icon

Skúsenosti s operáciou mandlí u dieťaťa v Tatrách a Poprade

mapp
7. nov 2025

Dobry den, Idem si pre radu tykajucu sa vybratia nosnych a zmensenie krcnych mandli u dietata 4r. Mame na vyber 2 zariadenia s to Narodny ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob (Srobarov ustav) v Smokovci alebo operaciu u ORL lekara Dr. Sopka v nemocnici v Poprade. Ake mate prosim skusenosti? Kde to bolo lepsie co sa tyka zdravotnej starostlivosti a ludskeho pristupu? V strese sme uz teraz najma z toho zmensenia krcnych mandli. Dakujem vopred

viera012345
7. nov 2025

@mapp Moja/naša skúsenosť je staršieho dáta,lebo syn má už 22 rokov, ale keď mal 6, tak bol operovaný v NsP Poprad doktorom Sopkom.Vyberali mu nosné mandle a jednu krčnú, čo sa ukázalo ako správne rozhodnutie lekárov,lebo nosné mandle boli zdrojom častých infekcii.Zakrok sa vykonával v plnej anestéze,a tak syn nemá traumu z neho.Starostlivost a prístup bol v poriadku.Bola som informovaná o zákroku,o rekonvalescencii.Cez den som mohla byť so synom/na noc nemali pre mňa lôžko, ale bola mi ponúknutá možnosť zdieľať ho so synom.Jediny dôvod neprijať túto možnosť boli moje problémy z chrbticou/.Po prebratí z narkózy, hneď ako to bolo možné, dostával syn do infúzie aj liek na tlmenie bolesti.

mapp
autor
12. nov 2025
@viera012345

@mapp Moja/naša skúsenosť je staršieho dáta,lebo syn má už 22 rokov, ale keď mal 6, tak bol operovaný v NsP Poprad doktorom Sopkom.Vyberali mu nosné mandle a jednu krčnú, čo sa ukázalo ako správne rozhodnutie lekárov,lebo nosné mandle boli zdrojom častých infekcii.Zakrok sa vykonával v plnej anestéze,a tak syn nemá traumu z neho.Starostlivost a prístup bol v poriadku.Bola som informovaná o zákroku,o rekonvalescencii.Cez den som mohla byť so synom/na noc nemali pre mňa lôžko, ale bola mi ponúknutá možnosť zdieľať ho so synom.Jediny dôvod neprijať túto možnosť boli moje problémy z chrbticou/.Po prebratí z narkózy, hneď ako to bolo možné, dostával syn do infúzie aj liek na tlmenie bolesti.

@viera012345 dakujem

luciakovacova0603
12. nov 2025

Ahoj,my sme boli minuly rok v lete.mali sme na vyber tiez,ale kedze syn mal nosnu mandlu uz obrovsku,zobrali sme najblizsi termin,ten bol v nemocnici.v Smokovci sme dostali az na 6.12.najprv som nechcela ist do nemocnice,pretoze v Smokovci pustaju poobede domov a to sa mi zdalo lepsie(syn je autista,noc s placucimi detmi by nedal),no nakoniec nam dali samostatnu izbu a bola som rada ze sme predsa na tu jednu noc ostali,po narkoze bol taky vselijaky a tam som mala aspon "po ruke" sestricky,keby nieco.personal uplne super,od p.upratovaciek az po lekarov.ak by si mala viac otazok,kludne mi napis spravu.

viera012345
12. nov 2025
@mapp

@viera012345 dakujem

@mapp NZ