Skúsenosti s použitím sirupu Trifed u detí
Ahojte mate niekto skúsenosti u deti so sirupom Trifed zelený?
Pre nás najlepší. Je pravda, že deti sú spavé, ale za to som rada, lebo udržať ich v posteli počas choroby je nemožné a takto aspoň oddychujú pod perinou. A zdá sa mi, že zaberá lepšie než iné voľnopredajné.
Dobrá skúsenosť, pomohol rýchlo a bez vedľajších účinkov - ani neuspával
@patka06 treba ho po otvorení skladovať v chladničke?
v chladničke nie
@adka3321 ja som jej podala 1 dávku a asi po 2 hodinách bola veľmi podráždená, mrzuta a potom už aj ospala. Teraz neviem môžem pokračovať ďalej alebo sú to už nežiaduce účinky? Ešte sme tento sirup nebrali tak neviem
dcerke bol predpisany, ale spravala sa po nom rovnako, ako popisujete. Je to uvedene vo vedlajsich ucinkoch. Vysadila som ho a zamenila za Priznicov zabal, mastny zabal na priedusky a inhalaciu
Nám zabral perfektne,po troch dňoch bolo dobre a spava nebola vôbec
My sme s dcerkou boli na trifede prvy x ked mala asi rok. Nechapala som, bola mrzuta, umrncana, unavena.... nechapala som, nepripisovala som to trifedu, nevedela som si to vysvetlit, nespojila som to a thm. Nejako sme to prezili a o tyzden nato mi to vysvetlila kamoska - sestricka na novorodeneckom, ze pricinou je trifed. Nasledujuca liecba trifedom bola ukazkova, vedela som co mam cakat, prisposobila som sa tomu. Dcerku som dala viac spat, oddychovat, rezim ako by sa mala liecit keby nebola dieta (=nezastavitelna). Na trifed nedam dopustit. Mali sme odvtedy este asi 3-4x, a ako vzdy zabral, rychlo a najma choroba sa dlho nevratila, ked sme dostali nieco ine tak sme do 2t boli zas chori doma. Myslim ze to stoji za to.
Inak precitajte si recenzie dospelych na to. Dokonca aj dospelaci pisu ze su z toho spavi, unaveni, nervozni....
My sme s dcerkou boli na trifede prvy x ked mala asi rok. Nechapala som, bola mrzuta, umrncana, unavena.... nechapala som, nepripisovala som to trifedu, nevedela som si to vysvetlit, nespojila som to a thm. Nejako sme to prezili a o tyzden nato mi to vysvetlila kamoska - sestricka na novorodeneckom, ze pricinou je trifed. Nasledujuca liecba trifedom bola ukazkova, vedela som co mam cakat, prisposobila som sa tomu. Dcerku som dala viac spat, oddychovat, rezim ako by sa mala liecit keby nebola dieta (=nezastavitelna). Na trifed nedam dopustit. Mali sme odvtedy este asi 3-4x, a ako vzdy zabral, rychlo a najma choroba sa dlho nevratila, ked sme dostali nieco ine tak sme do 2t boli zas chori doma. Myslim ze to stoji za to.
Inak precitajte si recenzie dospelych na to. Dokonca aj dospelaci pisu ze su z toho spavi, unaveni, nervozni....
@michaela210617 prosím a ako ste docielili, aby ho aj papala. Syn ho veľmi nechce. Dokonca ho z nieho natiahlo a vyšlo to z neho hneď. Ďakujem.
@michaela210617 prosím a ako ste docielili, aby ho aj papala. Syn ho veľmi nechce. Dokonca ho z nieho natiahlo a vyšlo to z neho hneď. Ďakujem.
@ddd1313 ufff... no malu som vzdy ucila na sirupy bez ochucovadiel, to som raz dostala taku radu ze len nech neucim deti na jahodkove nurofeniky, karamelove kalciove sirupceky... a vzdy jej mam hovorit ze vsetky zle veci ktore nechutia (napr lieky) su velki pomocnici a naopak vsetko co nam najviac chuti je vacsinou zle pre brusko (cukriky, keksicky...). A dookola, naozaj to bola nasa mantra, nie len ked bola chora ale raz do tyzdna som jej to pri nejakej vhodnej prilezitosti zopakovala. Takze nasa nemala problem s nicim, vedela ze to robi pre brusko, prr zdravie. Aj tvojmu, ono ten liek nie je az tak neprijemny, ale uz to ma v hlave ze ho z toho napina. Skus mu nachystat po tom cajik, a nech to rychlo prehltne, nedycha pri tom a potom rychlo zapije cajom. To sme tak 5 rokov robili s kalciovym sirupom 🙂... ale posledne 2 roky jej uz "chuti" uz ho nezapija. Pricom ja ho neprehltnem bez zapitia. Dieta sa nauci. Ale naozaj, to nie je trapenie dietata ze mu nedas karamelovy mnam mnam sirupcek. Naopak, je to vytvorenie si cesty k tomu aby v buducnosti nenastali taketo problemy.
