icon

Skúsenosti s operáciou vpáčeného hrudníka u dievčat

alex5896
27. jan 2025

Ahojte chcela by som obnoviť túto tému malo sa o Tom píše tu na MK
Hlavne či sa týka dievčatiek prosím vás ako a kedy vás operovali
Ako to vaše dievčatká zvládli hlavne aj po tej psychickej stránke vyzorovej tiež veľmi sa bojím zatiaľ sme len sledovaný
Aj aj kde vás operovali či mimo BA
Ďakujem krásne moc

amelie2017
27. jan 2025

Ahoj, vlastnu skusenost nemam, ale poznam zenu s vpacenym hrudnikom, ako jej narastli prsia, opticky to vobec nie je vidiet a dalej to neriesila.
Moj syn ma, dost tazky stupen, ale ma len 3 a pol, zatial len sledovany, u chirurga, kardiologa a plucneho. Ale teda na poslednej kontrole uz nehovorili, ak sa bude chciet operovat, ale ked ho budeme operovat...ja to necham na nom..suseda si tym presiel, sice pred cca 20 rokmi, ale vraj to bolo nieco strasne. Dr. mi vravela, ze teraz su uz ine postupy, omnoho lepsie tlmenia bolesti a podobne, ale zatial sa to snazim vytesnat z hlavy.

ina2405
28. jan 2025

@alex5896 pri ženách sa to opticky upraví, keď narastú prsia, ak teda nie je vpáčenie závažné a neutláča sa srdce a pľúca. Môj syn je operovaný v 14r, už to bolo nutné, primár hovoril že taký vážny stav ešte nemal.Nepomohli rehabilitácie, cvičenie, nič. Bola som s ním v nemocnici celú dobu, lieky proti bolesti bral len prvé dva dni. Jemu to neskutočne pomohlo.

alex5896
autor
28. jan 2025

@ina2405 a kde vám robili operaciu

alex5896
autor
28. jan 2025

@ina2405 mali ste aj nejaké ďalšie zdravotné problémy ?

ina2405
28. jan 2025

@alex5896 syn má operovanú aj vrodenú chybu srdca, ale to s hrudníkom nesúvisí. Inak nemal ťažkosti.

ina2405
28. jan 2025

@alex5896 v ZA

paris1110
28. jan 2025

Syn mal vpaceny hrudnik - ale len mierne. Dostali sme na skusku taky podtlakovy zvon na hrudnikovej chirirgii ktory mu to podtlakom napraval. Nie je idealny ale deformitu uz takmer nevidno.

alex5896
autor
28. jan 2025

@ina2405
@paris1110 baby a nejaká skolioza ? Mali ste to v rodine vpaceny hrudník?
A ako to psychicky zvládali nehanbili sa lebo pubertiaci a deti su v dnešnej dobe čoraz horší 😔

ina2405
28. jan 2025

@alex5896 nemáme v rodine vpáčený hrudník, ja mám skoliózu, ale mne vravel primár, že to nie je genetická porucha.