Soplíky u trojmesačného bábätka
Ahojte, potrebujem sa poradiť ako prvorodička. Tri týždne má moje dieťa mierne upchatý nos. Začalo to +- v období, keď si objavilo rúčky a začalo si ich strhať do úst. Myslela som si, že ho svrbia ďasná, však zuby môžu 'svrbieť' aj skôr, ako vylezú. Prstami si obrába vrchné podnebie, šúcha si nos. Žiadne iné príznaky choroby nemá, žiadna horúča, zvýšená spavosť, ani plačlivosť. Ale že má upchatý nos je počuť. Dávam 1-2x denne do nosa Sterimar baby morskú vodu na prečistenie a keď počujem, že asi v nose niečo je, skúšam elektronickú odsávačku. Za tie 3 týždne som asi len 4x vytiahla polosuchý šušeň, nikdy to neboli riedke hlieny. Ale raz za 3 dni cca má takú hlienovitejšiu stolicu. V noci spí dobre, aj 6-7 hodín, ale ráno je počuť, že má ako keby plný nos, a je kvôli tomu nepokojný, krochkrá a budí sa. Skúšala som zvlhčovač vzduchu na radiátor, vždy pred spaním vyvetrám, neprekurujeme v byte a večer vyčistím nos tým sprejom. Zajtra máme prvé očkovanie a určite to spomeniem doktorke, ale čo to môže byť, nádcha tak dlho, bez iných príznakov? Zahlieňuje UM? Mali sme aj reflux, aj koliky ale práveže tie posledné 3 týždne je už dobre a teraz tieto sople. Rúčky mu počas dňa x krát utriem vlhčenými, alebo umyjem vodou, keď si ich pchá do úst, zvieratá nemáme, doma upratujem, vysávam, aby nebol prach samozrejme. Neviem si s tým rady.
@anonym_autor moze to byt zadna nadcha. Starsi je novembrovy a mal ju snad do maja.
@anonym_autor dojčíš dieťatko ?

určite spomenuť lekárke. môže dostať z nádchy zápal priedušiek. poznáme.