A ak to nie je vas pripad tak len skuste to "nedychanie" pri prehltani. Mozno ho napina aj ta vona ☹
@ddd1313 ufff... no malu som vzdy ucila na sirupy bez ochucovadiel, to som raz dostala taku radu ze len nech neucim deti na jahodkove nurofeniky, karamelove kalciove sirupceky... a vzdy jej mam hovorit ze vsetky zle veci ktore nechutia (napr lieky) su velki pomocnici a naopak vsetko co nam najviac chuti je vacsinou zle pre brusko (cukriky, keksicky...). A dookola, naozaj to bola nasa mantra, nie len ked bola chora ale raz do tyzdna som jej to pri nejakej vhodnej prilezitosti zopakovala. Takze nasa nemala problem s nicim, vedela ze to robi pre brusko, prr zdravie. Aj tvojmu, ono ten liek nie je az tak neprijemny, ale uz to ma v hlave ze ho z toho napina. Skus mu nachystat po tom cajik, a nech to rychlo prehltne, nedycha pri tom a potom rychlo zapije cajom. To sme tak 5 rokov robili s kalciovym sirupom 🙂... ale posledne 2 roky jej uz "chuti" uz ho nezapija. Pricom ja ho neprehltnem bez zapitia. Dieta sa nauci. Ale naozaj, to nie je trapenie dietata ze mu nedas karamelovy mnam mnam sirupcek. Naopak, je to vytvorenie si cesty k tomu aby v buducnosti nenastali taketo problemy.
A ak to nie je vas pripad tak len skuste to "nedychanie" pri prehltani. Mozno ho napina aj ta vona ☹
@michaela210617 práveže on nebýva chorý takmer vôbec, a teploty u neho nie sú, takže takéto ochutené sirupy od teploty nejedáva. Jedine dávam kalciový sirup pri náznakoch prechladnutia a ten mi tiež v pohode pije bez problémov. A toto som mu dávala teraz prvýkrát a zjedol, zapil vodou a bolo to von. Tak skúsim ešte s čajom, možno to bude mať lepší efekt uvidíme.
@michaela210617 nedýchanie skúsim, snáď pomôže. Jeho teraz asi celkovo viac napína z tých soplíkov čo mu zatekanie,tak snáď to nejako dáme, lebo som na neho počula tiež samé chvály, že súper zaberá.
@michaela210617 práveže on nebýva chorý takmer vôbec, a teploty u neho nie sú, takže takéto ochutené sirupy od teploty nejedáva. Jedine dávam kalciový sirup pri náznakoch prechladnutia a ten mi tiež v pohode pije bez problémov. A toto som mu dávala teraz prvýkrát a zjedol, zapil vodou a bolo to von. Tak skúsim ešte s čajom, možno to bude mať lepší efekt uvidíme.
@ddd1313 asi to bude aj tymi soplikmi ☹ treba odsavat velmi casto aby mu to nestalo v hrdle a nestekalo do bruska.
Joj. Som s vami. Uplne viem co si prezivate.
Syn bude mat o mesiac 2 roky a dcera zo skoly doniesla nejaku pliagu ked mal rok a pol. Nova doktorka (stahovali sme sa) mu nechcela predpisat ani blby pamycon do nosa (uz sme ju zmenili)... tak som mu davala sinupret sirup (sirup maju len na ceskych lekarnach, napr gigalekaren.sk ) a aj ten nam zabral, krasne pustal sople, odsavali sme asi 20x denne a dostal sa z toho. Aj ked to trvalo 2.5 tyzdna.
Sice pisu ze od 2 rokov myslim ale je to bylinne a nema ziadne alergie alebo zaludocne problemy z nicoho, jedava prilezitostne aj med, mak, sampiony... tak som sa nebala mu to dat. Tak ak by ste zanevreli na trifed ze by to fakt nedal vyskusajte(neviem aky vek mate a resp ci nemate nejake ine tazkosti).
Predchadaajuci lekar este ked bola dcerka mala odporucal aj solmucol, ale ten nam moc nezaberal- tym chcem len povedat ze co doktor, to iny nazor. Niekto je za "chemiu" na volny predaj - solmucol/drahy trifed bez uhrady poistovne 🙂 ,
Druha lekarka bola uplne proti vsetkym antibiotikam a liekom, na kazdy sopel nam odporucila max stoptussin (ako to vazne, 3x chore boli deti a 3x nam len to odporucila).
A nakoniec sme skoncili pri lekarke ktora si povie svoje ale vypocuje aj rodica (napr ci predoslu chorobu liecba zabrala rychlo/pomaly), predpise vsetko s minimalnym doplatkom. Teraz som naozan spokojna.
Mimochodom odporuca vsetky mozne ockovania a som spokojna. Dceru sme dali 1x ockovat proti chripke minulu sezonu, mala 7 rokov a KONECNE nebola v zime ani 1x chora. Aleluja lebo doteraz nas chytali vsetky choroby sveta. Cokolvek mal niektory z jej spoluziakov, doniesla sebe aj malemu ☹

Dcerka ho nedavno brala, doktorka jej napisala 3x denne, ale upozornila ma, ze ak by bola moc spava mam jej ho davat iba 2x denne. Tak som jej ho davala 2x denne a uplne v pohode 👍👍