icon

Skúsenosti s účinnými probiotikami pri detskom ekzéme

anicka2626
12. dec 2025

Dobrý deň ,chcela by som radu malý ma 5,5 mesiaca a v 3m. sa mu objavil ekzem .
Dávali sme probiotiká BioGaia aj ProbioMaxik ale vraj sú to veľmi slabé .
Nemáte niekto skúsenosť s LR probiotikámi alebo poraďte ak viete o nejakých iných ,ktoré by mohli byť silnejšie a pomôcť pri črievkach .
Ďakujem

sara07
12. dec 2025

som atopicky ekzematik a najlepšie čo mi zabera bryndza, acidko a jogur biely ale hollandia selsky - ked si pozrieš zloženie je také ako ma byt
ide o to že to telo musi vediet aj spracovat tieto veci, darmo dávaš to alebo to ked to preletí

anicka2626
autor
12. dec 2025
@sara07

som atopicky ekzematik a najlepšie čo mi zabera bryndza, acidko a jogur biely ale hollandia selsky - ked si pozrieš zloženie je také ako ma byt
ide o to že to telo musi vediet aj spracovat tieto veci, darmo dávaš to alebo to ked to preletí

@sara07 ďakujem ,viem ,že za ekzémom sa skrýva strava na 100%,ale aj na tie čreva treba niečo dobré aby boli v pohode a v kľude nejaké dobre probiotiká .
Malému vyšlo mlieko vajce pšenica a breza na alergologii .
Zatiaľ je len kojeny ,takže ja som sa dieťa kde postupne zaraďujem potraviny spať a sledujem čo mu robí zle uvidíme ako to bude ak zaradíme prikrmy . Ja som len niečo chcela na posilnenie čriev skrz probiotík .

euka210
12. dec 2025

@anicka2626 na AE je vraj naj Hylak
Moji 2 z 3 mali AE, vekom sa to zlepsilo. Len obcas sa im objavi nejake lozisko. Ale zase alergie nemaju. A premastovat suchu pokozku.

sara07
13. dec 2025
@anicka2626

@sara07 ďakujem ,viem ,že za ekzémom sa skrýva strava na 100%,ale aj na tie čreva treba niečo dobré aby boli v pohode a v kľude nejaké dobre probiotiká .
Malému vyšlo mlieko vajce pšenica a breza na alergologii .
Zatiaľ je len kojeny ,takže ja som sa dieťa kde postupne zaraďujem potraviny spať a sledujem čo mu robí zle uvidíme ako to bude ak zaradíme prikrmy . Ja som len niečo chcela na posilnenie čriev skrz probiotík .

@anicka2626 uprimne toto som aj ja riešila pred rokmi
poctivo som si zapisovala jedalny listok asi 3 roky aby som vedela spuštač no na nič som neprišla
potom som bola už postupne veganka a aj tak ma zdrapol totálny celotelovy ekzem
a bola som dost dlho na fakt atntialergickej , nemliečnej, a neviem akej ešte strave a aj tak som mala ekzem
momentálne jem všetko a aj tzv. alergicke potraviny a som bez ekzemu
viem že mi robia určite problém prach, chlorova voda , sprchače , telove mlieka , prach na pranie , avivaž ,mlieko , nie mliečne vyrobky
hlavne je nespotit sa , hned sa oplachnut vodou a často menit postelnu - neverila som ale dost to robí
tieto rozlične pro bio vyrobky som tiež riešila , ak ich uživaš nemala by si mat črevnu chripku alebo ultra lahky priebeh, no nie schytala som taku 10 dnovu , takže zvyšok čo som mala doma som darovala
možno u niekoho je to strava ale u mna môžem na 100% vylučit že strava to nie je - vynimkou je čiste mlieko
ja riešim ekzem od 3 rokov , takže prešla som si toho dost ohladne neho