Stafylokok a streptokok u detí
Ahojte potrebovala by som radu môj syn 2 a pol ročný mal stafilokokovu a streptokokovu infekciu mal pozitívne vyteri z nosa a z hrdla ma zväčšené uzliny bola mi nastavená liečba na 7 dny ale mne sa vydi že jemu atb nezabrali rozprávala som sa s lekárom a on povedal že netreba prísť na kontrolu nemalo bi byt take malé dieťa sledované ci ju liečba zaberá a nemali bi mu bit odobraté vytery ci infekcia zabrala ? Je správne požiadať o druhý názor ?
@aria223 podľa mňa požiadajte o druhý názor, tieto stery z dutín synovi robila už aj kožná lekárka nie len všeobecná
@mullerova46 jemu to nerobil všeobecný ale na krcnom mu to robili potom som bola naspäť odoslaná k všeobecnému ktorý nastavali atb ale po 7 dňoch nevidím zlepšenie lymfatické uzliny stále zväčšené zvisene teploty tiež a včera som si všimla že sa mu aj ťažšie prehĺta ale malého lekár s tým nič nerobí dosť mi aj schudol a po liečbe nerobil žiadne vytery ani krv nebars a nebola ani žiadna kontrola povedal že netreba ale na krcnom mi povedala lekárka že ona mi to nevie zaručiť ci to bude v poriadku preto chcem požiadať o druhý názor po prípade o zmenu pediatra nakoľko ke to moje prvé dieťa a bojím sa o neho
určite krvné odbery... sledovať ASLO a CRP... dcérka keď mala stafilokoka tak brala mesiac ATB lebo mala zlé hodnoty... a teda jej stav bol vážny absolvovala aj operáciu, nakoľko dr nič nesledovala a vytvoril sa dcérke za očkom abces a ešte aj v ňom mala tú infekciu.. záver z BB je taký že z nevyliečenej choroby to prerástlo do takéhoto stavu... keďže krv lekári neberú lebo nechcú deti trápiť... a potom brala mesiac atb aby sa z toho dostala... bol to život ohrozujúci stav...
určite krvné odbery... sledovať ASLO a CRP... dcérka keď mala stafilokoka tak brala mesiac ATB lebo mala zlé hodnoty... a teda jej stav bol vážny absolvovala aj operáciu, nakoľko dr nič nesledovala a vytvoril sa dcérke za očkom abces a ešte aj v ňom mala tú infekciu.. záver z BB je taký že z nevyliečenej choroby to prerástlo do takéhoto stavu... keďže krv lekári neberú lebo nechcú deti trápiť... a potom brala mesiac atb aby sa z toho dostala... bol to život ohrozujúci stav...
@mimaapeto to ani nas lekár nesleduje nič niekoľkokrát som mu povedala ce netreba urobiť odznova testy on povedal nie on ma hrdlo zvnútra fialove až modré ma tam dva druhý streptokoka a v nose ma stafilokoka a šíri sa mu to rýchlo jeho pediater nič nerob ani nesledoval jeho liečbu a keď som sa ozvala tak povedal že bude v poriadku ráno my vstáva aj popuchnuty preto ja nechcem čakať a požiadať o druhý názor teraz je to už 4 týždeň co sa to s nami tiahne a viem aká je to hnusná infekcia a co môže spôsobiť a co je na tom najlepšie že lekári mi nechceli ani povedať co ma za infekciu až kým som si to sama nezistovala
@mimaapeto to ani nas lekár nesleduje nič niekoľkokrát som mu povedala ce netreba urobiť odznova testy on povedal nie on ma hrdlo zvnútra fialove až modré ma tam dva druhý streptokoka a v nose ma stafilokoka a šíri sa mu to rýchlo jeho pediater nič nerob ani nesledoval jeho liečbu a keď som sa ozvala tak povedal že bude v poriadku ráno my vstáva aj popuchnuty preto ja nechcem čakať a požiadať o druhý názor teraz je to už 4 týždeň co sa to s nami tiahne a viem aká je to hnusná infekcia a co môže spôsobiť a co je na tom najlepšie že lekári mi nechceli ani povedať co ma za infekciu až kým som si to sama nezistovala
@aria223 ORL lekár čo nato hovorí?
@aria223 ORL lekár čo nato hovorí?
@mimaapeto povedal mi len to ue vyteri z nosa a hrdla boli pozitívne a že mam íst k obvodnému lekárovi on povie postup a liečbu a že mi nevie zaručiť ci mali bude v poriadku no obvodný dal lieky a ďalej sa nič nedeje že na kontrolu a ďalšie testy netreba ist
tu na koňovi je skupina Zdravotníci na MK... veľmi dobre tam vedia poradiť dokonca občas aj priamo lekára za ktorým je treba ísť že aj lieči a vyšetruje... určite by som išla naspäť za dr a žiadala výtery, CRP a odber krvi.... pokiaľ lekár nebude chcieť urobiť, nepodpísala by som kartu tam čo sa podpisuje po vyšetrení že suhlasite s liečbou, nakoľko s ňou nesúhlasite a lekár a tým len kryje ak to vy podpíšete... držím palce

@aria223 podľa mňa požiadajte o druhý názor, tieto stery z dutín synovi robila už aj kožná lekárka nie len všeobecná