icon

Sme neustále u lekára. Je tu ešte niekto taký?

martinka17
20. jan 2010

Hľadám maminky, ktoré majú zdravé detičky, len v jednom kuse aj tak musia behať k lekárke a niečo sa vyšetruje. Samko je od narodenia v jednom kuse u lekára, aj keď v podstate zdravý. Najprv gastro, tam sledovali reflux, potom zlé pečeňové testy, potom zvýšené protilátky v krvi, potom málo železa, teraz zase protilátky....Okrem toho sme chodili na urologiu kvôli hydrokile, na neurológiu ani neviem prečo, na očné pre zápal kanáliku, bol operovaný na pruh...už si pripadám, že z neho robím hypochondra. Stále sa objaví niečo nové. A pritom mám pocit, že ostatné deti poznajú lekárku len z poradne. Je tu ešte nejaké bábätko s podobným "problémom"???

deina
20. jan 2010

Martinka, ani mi nehovor. Obaja moji su predcasne narodeni, tak furt nejaky lekar, najma so starsim - imunologia, neurologia, rizikova poradna, klasicka poradna, ocna lekarka, gastro... nic mu nie je, chory bol ani nepamatam kedy, nastastie uz nam aspon to gastro odpadlo. Chapem, ze ho ako predcasniatko viacej sleduju, ale tak sa mi zda, ze ho sleduju az prilis.

martinka17
autor
20. jan 2010

no SAmko sa narodil v termíne, ale mal zelenú vodu, tak preto ta neurológia v podstate...ale v jednom kuse niečo. Dnes som si sadla u lekárky, zase dalšie vyšetrenie, pre zmenu endoskopia..ak som si to správne zapamätala.

deina
20. jan 2010

To kvoli comu? Ma nejake problemy?

martinka17
autor
20. jan 2010

on nie, len sa vyhádzal, sledovala alrgiu v krvi na múku a teraz to chce potvrdiť biopsiou. Som z toho mimo, dosť znechutená ....ale to prejde. LEn nech sa to nepotvrdí, to by bolo horšie.

robka
20. jan 2010

ahojte no ja mam sedemtyzdnoveho chlapčeka taktiez Samka 🙂 a tiez od narodenia chodime len po doktoroch 😒 najprv kozne lebo mal vyhadzanu celu tvaricku, takze kazdy tyzden tam chodime na kontrolu ale celkom sa mu to vyliecilo, teraz nam zistili pruh takze sme boli na chirurgii lenze v Poprade sa to neoperuje takze musime ist do Košic ☹ normalne uz mam strach ist do poradne ze kde ma zase poslu

deina
20. jan 2010

Martinka, takze v krvi mu tu alergiu potvrdila? Celiakiu?

Nuz, na to, ze ma maly 7 tyzdnov, ma toho za sebou dost, Robka.

pia22
20. jan 2010

Jeej ahoj Deina🙂 Dobra tema - takze my sme za 12 tyzdnov stihli: nespocetne poradne pre nizku porodnu vahu, pupocnikovy pruh a ine, rizikove poradne pre komplikacie pred narod., gastro pre reflux a intoleranciu laktozy, urolog. kontroly pre hydrokelu a caka nas este neurologia a usne a hrozi rehabilitacia Tak v kocke😀

deina
20. jan 2010

No ahoj. 😀 Ozaj, tu intoleranciu laktozy - ako mu to robili? Tym nas strasi imunologicka, ale mozno mu to dam spravit.

pia22
20. jan 2010

Deina v tom je ten vtip, ze sme na to prisli vlastne my. Pre reflux sme zmenili UM a zistili sme, ze nam ciastocne presla 2 mesacna kolika a bolo to ml. so znizenym obsahom laktozy. A teraz mame uz bezlaktozove na odpor. Mudr. z gastra a kolika zmizla a reflux tiez. Az na to, ze nam povedala, ze to uz vlastne ani nie je mlieko 😀. Vy mate aky problem?

