icon

Skúsenosti s priebehom šiestej choroby

katinka833
11. feb 2025

Dobry den prajem, viete mi poradit nieco o 6 chorobe aky to malo priebeh? Kolko dni trvala horucka , zvysena teplota a kedy to prestalo? Moja 6 mesacna dcerka dostala prednison capik ak bude mat 39 teploty tak az vtedy podavat. Do 39 tisit iba Nurofenom a Paralenovym capikom . Bola vyhadzana na hrudniku aj na brade. Uz iba na brade je vidno vyrazky. Zatial nam lekarka odporucila sledovat teploty, no mala je uplakana uz pri teplote 37,4. Dnes je to druhy den s teplotami. Budem vdacna za kazdu skusenost 🫶

kitycat
11. feb 2025

Najskor su 2-3 dni teploty a potom sa vysype.

Ked su vyrazky tak uz vlastne dietatu nic nie je, len sa musia stratit vyrazky.

jaskolka
11. feb 2025

Moji mali 3-4 dní teploty,potom sa vysypali a tým už vlastne choroba končila,pri vysype už teploty nie sú
A určite má 6 chorobu? Lebo tá má typický priebeh len horúčky bez vysypu a potom až vysyp, horúčky už potom nie sú

domka222
11. feb 2025

U oboch sa po troch dňoch horúčok objavil výsyp. Obaja mali vtedy pol roka. Akonáhle sa ale začal výsyp vtedy už teplotu nemali.

marika987
11. feb 2025

@katinka833 Nam to trvalo 4 dní kým to prešlo úplne tie prve tri dni bola katastrofa vobec nespala ani cez deň ani v noci až na 4 deň sa vyspala držím palce

anavixy
11. feb 2025

Tvoje dieta uz prekonalo febrilne krce alebo z akeho dovodu dr predpisuje prednison na horucku?? Ten sa uz preventivne vobec neodporuca. Dufam, ze ta dr aj riadne poucila o davkovani antipyterik podla vahy.
Siesta choroba ma typicky priebeh ako ti tu zeny popisali, horucky a potom vysev uz bez horucok. Nepripada mi to ako siesta choroba, . Paralen/Nurofen mozes podat aj pri len zvysenej teplote, ak je dieta mrzute, ubolene..

katinka833
autor
11. feb 2025

Dnes jej lekarka vysetrila CRP vyslo negativne cize zapal v tele nema, moc mala dobry cize ani infekcia mocovych ciest sa nepotvrdila. Nekasle, nesopli, hrdlo cervene nemala. Som uz zufala naspat jej vyskakuju vysoke horucky . Kedze sa to nepodoba na 6 chorobu neviem co si mysliet 😞