icon

Sondáž očných kanálikov u bábätka

nttnnt
28. mar 2025

Pediater nas poslal na ocne kvoli hnisajucim ockam na vysetrenie. Tak som sa objednala na pediocne do FNTN, kde pri objednavani som zistila, ze vlastne hned jej zrejme spravia a objednavaju ma na sondaz…s tym som teda neratala. Absolvovali ste to niektora s malym babatkom a ako to prebiehalo? Viem, ze je to nieco invazivnejsie ako preplach a dost mam nervy z toho

ladymel8
28. mar 2025

@nttnnt ahoj.. Koľko mesiacov ma dieťatko. My sme boli objednaný keď mala dcérka 6 mesiacov ale vtedy bola chorá užívala Antibiotíka tak nás preobjednali o mesiac a chvalabohu jej to po antibiotikach prešlo. Ale mala ho dovtedy škaredé.. Tak ak je ešte malé bábätko by som ešte počkala. Vyrastie z toho.

pivonecka
28. mar 2025

@nttnnt dcerke to tiez hrozilo, ale znama z ocneho mi poradila masaz ocnych kanalikov a oplachovat ocka Ociankou. Robila som to fakt poctivo niekolkokrat denne a ono to zabralo. Vsade vo svete to pediatri ucia rodicov malych babatiek, pretoze este nemaju dobre vyvinute slzne kanaliky. Pozri si techniku, ako na to, ked si das na youtube Blocked tear duct. Ani anglicky nemusis vediet. Dolezite je mat ciste ruky, spravne utierat ocka a fakt masirovat aj 15x jednu stranu aj 6x denne a viac. Malickom zacat od vnutorneho kutika oka a prechadzat po linii nosteka a tam, kde sa zacinaju nosne dierky, tak robit jemne kruzive pohyby. Drzim palce

jesenzima
28. mar 2025

@nttnnt mne z toho syn nevyrastol, doktorka to stále odkladala, oči mu stále hnisali až nakoniec sme išli v 6!mesiacoch do Nového mesta, kde tento problém vyriešila pani doktorka behom 5 minút a natrvalo, sondazou kanálikov.. 2 minúty plaču a odvtedy nebol už žiadny problém.

tess123
28. mar 2025

@nttnnt mali sme ten istý problém od narodenia hnisalo práve očko takmer stále po roku to prestalo. Ale bolo to pre nás strašne stále očko hnisavé mala nespokojná asi všetky možné kvapky ...ak chceš píš ss poviem bližšie je to na dlhšie

nttnnt
autor
29. mar 2025

@ladymel8 bude mat 2 mesiace,
@pivonecka @jesenzima @tess123 masaz skusim vdaka za info a odpovede… ja sa neskutocne bojim zato, ze mala sa zachadza ,ked place a to prakticky hned, musim s nou vzdy potriast fukat do tvare idealne striehnut, aby vlastne nezacala plakat ani… vidim to ako dost problem zakroku

nttnnt
autor
29. mar 2025

@jesenzima mozem sa este opytat ku ktoremu lekarovi ? v tom novom meste ?

jesenzima
29. mar 2025

@nttnnt MUDr Cagalova, velmi super pani doktorka aj pani sestrička

nttnnt
autor
29. mar 2025

@jesenzima aha ano ona robila v nemocnici kedysi sa mi zda