catrine
20. jan 2010

Pia a to ste ako nato prišli že ma intoleranciu laktozy, nerobili žiadne vyšetrenia, a ako sa to vlastne zistuje, z krvi?

pia22
20. jan 2010

Catrine nahodou😝. Ako sa inak zistuje intolerancia neviem, nam mudr. spravila len sono na vylucenie organovej priciny+pohovor. A v 5. mesiacoch nam chce skusit dat UM s miernym obsahom laktozy, pretoze niektora intolerancia moze byt sposobena len oslabenim trav. traktu babätka😉

zuza.m
20. jan 2010

no my sme na tom podobne tak tiež sme u doktorov aj ked je maly v podstate zdrave dieta.ako s novorodencom sme snim chodili na obličky a klbiky nemal dobre nalezi,okrem toho sme sledovany na gastre s inoteranciou laktozy,tak tiež zle pečenove testy neskor chudokrvnost,u urologa pre hypospadiu po dvoch rokoch bude nutna operacia,dva krat sme už boli v nemocke,cez leto u očnej koly červenym očkam alergia na pel,neskor pre zväčšenu zreničku,teras momentalne riešime zase pokožku ma tam červene pupčeky ,ktore ako keby rastli ako pluzgieriky,dala nam na to mastičku ktora zabera ale vyhodia sa zase nove tak že asi zase budeme musiet ist ku kožnej.inak je zdravy vesely rozumny chlapček ale dufam že sa to po tych troch rokov upravi.

cestovatelkaandrea
21. jan 2010

No tak nas drobcek maval casto problemy s uskami asi od 5 mesiaca.
Casto chodime na kontroly na usne a ak by mal usne infekcie tak casto ako ich mal v obdobi od 5-12mesiaca tak by mu vyberali v nemocnici mandle a zaviedli trubicky do usiek. Tie trubicky by sa casom same rozpadli.
Zatial sa posledne tri mesiace drzime a ziadnu usnu infekciu sme nemali.

catrine
21. jan 2010

pia a ako nahodou co ste si vsimli ake priznaky

pia22
21. jan 2010

Catrine malicky mal strasne koliky, ale strasne-20 hod. denne preplakal, 20 hod. denne sa nosil a hojdal na rukach, nezaberalo absolutne nic, bol z toho uplne vyslabeny a my tiez. Mudr. to zhrnula ako dojcenecku koliku, zmenila nam UM na zamerane na problemy s travenim, bol tam okrem ineho zniz. obsah laktozy, z toho ciastocne koliky ustupili a tak postupne sme si vsimali zmenu, az sme sme skoncili na bezlakt.

tinuskaha
21. jan 2010

Ahojte pridam sa aj ja:Moj maly je predcasniatko narodeny v 26tt,viem ze musime byt sledovany ale ako si hovorila ty Deina zda sa mi az priliz.Pediatria,rizikova poradna,ocne,chirurgia,urologia,kardiologia,nefrologia,RHB,pneumologia,hematologia,neurologia.Z kazdej amb.su vysledky v pohode,okrem RHB ktoru sme museli zmenit lebo bola o nicom.teraz chodime do KE a lepsi sa to tuk,tuk.

Robka aj my sme boli operovani na obojstrannu heniu v KE.Su sikovny,nemusis sa nicoho bat 😉

catrine
21. jan 2010

Pia tak to vam teda nezavidim chudačik maly, takto sa trapit, ale aspom že ste nato prišli a už je lepšie? Aj my mame taku super doktorku na všetko čo sa jej opytam je normalne už mi lezie na nervy ja by som zas privitala keby nas niekde poslala na vyšetrenie, lebo mala bude mat tri mesiace a drži aj otača hlavičku vačšinou na pravu stranu a nato mi povedala že jej ju mam nasilu otačat na lavu stranu, aby si zvykla, ale ako mam takemu malemu babu nasilu otačat hlavičku. Pytala som sa jej či nemam s nou nejako na to cvičit, povedala že netreba, nechcem nič zanedbat radšej by som ju dala vyšetrit, ked sa to nezlepši tak sa budem pytat na neurologiu.