Skúsenosti s Ventolin Inhaler N pri deťoch do roka?
Máte snim skúsenosti pri deťoch do roka?pomohol poprosím skusenosti
@katkaseiner to veru neviem či na laringytidu či astmu.Dnes sme to dostali od našej dr lebo syn kasle
Do roka nám stále dávala obvodná sirupovou formu pri staršej, mala plakavala, veľmi ju nohy boleli aj brucho z toho. Mladšia mala hneď sprej od pľúcnej a výborne na neho reagovala. Aj staršej som dávala potom už len sprejovu formu (staršia mala záchvaty kašľa bez resp.chorôb a iných príznakov).do dvoch dní vždy ju to prešlo.
Do roka my sme dostali aj ten chamber na dýchanie, ale teda mladšia sa naučila hneď priamo nadýchnuť čiže to sme nevyužívali.
Za mňa ventolin rýchlo pomáhal obom
@leveta môžem ti napísať sa?
Jasné ano
ok nevadi, kazdopadne mame s nim dobre skusenosti... len taka drobnost... dietatu vzdy po vdychnuti daj vyplachnut usta.... moj tym ze ho maval casto, vraj kvoli tomu ma sivy povlak na zuboch (davame to odstranit u zubarky ale vracia sa mu to a vraj je to prave zo spreja - no a len tento jediny bral)
@katkaseiner môžem sa opýtať? Naše dvojky majú veľmi často laryngitidu, maju práve teraz, a pritom mali aj začiatkom minulého mesiaca. Doma máme vždy čipky, ale tie chcem používať čo najmenej. Môžem požiadať doktorku o predpisanie tohto spreja? Viem, že ani čipky ani sprej nie je najlepšie riešenie, ale niekedy v noci maju neskutočný záchvat. Avšak väčšinou to zvladame doma bez pomoci liekov len chladným vzduchom. Takže dr ani nevie, že maju laryngitidu, lebo nikdy jej to takto nehlasim
@mamickalisticka mne alergologicka predpisala a ano isla by som do toho urcite. Tiez sme sa snazili prezit len s chladnym vzduchom, stoptusin a fenistil/ neskor aerius ale raz mal taku laryngitidu ze mi vyvracal vsetky lieky... no to sme hned isli na pohotovost, lebo tam uz u mna koncila sranda....
Odvtedy mame ventolin (a este jeden sprej flix- volaco... ale ten som nikdy nepouzila lebo ventolin zabera velmi rychlo) a uz skor bol sledovany u alergologicky - ta mu dokonca objavila ze ma alergiu na brezu a na jar zas urobi testy pretoze tvrdi ze to vyzera este aj na alergiu na travy - co mu paradoxne v septembri vobec nevyslo. Fakt odporucam ist k alergo a pis si kedy maju laryngitidu a aky je priebeh. Ver mi, dobrej lekarke tato info bude velmi vzacna.
@mamickalisticka este tolko ma napadlo, moj maval cca do veku 7-8 rokov 10-12 laryngitid rocne... bolo jedno ci leto, zima, hmla, proste kedykolvek... teraz ma 9 a na stastie uz nema (klop klop)
@katkaseiner syn ešte zúbky nemá.Mame len 7m
aha, ok, len skus na to nezabudnut...moj mal tusim 11 alebo 13 mesiacov keď mal prvú laryngitidu...to sme skoncili v nemocnici lebo toto som nepoznala...odctedy sme všetky riesili doma az kym mi lieky nevyvratil
@mamickalisticka Prosím vás a ma po podaní Ventilonu začať dieťa kašľať?

myslis na laryngitidu ci astmaticke stavy?
Moji su sice starsi ale u nas Ventolin je prva pomoc... syn uz 'vyrastol' (klop klop nech nezakriknem) z laryngitid, ale dcera pri prieduskach casto siahne po nom...