icon

Spodná uzdička u 2,5-ročného chlapčeka

katalina14
21. dec 2022

Krásny deň všetkým prosím ma niekto skúsenosti so spodnou ústičkou u chlapčeka? Zubná chirurgička povedala že to má pevné ale oni robia iba bábätka. Prosim viete mi niekoho odporučiť prípadne aké máte skúsenosti, doba liečenia a podobne ? Mam z toho strach keďže ide vlastne o chirurgickýzasah. ďakujem moc krát

nique
21. dec 2022

Robi sa to v starsom veku (okolo 7-8r) a laserom. To je taka malicka ranka. Idealne najst sikovnu kliniku. A je to jednodnova chirurgia, doba liecenia 1-2 dni.
My sme to riesili uz v porodnici. Tam mu ju strihli chirurgicky. V 5r ale stale cisto nerozpraval. Na logopedii mi povedali, ze asi opat treba riesit. Nakoniec sme to rozvicili. R este sice nevie, ale uz sa dotkne jazykom podnebia, takze je to otazka cvicenia a casu.

tanyan
21. dec 2022

Dcéra mala asi 3 a pol roka, keď sa mi konečne podarilo presvedčiť pediatričku, aby mi dala výmenný lístok na "podstrihnutie" uzdičky. Ja som to riešila v BB u MUDr. Kaspera. https://www.mediklin.sk/ambulancie/zubna-ambula...
Dcére som vysvetľovala, že bude môcť lepšie lízať zmrzlinu a ľudia jej budú lepšie rozumieť atď., tak celkom dobre spolupracovala. Už som to aj tu na MK párkrát písala. Dostala najskôr dva vpichy lokálnej anestézy pod jazyk, potom urobil dva rezy skalpelom a na záver urobil dve mašličky. Po 2 týždňoch sme išli na kontrolu a všetko ok. Prvý deň ju to bolelo dosť, ale dala som jej sirup od bolesti. Na druhý deň sa tiež ešte sťažovala, ale na tretí to už ani nespomínala. V DM sme kúpili šalviové cukríky (namiesto odporúčaných výplachov šalviou).
Ak dieťa nechce spolupracovať, tak niektorí to robia s podporou rajského plynu a niektorí aj v celkovej anestéze. Ale najjednoduchšie a najrýchlejšie je to s lokálkou.

katalina14
autor
21. dec 2022

@tanyan dakujem krasne vyskusam im zavolát. Presne nechcem celkovú anestezu. Len moj maly je velmi aktivny asi nebude chciet spolupracovat a nechat si otvorene ustocka. Ach mam des z toho

katalina14
autor
21. dec 2022

@nique ved to ze mi povedali ze ju ma dost tuhú tak som zmatena z toho. Dakujem

katalina14
autor
21. dec 2022

@tanyan prosim vas a ako to funguje? Robia najprv konzultácie a potom sa pride na dalsikrat ci ako? Dakujem

tanyan
21. dec 2022

@katalina14 Ak si dobre spomínam, tak sme sa telefonicky objednali a prišli rovno na zákrok. Čupela som za kreslom a dcéru som celý čas držala za ruku. Po injekcií nechcela otvoriť ústa, ale pekne som jej vysvetľovala a kým začala účinkovať, tak sme ju prehovorili.

cipina
21. dec 2022

@katalina14 my sme to tiez absolvovali, syn mal cca 4, na ORL klinike. Predchadzala tomu konzultacia a objednali nas na termin, zakrok bol v celkovej anesteze, ja som pri tom nebola, len som cakala na izbe. Potom sme tam este pobudli a sli sme domov. Inac to bolo pohodlne, syn z toho nema zly zazitok, akurat ked sa prebral tak bol zmateny.

katalina14
autor
27. dec 2022

@tanyan dakujem krasne za odpoved. ❤️