icon

Skúsenosti so zápalom mozgových blán u detí

denca012
12. máj 2025

Ženy prosím
dneska som bola z malým k obvodnej
a tam mali podozrenie že má asi zápal mozgových blán
Prosím vás ako to bude ďalej veľmi sa bojím
má aj zápal v telíčku a neviem či to môže byť aj s toho
lebo mal horúčky zvracal a bol taký že nevnímal nič okolo seba a iba spal
V nemocnici nám povedali to isté
že majú asi podozrenie že má asi zápal mozgových blán je mi tak strašne
tak s a veľmi bojím
Doktor vravel že čakajú kým príde neurológ
a že mu majú dať nejaký injekciu do chrbta
ja som snim tam nomohla zostať a toto ma trápi najviac na tom že nie som snim veľmi mi je ťažko veľmi sa bojím
Prosím vás ženy ak ste mali takú skúsenosť z deťmi rpdokm napíšte mi
😭😭 Celyd En iba plačem zo dňa na deň sa to stalo som už zúfalá veľmi ma to trápi čo sa deje
už nevládzem takto ďalej samé myšlienky mám
som z toho všetkoho hotová má iba 1,2 rok
Veľmi sa bojím 😭😭😭

lila246
12. máj 2025

Ja deti nemam takze bohuzial neporadim, ale fakt ta nenechali s ROCNYM dietatom v nemocnici??? Preboha

bolarazjedna
12. máj 2025

Je to prirodzené, že máš o ňu strach a bojíš sa. Lekári mysleli lumbalnu punkciu , odoberie sa malé množstvo mozgovomiesnej tekutiny z chrbtice a pošle sa to na rozbor. Výsledky bývajú do 2 hodín, s tým sa zápal mozgových blán vylúči alebo potvrdí. Ak je tam podozrenie, tak neurologické vyšetrenie predpokladám, bude mať / mala ešte v deň prijatia do nemocnice, takisto aj lumbalnu punkciu. Ciize sa informuj počas najbližších informačných hodín.
Niekedy tie popísané príznaky môžu byť iba silnou virozou.
Držím palce, nech sa rýchlo zotavi!

mariynka
12. máj 2025

Preluskla som viac takychto tem a maminy pisu, ze ked sa to podchyti v zaciatku, nemavaju deticky nasledky. Drzim palce. Bud silna. Mysli pozitivne🍀

mariynka
12. máj 2025

Nebol pred casom ockovany?

janetinka27
13. máj 2025

@denca012 ahoj, cca pred 2 rokmi sme mali pripad v rodine, bolo tam pritomne stuhnutie sije, tak sa na to prislo
Dieta uz bolo starsie, 1.stupen zs, operovali ho a bralo atb 2 tyzdne, rodicia s nim mohli byt cez den v nemocnici, na noc chodili domov

denca012
autor
13. máj 2025
@mariynka

Preluskla som viac takychto tem a maminy pisu, ze ked sa to podchyti v zaciatku, nemavaju deticky nasledky. Drzim palce. Bud silna. Mysli pozitivne🍀

@mariynka všetko sa to začalo v sobotu keďže mal iba horúčky a zvracal tak som si myslela že to patrí k tomu ako som šla k obvodnej tak hneď nás poslali do nemocnice

rejka7
13. máj 2025
@denca012

@mariynka všetko sa to začalo v sobotu keďže mal iba horúčky a zvracal tak som si myslela že to patrí k tomu ako som šla k obvodnej tak hneď nás poslali do nemocnice

@denca012 sestra mala ako 10 ročná zápal mozg. blan. Vôbec nemá žiadne následky, všetko úplne v poriadku, má skončenú VŠ je vydatá, 2 deti. Neboj sa bude to OK. Antibiotiká dajú.

barbora854
13. máj 2025

A prečo nemôžeš ostať s ním v nemocnici ???

denca012
autor
14. máj 2025
@barbora854

A prečo nemôžeš ostať s ním v nemocnici ???

@barbora854 nemohla aj som sa pýtala ale nemôžem s ním tam byť doktor vravel že musí byť izolovaný a tým pádom ja tam nemôžem ani na návštevy

denca012
autor
14. máj 2025
@rejka7

@denca012 sestra mala ako 10 ročná zápal mozg. blan. Vôbec nemá žiadne následky, všetko úplne v poriadku, má skončenú VŠ je vydatá, 2 deti. Neboj sa bude to OK. Antibiotiká dajú.

@rejka7 mala ľahšiu zápal mozgových blán
Liečila sa veľmi dlho mala aj potom nejaké napríklad bolesti a tak po Tom všetkom

mariynka
15. máj 2025
@denca012

@barbora854 nemohla aj som sa pýtala ale nemôžem s ním tam byť doktor vravel že musí byť izolovaný a tým pádom ja tam nemôžem ani na návštevy

@denca012 do 18r mas pravo byt s dietatom.