Skusili by ste lieky na adhd v mojom pripade
Ahojte,chcem sa poradit. 17 rocny syn ma adhd. Ma vyssie iq,v skole dobre znamky. Nikdy nebol agresivny ani impulzivny. Problem so sustredenim ma najma v praktickom zivote,to sa zvladat zatial da (kym teda zije so mnou. Vela veci mu riadim ja:( )
Vacsi problem je pre nas hyperaktivita. Ked zrovna neni za pc (ma hyperfocus na programovania), neustale sa musi prechadzat. Hore dole po byte,potom ide niekolkokrat za den aj von sa prejst,aj behat,aj do lesa vela chodime nech sa unavi.Ale staci mala pauza a zas ma potrebu sa prechadzat. V skole sa prechadza cele prestavky a smeju sa mu,lebo ho takto povazuju za divneho. Nema v skole ani kamaratov kvoli tomu,pritom mily a mudry chlapec. Doma je muzom aj dcerou neustale upozornovany,aby nebehal po byte. Susedia sa tiez stazuju ,ze od nas ide stale nejaky ruch. Ja uz neviem,co mam robit. Tlmit ho,aby boli ostatni spokojni? Navyse syn mava casto aj uzkosti,kt si myslim ze suvisia s tym,ako je nepochopeny a kritizovany. Davam mu velmi vela doplnkov, sladkosti neje,cukru ma asi privela,lebo zje vela ovocia. Sli by ste na lieky?
Mnzel namiesto kritiky syna a robenia nervov tebe sa mal postarat, aby ste byvali v normalnych podmienkach, kde je dostatok priestoru, les, luky...kazdy rozumny rodic takychto deti to urobi ....nie sa tlacit v tych otrasnych kralikarnach
@anonym_a2be26 tieto problemy zacali tri roky dozadu a syn uz za dva a pol roka konci strednu a vyhraza sa odchodom od nas ,hned ako to bude mozne.vasa myslienka ma tolkokrat uz napadla,ale akosi nemam motivaciu ked syn len od nas prec,ziadna vdacnost,hoci mam s nim velmi priatelsky vztah. Byt mame inak velky,da sa tu prebehnut,len je to rusive (ja som s tym ok,asi zvyk)
@anonym_a2be26 tieto problemy zacali tri roky dozadu a syn uz za dva a pol roka konci strednu a vyhraza sa odchodom od nas ,hned ako to bude mozne.vasa myslienka ma tolkokrat uz napadla,ale akosi nemam motivaciu ked syn len od nas prec,ziadna vdacnost,hoci mam s nim velmi priatelsky vztah. Byt mame inak velky,da sa tu prebehnut,len je to rusive (ja som s tym ok,asi zvyk)
@uradnikova aj keby bol neviem aky velky, co asi nie je ze 200 stvorakov, mate 4 deti+dvaja dospeli.....miesta malo, jasne, ze chce prec, ked s atam citi zle
@uradnikova Nie je aj autista?
@uradnikova Vďačnosť?Prestav si to v hlave, dieťa ste chceli vy, on sa na svet nepýtal. Ak Ti pripadá nevdacny, tak ste ho proste vychovali. Ako si ma nájsť svoje miesto vo svete, keď ani doma nie je akceptovaný?
@uradnikova Nie je aj autista?
@enmery ked bol maly,vylucili.teraz ideme znova. Aspon nieco z autizmu tam bude. Aj toto pobehovanie mi pride ako prostriedok na ukludnenie
@uradnikova Vďačnosť?Prestav si to v hlave, dieťa ste chceli vy, on sa na svet nepýtal. Ak Ti pripadá nevdacny, tak ste ho proste vychovali. Ako si ma nájsť svoje miesto vo svete, keď ani doma nie je akceptovaný?
@enmery mnou je. Vela som sa mu cely jeho zivot venovala. Starala,pomahala,vsetko pre jeho dobro. Lebo potrebuje asistenciu. Lenze on to vnima ako obtazovanie,ze mu poviem,ze je cas ist spat,cas sa umyt,ze treba sa nieco ak do skoly ucit. Nema ziadny casovy manazment a ziadny zmysel pre zodpovednost. Keby sa do neho nestaram,spavat chodi rano a do skoly nechodi vobec
@uradnikova Určite sa tým upokojuje. To treba akceptovať. Pozri, my sme boli doma 4 osoby, dom do 220 metrov štvorcových a veľký dvor a záhrada a keby do mňa niekto drbal, že sa veľa prechádzam, asi by ma vystrelo. A to nemám ADHD ani nie som autista. V byte si to neviem predstaviť. Aj keď chápem aj susedov. Aj Teba, že Ťa to ako matku trápi.
@uradnikova Určite sa tým upokojuje. To treba akceptovať. Pozri, my sme boli doma 4 osoby, dom do 220 metrov štvorcových a veľký dvor a záhrada a keby do mňa niekto drbal, že sa veľa prechádzam, asi by ma vystrelo. A to nemám ADHD ani nie som autista. V byte si to neviem predstaviť. Aj keď chápem aj susedov. Aj Teba, že Ťa to ako matku trápi.
@enmery ono je to nielen ze prechadzanie,ale skor behanie:(
@enmery mnou je. Vela som sa mu cely jeho zivot venovala. Starala,pomahala,vsetko pre jeho dobro. Lebo potrebuje asistenciu. Lenze on to vnima ako obtazovanie,ze mu poviem,ze je cas ist spat,cas sa umyt,ze treba sa nieco ak do skoly ucit. Nema ziadny casovy manazment a ziadny zmysel pre zodpovednost. Keby sa do neho nestaram,spavat chodi rano a do skoly nechodi vobec
@uradnikova To je udel matky. Rodiča. Ľúbiť a starať sa. Často si deri obetu uvedomia, až keď tu ten rodič nie je. S tým sa musíš zmieriť.
Mne to normálne pride aj z tvojich iných témach ako asperger. Tam bude niečo viac ako len ADHD. Mám kamoša so silným ADHD a teda vyštudoval veľmi ťažkú vysokú školu a ma aj svoju úspešnú firmu.
@uradnikova To je udel matky. Rodiča. Ľúbiť a starať sa. Často si deri obetu uvedomia, až keď tu ten rodič nie je. S tým sa musíš zmieriť.
Mne to normálne pride aj z tvojich iných témach ako asperger. Tam bude niečo viac ako len ADHD. Mám kamoša so silným ADHD a teda vyštudoval veľmi ťažkú vysokú školu a ma aj svoju úspešnú firmu.
@enmery moj hoci je mudry,na vysku nema kvoli svojmu pristupu. Teraz pol skolskych povinnosti robim za neho,aby sme to nejak dochodili.
@enmery ten asperger je dost mozny,hoci jeho psychologicka ho tam neradi , nesplna typicke znaky aspergerov, preto si vravim,ze "nieco z autizmu".Ale idem ho dat pretestovat odbornikom

Mnzel namiesto kritiky syna a robenia nervov tebe sa mal postarat, aby ste byvali v normalnych podmienkach, kde je dostatok priestoru, les, luky...kazdy rozumny rodic takychto deti to urobi ....nie sa tlacit v tych otrasnych kralikarnach