Skúsenosti s Vojtovou metódou u predčasne narodených detí
Mami predčasniatok ako dlho ste museli cvičiť vojtovku? Syn má 14 mesiacov bio, 12 korigo ešte nesedí samostatne, ale zdá sa mi že ta vojtovka nezaberá.
predcasniatka dobiehaju zdrave deti postupne cca do 3 rokov. takze uvidite ako sa to bude postupne vyvijat, tu nejde o to, ze vojtovka nezabera. ona neuci dieta sediet chodit ale uci dieta správnym vzorcom svalovych pohybov
co ine robi? stvornozkuje? stoji s oporou? boli ste na pobyte niekde? kam chodite cvicit?
@deedol všetko ostatné robí áno, stavia sa sám ku nábytku, stvornozkuje, na pobyt som sa pýtala bolo mi povedané že jemu nie je treba že on to dozenie sám . Chodíme do Košíc cvičiť
predcasniatka dobiehaju zdrave deti postupne cca do 3 rokov. takze uvidite ako sa to bude postupne vyvijat, tu nejde o to, ze vojtovka nezabera. ona neuci dieta sediet chodit ale uci dieta správnym vzorcom svalovych pohybov
@kacena4 áno áno to viem ,len mi príde že nemáme najlepšie cviky na to sedenie, chápete čo myslím
to je uplne ok, ak stoji a stvornozkuje v tomto veku. sed nie je vyvojovy milnik, on proste pride, ked mu dojde, ze sa to da. my sme tiez cvicili vojtovku a stal a stvornozkoval v 8m, ale sadnut si ho napadlo az v 11m. dovtedy bol proste v pohybe.
to je uplne ok, ak stoji a stvornozkuje v tomto veku. sed nie je vyvojovy milnik, on proste pride, ked mu dojde, ze sa to da. my sme tiez cvicili vojtovku a stal a stvornozkoval v 8m, ale sadnut si ho napadlo az v 11m. dovtedy bol proste v pohybe.
@deedol ďakujem pekne 🙂 len ešte nechodí samostatne, ale to je mi jasné že je ešte skoro
jasne, ked je predcasne, treba cakat. moj napr. ako pisem v 8m stal a samostatna chodza prisla az v 13m. (tiez je predcasne, ale len par tyzdnov). drzim palce 🙂
jasne, ked je predcasne, treba cakat. moj napr. ako pisem v 8m stal a samostatna chodza prisla az v 13m. (tiez je predcasne, ale len par tyzdnov). drzim palce 🙂
@deedol ďakujem super sa čítajú takéto správy 🙂
Sedenie má prísť úplne posledné, daj mu čas.
Vojtovka je super. My sme cvičili od 3 mesiacov do roka (??)

co ine robi? stvornozkuje? stoji s oporou? boli ste na pobyte niekde? kam chodite cvicit?