Štípance od komárov
Ahojte mala chcela by som sa opýtať čo dávate deťom na utipnutie od komárov lebo mala strasne červené a veľké..dali sme jej na to fenistlovy gél a práveže sa začala správať po ňom.. prikladám aj foto

Toto nevyzera na komara ale na tie male.cierne mušky hryzavky tie su v trave a zvyknu vypustit jed alebo male ziahadielko.miesto stradne opuchne a pali az pulzuje.pozri ci nema v tom stipanci ciernu bodku..to treba dostat von a potom uz len alpa fenistil cibula prekrojena alebo cisty cajovnikovy olej krasne zachladi aj zasusi..
@pupi14 začala si to skrabat a hovoriť ze to svrby
Nám pomohol čaj zo stavie uvar namoč pás plienky lebo bavlneného kapesnika a prilož obal aby držalo aspoň pol hodinu a niekoľkokrát za deň. To jediné pomohlo ani som neverila vlastným očiam.
@marylynka prosim Ťa čaj z čoho?
Mojim ďeťom uľavuje na štípance levanduľa esenciálny olej , ja používam dotteru. aj M33 sprej..ale toto už vyzerá že treba aj antihistaminiká, lepšie ako Fenisti je Zyrtec kvapky.. u nás teda..
môjho malého keď cca ako ročného poštípal komár mal podobnú reakciu, dokonca sa mu uzliny zdurili, prešlo to, ale flak po štípanci mal dlho.
Viac rokov zarobím tento postrek. Mávala osm štípance od komárov,, mušiek,, nejdú na mňa ani kliešte..Naplním do malého rozpračšovača. Ostatné do skleného pohára s viečkom a do chladničky. Pred odchodom do prírody, sa ním postriekam. Tvár nie. Vlasy ano. Vhodné i pre mačky, psov.. Ja balkon potriekam, nepríde mi žiadna mucha, komár,, .
.1 vrecúško rozmarínu ( v obchode ako prísada do jedla), 1 liter vody, 1 PL bieleho vínneho octu ( môže byť i jablčný ocot). Dáme variť liter vody, po zovretí odstavíme a dáme do nej luhovať rozmarín až do vychladnutia, odvar scedíme a pridáme 1PL octu. odvar prelejeme do spray fľaštičiek a uchováme v chladničke. Pred výletom do prírody si nasprejujeme časti tela, .. (funguje to na všetku háveď)
@isis234 ďakujem👌
Mam síce 12 ale mne vždy pomaha ocot, dám si ho na tyčinky alebo vaticku a priložím si ho na 3-5 min, trochu to možno bude stipat ale iba prvých 10 sekúnd potom je to v pohode, ocot vyčistí a lieči.
Mne sa toto urobi skoro z kazdeho stipanca, aj horsie, skoro kazdy rok snocim na ATB. Na taketo stipance uz fenistil nepomoze, mbe lekari vzdy oporucaju gafrovu mast. Hnusne spini, takze prelepit… stiahne opuch aj zapal, zmierni bolest.
my máme overený a stále v domácej lekárničke https://www.drmax.sk/hanus-nechtikovy-gel-x0017...
Fenistil gél..
Na fb ... Lieky z prírody... výborné mastičky.. viac druhov.. kvalita... aj prijatelná cena

normálnu alpu, tá je najlepšia podľa mňa. napísala si, že sa začala správať po ňom. ako sa začala správať?