SM systém a skolióza u 11-ročnej

erikazefi
5. máj 2024

Dobrý deň prosím pomohol vašim deťom SM systém? Dcéra ma 11 rokov a skoliózu typu S 28 stupňov. Dakujem

kacena4
5. máj 2024

sm nie je na skoliozu, ale na platnicky, avsak nauci cloveka spravnemu drzianiu tela a dychaniu takze moze pomoct nepriamo my cvicime

domak2
5. máj 2024

A čo vám poradili lekár/fyzio? Moja dcéra už ma bohužiaľ zakrivenie príliš veľké a operácii sa nevyhne, zatiaľ ma aspoň korzet. Ale pokiaľ ste to zachytili včas dá sa to riešiť aj cvičením a tým korzetom, ale teda nasledovala by som rady odborníkov aby sa to ešte nezhorsilo.

emka530
5. máj 2024

@kacena4 SM system je aj na platničky, aj na skoliozu. Ja ho cvičím už dva roky, pri skolioze, a velmi mi pomáha predísť bolestiam. V mojom veku už skolioza nezmizne, ale vdaka tomuto cvičeniu nie som zhrbena a nemam bolesti.
autorka - moja fyzioterapeutka už veľa deťom pomohla vyrovnať chrbát s Sm systemom, dôležité je v cvičení vytrvať, hlavne dovtedy kým sa neprestane dieťa vyvíjať. Ale pomáha to určite.

gemerka17
5. máj 2024

@kacena4 práveže SM systém je jedna z naj metód cvičenia na skoliozu. Ma to výsledky a deckam to pomohlo vyhnúť sa operáci pri cvičení, taktiež sa dokázala zlepšiť aj krivka.
@erikazefi najlepšie čo môžete urobiť, je to dobra cesta. Treba ísť k fyzioterapeutovi, ktorý sa venuje Sm systemu a zároveň aj skolioze. Cviky by mali byť presne nastavenú pre dcéru a jej krivku. Nie je vhodné cvičiť hala bala nejakú základnú zostavu.

erikazefi
autor
6. máj 2024

@gemerka17 dakujem ideme fo AF rehab k Andrejovi Foltinovi