Stane sa niečo, keď som dieťaťu dala viacej Fenistilu?
Mala berie fenistil (11mes), na kašeľ, má brat 8 kvapiek, pokazil sa ten kvapkac tak som dala odhadom približne ako viem ze toho býva na lyzicke keď jej to dávam, q teraz stále rozmýšľam a mam výčitky ze co ked som jej dala viac, nemôže sa niečo stať?
Nie, maximálne môže byť tak viac utlmená.
Deti
Odporúčaná denná dávka je 0,1 mg/kg telesnej hmotnosti/ deň t.j. 2 kvapky/kg telesnej hmotnosti na deň, rozdelená do 3 dávok v priebehu dňa.
Deti vo veku 1 mesiac až 1 rok: Liek sa podáva iba na odporúčanie lekára a iba na jednoznačne indikovanú liečbu antihistaminikami z medicínskeho hľadiska.
tak si to prepočítaj.... rozdelené to môže byť aj v 2 dávkach. neboj, nič sa nestane, ak ti ušlo zo 4-5 kvapiek viac... maximálne si trošku pospí 🙂
Ďakujem vám, ukludnili ste ma. Pospat by si mohla 😀 je chorá a uz 5 noci sme nespali 😀
Bude viac spat, mne tak zle napisali davkovanie...a dala som jej chudere vela, az mi svagrina napisala,ze to je strasne vela..no, spala dlho 😣😂
@ladybug138 ja zajtra zavolám nech nám druhé predpise, budem sa báť jej toho dávať viac.

Nie,nič sa nestane, jednorázovo. Možno bude viac spavá.