@holubicka28 aj dcére 10 ročnej odporučili tento strojček,my ešte premýšľame..akú vam dali cenu?
@laurikagab 3 800 €
@holubicka28 Dakujem, my mame cenu 2500eur
@laurikagab tak to je super cena👍🏻
@holubicka28 Dakujem, my mame cenu 2500eur
@laurikagab kde vam prosim dali taku super cenu?
@laurikagab kde vam prosim dali taku super cenu?
@okbukaj PL,ale dcera ma 11 rokov a mne sa to zdalo este vela..potom nam spominal.ze ten klasicky je lacnejsi..cca 1400eur..len,ze to nie je moc dobre pre nu,lebo by musel jej davat nejake gumicky,na noc nejake tazidlo cez hlavu?? moc som nerizumela😎
@okbukaj Leskovskej v TT
@holubicka28 už ste boli na šváb meraní? My ešte sme si nedali ani termín, ale chcela by som stihnúť do Vianoc..
@holubicka28 už ste boli na šváb meraní? My ešte sme si nedali ani termín, ale chcela by som stihnúť do Vianoc..
@laurikagab Boli sme na tom 3D scane, uz by sa mal vyrabat strojcek (áson myslim😅).
@laurikagab Boli sme na tom 3D scane, uz by sa mal vyrabat strojcek (áson myslim😅).
@holubicka28 dakujem a platili ste už niečo? Lebo nam povedali,že sa platí jednotazovo
@holubicka28 dakujem a platili ste už niečo? Lebo nam povedali,že sa platí jednotazovo
@laurikagab ano za scan a potom vacsiu cast, ked nam dali liecebny plan..uz asi len 1 mensia splatka alebo ta bude pri kontrolach mozno, neviem.
@okbukaj Leskovskej v TT
@holubicka28
@holubicka28 ahoj vieš mi dať link 🙏 dcéra má 12 strašne sa bojí zubárov ale má krivé zuby tak zvažujem o tomto...výsledná cena vyšla hore aj dole len 2500€? A na koľko rokov má?
@holubicka28
@holubicka28 ahoj vieš mi dať link 🙏 dcéra má 12 strašne sa bojí zubárov ale má krivé zuby tak zvažujem o tomto...výsledná cena vyšla hore aj dole len 2500€? A na koľko rokov má?
@maminatimka ja som pisala 3800€
@okbukaj PL,ale dcera ma 11 rokov a mne sa to zdalo este vela..potom nam spominal.ze ten klasicky je lacnejsi..cca 1400eur..len,ze to nie je moc dobre pre nu,lebo by musel jej davat nejake gumicky,na noc nejake tazidlo cez hlavu?? moc som nerizumela😎
@laurikagab ahoj ty si mala sumu 2500€?

@holubicka28 je to s ním jednoduchšie ako s fixným, aj čo sa týka čistenia aj jedenia - proste ho vyberie naje sa, nehovoriac o tom, že fixný môže prvé týždne urobiť bolestivé “otlaky” v ústach. Určite je neviditeľný lepší, najmä keď jej stav zubov ho dovoľuje -nie vždy sa dá riešiť to neviditeľným.