icon

Škvrkanie a krútenie brucha u 12 týždňového bábätka

eleonora87
20. jan 2014

dobry den, kopirujem tu istu otazku na diskusiu lebo som tu nova kedze som svoj prispevok dala pod otazku nemozem nato odpovedat. moja dcerka do 6 tyzdna vela zvracala a mala bolesti bruska,nastastie to zvracanie preslo z nicoho nic
ale cele dni sa jej nieco kruti v brusku, pocut zvuky z jej bruska. Stolicu ma uplne riedku a asi 2-3 x za den. Prdi normalne. Je z toho dost nervozna,stale chce byt primne na rukach vtedy je pokojna a spinka.kedze zijeme v uk pisem tu,lebo dr.nam povedal ze je to normalne a vobec ju nevysetril, neviem aky postup je na slovensku, kde by ma dr poslala ake testy sa robia detickam.kedze sa nechcem uz nechat odbit od dr a chcem pytat nejake vysetrenia len chcem vediet ake sa vobec robia na slovensku aby som jej vedela oponovat. je plno kojena. sice to vracanie preslo ale skoro stale ked ju dvihnem odgrgnut tak hned po odgrgnuti ju zacne napinat a pocujem ako jej mliecko ide hore ale iba malokedy nieco vyvracia. a vecsinou sa jej zacne potom ckat takze zasa treba dat mliecka. dala som si poslat zo slovenska probiotika tak uviidm ci zaberu. rodila som cisarskym a este 5 dni potom som bola na tabletkach proti bolesti, v 5 tyzdni som mala zapal mocovych ciest takze som 3 dni brala antibiotika plus ibuprofen proti bolesti. rozmyslam ci nemohli sposobit tie tabletky ze teraz ma problemy s crevnou florou. inak pekne pribera, ukazkovo podla tabulky. pred 3 tyzdnami uz sme mali pekny tyzden, spinkala cez den, bola kludna ale teraz 2 tyzdne po ockovani zas to iste. aspon ze vnoci spi celkom dobre inak by som bola uz uplne vycerpana. cez den skoro vobec nespi, ked ju mam na rukach spi aj hodinu, akonahle ju polozim do 10minut je hore.

luba28
20. jan 2014

@eleonora87 myslim,ze ma mierny reflux,gastro by ti mozno pomohlo,...a cka preto,lebo sa nahltala vela vzduchu,...

eleonora87
autor
20. jan 2014

no lenze ja som tu bola u dr, stym ze vracia a ze mam podozrenie na reflux a doktor mi bez vysetrenia rovno predpisal nejake prasky na reflux, co mi prislo dost blbe ze takemu malemu babetku len tak predpise nieco, a tie prasky su vraj od 1 roka, len v pripade refluxu sa mozu brat skor tak som jej ich ani nedavala a od 6 tyzdna aj tak nevracia. dost ma seru tito doktory v anglicku. keby mala dobre nepriberala tak by som hned robila bordel a trvala na vysetreni ale kedze vizera ze je ok tak to nikto neriesi

luba28
20. jan 2014

@eleonora87 hhhm,tak to mas tazke potom,..ale tie probiotika su super vec,urcite davaj,oni tiez zvyknu pomoct pri problemoch s bruskom,...este skus ty jest jogurty s probio ak tam su,...

sakura77
20. jan 2014

@eleonora87 a je len ciste dojcena ci aj Um mate?

eleonora87
autor
20. jan 2014

ano je plne kojena

sakura77
20. jan 2014

@eleonora87 aha..tak to neporadim ..my sme take podobne problemy mali,ked sme skusili umele mliecko,nie hypolaregenne ale uz normalne...muslei sme supom ist spät na hypoalergenne,nevedela stravit tu mliecnu bielkovinu...ale takto netusim,vyzera to fakt na ten reflux...

eleonora87
autor
20. jan 2014

ja som tiez myslela ze je to alergia na kravske mlieko alebo intolerancia laktozi. neviem ako sa robi nato test? ja som chcela prestat jest mliecne vyrobky ale je to tazke, uz aj tak sa dost obmedzujem v jedeni aby malu nebolelo brusko, ked este prestanem jest mlieko, syry, jogurty,maslo nezostane mi toho vela. uz som aj rozmyslala ze prejdem na umele mlieko ale zasa aby sa to este nezhorsilo a potom ju uz tazko upokojim,teraz ked place staci cicka a hned spi

ruthiel
20. jan 2014

Neboj sa, ked pekne pribera, koj - to je pre nu najlepsie. Nasa mala to take mala, ale ona nepriberala. keby bola naozaj velmi alergicka na mlieko mala by velmi zelene kako a to by aj vrieskala a nepriberala. Ked obmedzim prisun mlieka vo svojej diete tym nic nepokazis. Ked pekne cuca, tak sa tes, s flaskou to niekedy je este tazsie ako s kojenim.

S pekne priberajucim dietatom ta lekar nikde neposle ani na slovensku. Reflux sa v UK testuje poskytovanim liekov (ty si dostala Gaviscon, ale ten skoro nikdy nezabera), dalsi stupen je lozec alebo ratatidine, ale to su uz supy, to by som ti neodporucala pokial mala pekne pribera. Este je aj jeden hnusny test (dietatku zavedu meraciu trubku do zaludka a odmeraju kyselinu), ale je nie vzdy presny a ten stres pre dieta je velky.

eleonora87
autor
20. jan 2014

no ona vrieska ale nemam pocit ze od bolesti, skor od nervov ked ju nechcem zobrat na ruky 🙂 nato ake je to male dievcatko ma poriadne silny hlas, manzel jej stale hovori nech nekrici po mamicke 🙂