Skúsenosti s XYY syndrómom u detí
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosti s týmto syndrómom, nakoľko nam vysiel pozitívne z NIPT testu, hľadám reálne skúsenosti, máte alebo poznáte detičky s týmto syndrómom? Ďakujem. (Internetové články o syndrome mám načítané)
Odporucam ist na amnio,lebo na tieto testy sa spolahnut neda..mne pri dcere vysiel Turnerov syndrom,ktory postihuje len dievcatka(nizky zrast,oci daleko od seba,dievcata su neplodne,atd..).na amnio sa vsetko vyvratilo,dcera je zdrava
ahoj, aj nam bol detekovany na trisomy testoch, napis ss ak chces.
ahoj, aj nam bol detekovany na trisomy testoch, napis ss ak chces.
@cingi Písala som spravu
Ahoj osobne nepoznám ale profesorka na VŠ (zdravotné zameranie) poznala dvoch takých a na ich príklade nám to opisovala. Vraj nebol poznať rozdiel len boli vyšší a bol prítomný nízky intelekt
Ale dodám že to nemusí byť poznať absolútne vôbec nemusí sa to nijak prejaviť navonok
@simona92101som rada že máte zdraví dcérku 🤍 áno na amnio som určite rozhodnutá ísť, čaká nás aj genetické vyšetrenie. NIPT testy sú dosť presné, konkrétne Panorama test a tak si myslím že diagnóza bude potvrdená
@nin12345 ďakujem 🤍
@anonym_autor ahoj, ja mam dcerku s tymto syndromom. Narodila sa mi v januári tohto roku. Kludne mi napis spravu. Zistili sme to pocas tehotenstva 🙂 je to zdrave krásne dievčatko 🙂
@anonym_autor môžem sa opýtať ako ste dopadli ?

Ahoj osobne nepoznám ale profesorka na VŠ (zdravotné zameranie) poznala dvoch takých a na ich príklade nám to opisovala. Vraj nebol poznať rozdiel len boli vyšší a bol prítomný nízky intelekt
Ale dodám že to nemusí byť poznať absolútne vôbec nemusí sa to nijak prejaviť navonok